שאלות על בישול

snoopytush

New member
שאלות על בישול

איך מכינים פירורי לחם? איפה קונים ומוצאים שורש פטרוליזיליה? ( אני בדרך כלל קונה עלים אני לא יודעת היכן למצוא שורש). איך חותכים עגבניה בלי שהיא תתפרק אם מנסים לחתוך אותה לקוביות קטנות ולא קוביות גסות וגדולות? האם יש סכין מיוחד שנסייע במלאכה?

mikilk

Active member

יש פורום מצוין - פורום מתכונים ששם נותנים גם טיפים... פירורי לחם - לחם ישן - לתנור, עד שהופך לסוג של טוסט - ואז טוחנים לפירורים. (או קונים בסופר...) שורש פטרוזיליה - היום קיים בכל סופר ואצל כל ירקן - רשום על זה, או לשאול את הירקן יש סכינים מיוחדות לחיתוך עגבניה - לא חייב, צריך סכין חלקה (לא משוננת) מאוד חדה - וזהו
בהצלחה

snoopytush

New member
איזה אתרים יש שמכילים מתכונים טבעוניים ללא

הרבה שמן. עד עכשיו כל המתכונים שהכנתי הכילו שמן ולפעמים כמות נכבדה: סלט עם שמן, טיגון של דברים עם שמן. אפיךו כשהכנתי בטוסטראובן נדרשתי לשמן את התבנית אפיה אני רוצה בישול יותר דיאטטי ופחות שומני

IBP1

New member
עושה רושם שאת פוחדת משמן רואה בשמן דבר משמין

אבל בשנים האחרונות התגלה שזה לא מדויק כמעט לחלוטין. למשל שמן זית בסלט בריא או לא בריא ?! הנה דוגמא קטנה למי במאה אחוזים יהיה סיכוי לרמות LDL (השומן הרע) בדם גבוהות יותר תמיד לאדם שמן או לאדם רזה ? זו שאלה מבלבלת אבל האמת רחוקה מהמציאות בת ימינו. הגוף שלנו זקוק לשומן ומצבינו יחמיר אם לא נספק לו את הנדרש לו . אין דבר כזה בישול דיאטטי . דיאטה היא מצב בו אתה מאזן את המזון שאתה מספק לגוף לפי צרכיו . דיאטות רעב למשל מצרות אולי עקפים ,אבל גורמות לנזק לגוף האדם. ממליץ לך להיכנס לפורום לתזונה נבונה ולקבל משם טיפים שיסייעו לך להגדיר ולהבין מה באמת הגוף שלך זקוק . אגב בפוטניאל של השיוך המיני של האדם יש קשר לכושרו להרזות ולשרוף קלוריות....... ניקח לדוגמא ספונג'ה . שעת ספונג'ה אחת שורפת האישה בין 220-240 קלוריות !!! גבר לעומת זאת שורף 280-300 קלוריות . נשמע שוביניסטי אבל זו האמת.

snoopytush

New member
ובכן אם אתה פותח את הנושא אז

יש לי בעיה של פצעי בגרות בגילי המופלג ( 26). וזה נגזר מהתזונה שלי. אני אוכלת שטויות ושוקולד וגם אגוזים לצערי הרב גרומים לי לזה. מסתבר שיכול להיות שגם מוצרי חלב אבל לא בטוח ( חברה שלי טוענת שמוצרי חלב יכולים לעורר פצעונים). אחת העיצות הן בדרך כלל לקצץ במאכלים עטירי שומן. וזה לא ששמן זית הוא רע אבל הוא עדיין שמן.

IBP1

New member
אחותי ,לפעמים רגישות מסויימת מביאה סימנים

לשורה יש רגישות לחלבונים ואם היא נוגעת בחלב ואו ביצים היא מתחילה לגרד או לפתח מעין פצעים קטנים על העור.. חשבת אולי לבדוק את העניין אצל רופא?

snoopytush

New member
רונית אני רוצה שתלמדי אותי להכין סלטים

מהסוגים שאת מכינה גם את הפשוט וגם את היותר מורכב. רוצה שנקבע שבוע הבא להפגש ולהכין מלא סלטים כדי שנלמד ונאכל תוך כדי?

חחחחח בשביל סלטים

אפשר רק מתכונים, אין צורך להכין יש סלט כרוב עם גזר שאפשר להוסיף לו כוסברה קצוצה, מגררים גזר, קוצצים כרוב, מוסיפים מלח ומיונז, סלט תפוחי אדמה לבשל, לחתוך לקוביות להוסיף מלפפונים חמוצים, אפונה(ביצה מי שאוהב), מיונז, מלח וחרדל(מי שאוהב) יש סלט גזר- לגרר גזר להוסיף פלפל חריף אחד ולתבל בלימון ומלח יש סלט טחינה- טחינה גולמית לערבב עם מים, להוסיף מיץ לימון, שום ומלח ולקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף... יש עוד אבל מספיק להפעם

snoopytush

New member
אני אעשה ניסיונות עם המתכונים שלך בשישי

אני רק אצטרך למצוא תחליף למיונז. כי הוא עשוי מביצים וזה בעיה

susony

New member
תנסי טחינה

אני מוסיף חומוס או טחינה כמעט לכל דבר

NlNין lcNlc

New member
את מזכירה לי עכשיו את אמא שלי וחמותי..

מבקשים מתכון והן עונות: קצת מזה, קצת מזה, קצת מזה... בלי כמויות מדוייקות...

מה לסות?

אני תמיד לוקחת לפי התחושה כשזה נוגע לתיבול, זה תלוי גם בכמויות הירקות ששמים...

susony

New member
בשביל סלטים לא צריך מתכונים

פשוט חותכים מה שבא וזורקים לקערה, מוסיפים קצת תבלינים וזהו. פעם הגיע אליי ספר בישול שמלמד איך למרוח אבוקדו על פרוסת לחם ואיך להכין קפה שחור, אם אני אמצא אותו אני אשלח לך אותו

snoopytush

New member
ניסיתי להכין סלטים ניסיוניים

חתכתי אתמול זיתים, בצל, מלפפונים והוספתי צנוברים ושקדים. ותיבלתי רגיל בשמן זית לימון ופלפל ( זה התיבול שאני מכירה ). חשבתי שיצא טוב אבל מסתבר שבצל רגיל חזק מאוד וזה הוסיף טעם לוואי מריר לסלט. בנוסף גילית לצערי שאחותי שונאת אגוזים ( וזה מאוד מפריע לי כי היא טבעונית ובאגוזים יש ויטמינים חשובים). אז החלטתי להחליף את הבצל הרגיל בבצל ירוק והיום עשיתי סלט משעמם עם מלפפונים עגבניות ובצל ירוק ואז חשבתי לשדרג אותו עם חתיכות תפוחי אדמה. אשמח אם תלמדי אותי להכין רטבים לסלט ( לא קנויים!), ואם יש לך רעיון למתכונים קלים ולא מסובכים יתר על המידה שישידרגו את הסלט הקיים

למעלה