שאלות על "ביצועים"...
מאחר ועזרתם לי מאוד (
ענק על הגמילה ו
מתפתח על נושא האלימות כלפי אחותו- כבר רואים תוצאות!), אני שבה להציק לכם עם עוד סוגיות שמסקרנות אותי. והפעם... בנושא "ביצועים" של בן ה-3 וחצי שלי, בכורי. אשמח לתגובות הורים שהתנסו בגיל הזה ובכלל, כל מי שמבין בנושא.
עצמאות: כמו שסיפרתי בעבר, הילד הזה לא רוצה להיות גדול, במיוחד עם אחות קטנה... הבעייה העיקרית היא בהתלבשות. הוא פשוט לא מוכן לנסות אפילו!!! אם אני מציעה שינסה לבד, הוא מתחיל לילל: "לא! את!". יש לציין שלהתפשט לבד אין לו בעייה. כמובן שהוא גם אוכל לבד (אלא אם כן רצים אחריו עם אוכל ביד ל"עוד ביס אחרון ודי").
משחקי לוח: אני מנסה לשחק איתו במשחקי קופסה כגון "סולמות וחבלים" ולא נראה שהוא ממש מפנים את הקטע... הוא רוצה להגיע עם החייל "לכאן" ו"עכשיו"- בלי קשר לתורו ולמה שמראות הקוביות. גם במשחקים יותר פשוטים כמו "מירוץ השבלולים" (שבלולים בצבעים שונים ובכל פעם שבלול מתקדם צעד במסלול, לפי הצבע שמראה הקוביה) לא כל כך הולך. אם אני מתעקשת לשחק לפי החוקים, הוא מתעצבן ולא רוצה בכלל.
משחק סוציודרמטי: הכוונה למשחקי "כאילו" בעלי עלילה עם בני גילו. את זה אין לו (עדיין?). הוא כן משתמש בדמיון על חפצים (למשל שהספר הפתוח הוא כובע) ועל עצמו ("אני מכשפה מפחידה! אאאאוווו!!!"), אבל עם חברים זה ממש מוגבל (בסגנון של: "בוא ניסע לקיבוץ" ועולים לרכבת בגן, או "אנחנו דולפינים קופצים למים" וקופצים לארגז החול). אני לא רואה את המשחק המורכב של "אבא ואמא" או "ריכוז כמו בגן" וכ"ו... גם אם ילד אחר יוזם. חבר´ה, מה אתם אומרים??? לדאוג? הציפיות שלי מוגזמות? רונה.
מאחר ועזרתם לי מאוד (