שאלות על בונסאי זית

שאלות על בונסאי זית

כאן תמצאו שתי תמונות אחת של שתיל הזית שלי, בבקשה תגידו לי איזה ענפים לגזום\לקצר (אפשר לסמן ואז לשלוח לי את התמונה אם הסימונים בדואר) השתיל הוא 30 ס"מ. והשנייה של העציץ שאני רוצה להעביר לתוכו את השתיל שלי האם הוא מתאים? כמה שעות שמש הזית צריך? בבקשה תענו.......... תודה!

הדואר שלי: [email protected]

אני מצטער שלא העלתי את התמונות לאתר כי הם גדולות מדי... אז אפשר לעשות לתמונה שמור בשם ואז לשלוח לי אותם אם סימונים.

בסוף הצלחתי לסדר שתי תמונות

(זה אותו אחד בשתי התמונות, גם מאותה זווית צלום)

סן תאי

New member
זית

עקרונית הגיזום המתבקש בשלב הזה הוא חיתוכם של ענפונים ארוכים כדוגמת אלו שסימנתי. במקביל להעביר לכלי גדול, לדעתי גדול יותר מזה שבתמונה השנייה, ולתת לעץ 'לרוץ' כמה שנים. הזית צריך הרבה שמש, מבחינתו שמש מלאה , בלית ברירה יסתדר גם עם מעט פחות.

יותר גדול?

בכמה יותר גדול? כמה שנים? באיזו תדירות אני צריך לבצע חיתוך של ענפונים ועלים?

כשאני מעביר לכלי גדול

אני צריך "לסרק" את השורשים שלו או אולי לחתוך אותם קצת? האם אבן טוף טובה כמצע ניקוז?

טוב אז

העברתי אותו לכלי גדול יותר, אבל עדיין לא חתכתי את הענפים כמו שאמרת לי. אכשיו אני רוצה לשאול איך משקים אותו? יש איזה שיטה מיוחדת? ושמתי למטה רשת סינון ניקוז ממתכת ומעל אבני טוף שישמשו כמצע ניקוז, זה לא יכול לעשות נזק?

סן תאי

New member
השקייה

להשקות אפשר עם טפטפת קבועה (מומלץ שתיים), או מזלף, או צינור גינה שבקצהו ראש מתכוונן שמאפשר את יציאת המים כמו בדוש. השקה עד שהמים ניגרים מתחתית הכלי. כעיקרון עשית נכון עם טוף, נזק בודאי לא ייגרם.

תודה

ובקשר לגיזום הראת לי איפה לגזום אבל לא ממש הבנתי אם אתה מתכוון לגזום רק את החלק שמעל הפס האדום או את כל הענף שמסומן עליו פס אדום. ואמרת למישהו שצריך לחתוך מעל מפגש עלה עם גבעול. למה אתה התכוונת?

סן תאי

New member
גיזום

יש להסיר את החלק שמעל הקו האדום, ואת החיתןך לבצע בנקודה שמעל מפגש עלה עם גבעול ולא מתחת או בצמוד.

למעלה