שאלות על בדיקות דם

sabres207

New member
שאלות על בדיקות דם

היי :) קיבלתי תוצאות בדיקות דם, ויש כמה ערכים שרציתי להתייעץ עליהם.

קודם כל, הויטמין D שלי ירד אל מתחת לנורמה, ל17. בבדיקות האחרונות, לפני שנה וחצי הוא היא קצת גבוה יותר, אבל עדיין ממש למטה. מה כדאי לעשות? להזמין טבליות או משהו כזה?

בנוסף אני משתדל כן להקפיד לקחת B12 מדי פעם, והוא עדיין די נמוך, עומד על 267. לא באמת יוצא לי לקחת באופן הכי מסודר, אבל אני כן לוקח אותו לא מעט. כדאי לנסות אולי לקחת בתדירות גבוהה?
ו
אולי אחת התוצאות המפתיעות היא שיצא לי בברזל ערך גבוה מהנורמה (182) שעדיף שיהיה נמוך יותר, ובכל זאת הFerritin עומד על 24 שהוא די נמוך. מישהו יודע מה זה אומר, ומה אפשר לעשות עם זה? הבנתי שיש סיכוי שזה קשור לבעיה בבלוטת התריס, מישהו מכיר את הנושא?

תודה מראש, אשמח לתשובה גם לכל אחת מהשאלות בנפרד :)

sabres207

New member
לא לוקח תוסף ברזל

מה אפשר לעשות בשביל להעלות את הפריטין במצב כזה? לאכול יותר אוכל עשיר בברזל למרות שהברזל ממש גבוה?

Gidi Shemer

New member
הייתי מציע (ובלי לחץ) לבדוק אצל רופא

גם לשלול בעיות בלוטת תריס וגם לוודא שאין איזו אנמיה נסתרת (למשל כתוצאה מהרס כדוריות דם).

תראה, הכי סביר שרמת הברזל הגבוהה היא זמנית (וזו אחת הסיבות שבודקים פריטין ולא רק ברזל שאינה בדיקה אמינה מספיק) ושמה שצריך לעשות זה באמת לאכול יותר אוכל עשיר בברזל ולדאוג לתפריט שיעזור לספיגת הברזל (ו/או לקחת תוסף אם צריך).

בכל מקרה, שווה לבדוק אצל רופא. לו אני הרופא (ואני לא) הייתי מבקש בדיקת דם חוזרת כי תוצרות הברזל בסרום יכולות להשתנות מבדיקה לבדיקה.

sabres207

New member
תודה גידי :)

נגיד והמצב יישאר ככה והרופא לא ירצה לשלוח לבדיקה חוזרת, אפשר להגביר צריכת ברזל בלי חשש מהרמות הגבוהות? או שזה עלול להיות בעייתי?
כמובן שאלך להתייעץ עם הרופא משפחה, וכנראה גם אקבע תור עם דיאטנית, אבל לבינתיים אשמח לדעת יותר.

Gidi Shemer

New member
את זה אני אשאיר לרופא לענות. זה יהיה לא אחראי

מצידי לתת המלצה לכוון זה או אחר.

RSPA

New member

subatoi

New member
לגבי B12

נהוג לקחת פעמיים בשבוע, כל שבוע. יכול להיות שהבעיה היא באמת בתדירות.

לגבי D, לרוב האוכלוסיה חסר (כמובן שיש חסר ויש חסר). בקיצור, כן, לקחת משהו

sabres207

New member
תודה :)

אני חושב שהגיע הזמן באמת להזמין ויטמין D. אין בארץ טבעוני, נכון? זכור לי משהו כזה.
וB12 אתחיל להקפיד על להכניס לשגרה...

ladybug6

New member
אני הזמנתי ויטמין D מ-iherb

בארץ באמת אין טבעוני..
גם אומגה 3 במידה ואתה לוקח, עדיף להזמין טבעוני כי אין בארץ

למעלה