שאלות על אימוץ

אולה *

New member
שאלות על אימוץ

שלום לכולם! מי שזוכר - אני חברה בפורום פוריות. בזמן האחרון אני מגיעה למסקנה, כי זה כבר לא כ"כ חשוב מאיפה יגיע הילד הראשון, רק שיגיע מהר. אתמול קיבלנו השלילי ה... לא יודעת כמה, והעניין עלה שוב. מתברר, שבעלי ואני נמצאים בנקודות בשלות די שונות בכל העניין הזה. איך משכנעים? איך גורמים להבין? לפני כחודשיים נרשמנו לשירות למען הילד. הוא היה בעד להרשם. אבל עכשיו מתברר, שלהרשם לבעוד 5 שנים שונה מלקבל החלטה עכשיו (טוב, זה לא כ"כ מפתיע). ושאלה נוספת: אם הבנתי נכון, מאוקראינה אפשר לקבל ילדים ממש קטנים (חודשיים-שלושה). האם זה נכון? ד"א, אני ילידת אוקראינה. רציתי לשאול את אלה שקיבלו את ילדיהם מאוקראינה - עם אילו עמותות עבדתם? האם אתם מרוצים? תודה, אולה.

shoshi1

New member
אולה יקרה,

בתור אחת שמשוטטת (פסיבית , כי אני רווקה) בין הפורומים השונים ובעיקר בפוריות (חברה טובה שלי) , אימוץ (חברים טובים אחרים) והריון ולידה (מתנדבת בתה"ש) , ראיתי שעברת מפורום פוריות להציץ בשבלב הבא.. אני חושבת שעשיתם את המעשה הנבון כשנרשמתם לאימוץ. כאמור , צריך לחכות המון זמן וחבל לא להתחיל את התהליך כבר. כמובן שבמקביל אני מאחלת לך המון הצלחה בטיפולים הקשים פיזית ונפשית שאת ממשיכה לעבור. לידיעתך , לא תמיד מחכים 5 שנים , ידידים שלי חיכו 3 וחצי שנים בלבד וככל שהתנאים והדרישות מתפשרים יותר (גיל וכו´) יש סיכוי לילד מוקדם יותר. למרות זאת , אני ממליצה לך להכין את עצמך נפשית לעובדה שאת עשויה לאמץ ילד של מישהו אחר. אחרי שתפנימי את הענין ולא תהיה לך בעיה עם זה (במיוחד שעדיין לא התיאשת מהטיפולים) . לגבי אוקראינה , אני לא יודעת הרבה אבל הבנתי מהפורום שאכן יש אפשרות לקבלת ילדים משם ביתר קלות ובמהירות. רק קחי בחשבון שזה יעלה לך. בהצלחה בהכל! שושי

דליה.ד

New member
אימוץ תינוק/ת

אולה שלום. לתינוק אתיופי מחכים הרבה הרבה פחות זמן. אבל לא כולם מעוניינים להתמודד עם אימוץ מסוג כזה שמעורר קשיים נוספים. לנו יש ילדה אתיופית מאומצת ואנחנו חברים בעמותה של משפחות לא אתיופיות שאימצו ילדים אתיופים. וכולם קיבלו את הילדים די מהר יחסית.

מיכל@ל

New member
היי אולה ../images/Emo20.gif

אני חושבת שהדרך הכי טובה לקרב את בן זוגך לנושא זה פשוט לתת לו לקרוא חומר,להפגיש אותו עם משפחות שאימצו ,ולהסביר לו שהגוף והנשמה כבר לא עומדים בסבל של ההמתנה והטיפולים. אם הוא פתוח לשוחח אם אנשים שהוא לא מכיר,אני אשמח לקשר בינו לבין בעלי ,אולי שיחה עם מישהו שעבר את אותן התלבטויות תעזור לו לגבש דעה. המון הצלחה

לימור111

New member
אני מצטרפת למיכל

גם אצלנו היתה הסכמה עקרונית אבל ריחוק רגשי אצל בעלי. לכן עשינו שני דברים: הלכנו לזוגות שאימצו ופגשנו את המשפחות והילדים, וראינו משפחות נהדרות ומאושרות וילדים מקסימים. דבר שני שעשינו: הלכנו לפסיכולוגית שמתמחה באימוץ והיא ענתה לנו בעיקר על שאלות ולבטים קונקרטיים, וליבנה אתנו נושאים בצורה מאוד עניינית. היינו אצלה שעה וחצי, וזה בהחלט הספיק. אחרי אלה, כבר נעלמו הלבטים ונוצרה התחברות מאוד טובה לנושא האימוץ. אגב, אומרים שהאבות הם הראשונים שמתחברים לילדים. אני יכולה להעיד, כפי שנדמה לי שכתבתי כאן בעבר, שבעלי היה שבוי בקסמה של קרן מהשנייה הראשונה, וכששאלתי אותו האם הוא בטוח, הוא ירה בי מבט שלא אשכח...

למעלה