שאלות על אוצ'ימאטה

• פותח הנושא yonik
  • פורסם בתאריך

yonik

New member
שאלות על אוצ'ימאטה

עד לא מזמן ככמעט ולא ניסיתי את התרגיל הזה וכשניסיתי לא הלך משהוא. אימון שעבר תירגלנו אוצ'ימטה, הפעם החלטתי שהגיע הזמן ללמוד אותו כמו שצריך. ביקשתי מהמאמן שלנו שיסביר לי בדיוק איך צריך לבצע, קיבלתי הדרכה אישית ולהפתעתי אחרי ההסבר שלו הצלחתי לבצע את התרגיל ולהבין את העיקרון ממש מהר. אני עדין לומד ומבצע את התרגיל לאט באופן יחסי אבל למרות זאת ההטלה יוצאת לא רע בכלל כל עוד אני לא מניף את הרגל אחורה גבוהה מדי. הבעיה היא שאם אני מנסה להניף את הרגל יותר מדי אחורה קורה מצב שהרגל "נתפסת" איך שהוא בבן הזוג וגורמת לי ליפול איתו ולמתיחה חזקה מאד ולנעילת הברך של הרגל שלי המונפת אחורה - מצב שנראה לי מסוכן. אם אני לא מניף את הרגל חזק אחורה אלא רק מעט ההטלה יוצאת חזק וטוב (הכח בא מהמותן). מישהוא מכיר את הבעיה? כמובן שאני אשאל גם את המאמן שלי אבל הוא לא נמצא השבוע כך שאני אצטרך לחכות. שאלה נוספת, א'צימטה הוא קודם כל תרגיל מותן או קודם כל תרגיל רגל? ראיתי 2 סגנונות שונים, כאלו שעיקר הכח בא מהמותן (ככה זה גם יוצא לי) וכאלה שכמעט לא משתמשים במותן יש כאן נכון לא נכון או שזה עניין של סגנון?

ננדין

New member
גם אני מאוד גרוע באוצ'ימטה...

ואני חווה את אותם בעיות... בעיקרון אני מאמין שזאת הטלת מותן והמפתח לרוב הבעיות של מתאמנים שלא מצליחים לבצע את ההטלה הוא מרחק גדול מידי או קטן מידי מהיריב...צריך להיכנס בדיוק בנקודה הנכונה בשביל שהטלה תעבוד...לי תמיד אמרו שאני נכנס פנימה מידי...לרוב אני מצליח אם אני מטיל KEN KEN (בדילוג...) בשביל להטיל רחוק מידי צריך שיהיה לך רגל ממש חזקה בשביל להצליח... הנקודה הנכונה היא בירך מעט מעל שקע הברך...

roy33itc

New member
בדילוג (לפי הבנתי) זה מעולה!

כי ככה אתה "גוזל" את מרחב היריב וגם מייצר יותר תנופה כדי להדוף אותו על הגב.

ש מים

New member
לא "מרחק", אלא "גובה".

החשיבות היא יותר לגובה (יחסית למרכז הכובד של היריב).

ש מים

New member
תיקון: גובה...

ותודה לבודוקאן, שהאירה את עיני (בפורום "הקלאסי"): לגובה יש חשיבות כאשר אתה עושה אוצ'ימטה כתרגיל מותן. אין לו הרבה חשיבות כאשר אתה מבצע כתרגיל רגל. ולכל התמהים, בודוקאן גם צירפה סרטון אוצ'ימטה (רק חבל שלא צירפה גם האנה גושי, שאני אוהב הרבה יותר, עוד מימי אמיר ברנע...
)

ש מים

New member
ועוד דבר: דילוג...

יש 3 סוגי אוצ'ימטות: 1. "הרגילה" ("כניסה איטית"). 2. "דילוג": במין "דילוג" מהיר פנימה. אחלה כניסה מהירה, חזקה ומפתיעה. 3. מקיקומי: דילוג הצידה וכניסה לאוצ'ימטה. אני בטוח שגם ל-2 הראשונות יש "שם מקצועי", אבל אני לא חזק בשמות (ובעוד כמה דברים
), ובכל מקרה, עדיף שתפנה ותשאל את "בודוקאן", בפורום "הקלאסי".

ש מים

New member
לא חושב. לפחות לפי ההסבר שקיבלתי..

אתה מוזמן לשאול את המומחית בפורום השכן (בודוקאן). ומצד שני, כפי שהיא כותבת שם: מה זה חשוב? העיקר שהיריב נופל!

ש מים

New member
צדקת.

כנראה שהזיכרון שלי דפוק (אבל תן לי לבדוק עוד מקור. אחזור אליך אחרי יום שישי, אם אזכור
).

Tonjin

New member
אם להיות קטנוני.. ואני נורא אוהב

להיות כזה, אז אוצ'י-מאטה הוא במקורו תרגיל רגל.. אם כי הוא קיים גם בגרסת מותן חוקית...

צודק בנושא הרגל / מותן...

כל אחד ואיך שהוא מעדיף להכנס לתרגיל, למרות שאפשר לומר שאם חלק גוף אחר מבצע את ההטלה, אז זו הטלה אחרת וראוי שתיקרא בשם אחר...

Tonjin

New member
לדעתי קיים סיכוי שיש שם אחר

לווריאציית מותן (אולי HANE GOSHI או HANE MAKIKOMI) וזה מוביל אותי לתיקון נוסף: התרגום המקובל לMAKIKOMI הוא WRAPAROUND והוא בהחלט על שם העקרון של להתגלגל או לעטוף את עצמך סביב היריב. נכון שבקאטה תרגילי הMAKIKOMI מופיעים בפרק של ה SUTEMI WAZA (טכניקות הקרבה) אבל זה בקאטה בלבד, תרגילי MAKIKOMI לא חייבים להסתיים בהקרבה (וזו אחת הסיבות שבגללן הומצא השם SUTEMIWAZA, טכניקות הקרבה לציין את כל הטכניקות בהן אתה "מקריב" את עצמך ונופל עם היריב) דוגמאות טובות לכך נמצאות בTHE CANON OF JUDO של MIFUNE.

ש מים

New member
הנה-גושי ואוצ'ימטה

טונג'ין, הנה-גושי (ואני מניח שאתה יודע זאת) הוא תרגיל שונה לחלוטין. ובאשר לאוצ'ימטה: יש אוצ'ימטה שבא עם דילוג הצידה ואז כניסה לאוצ'ימטה. ברח לי השם שלו (אבל אני זוכר שיש לו שם!). אולי אתה יודע מה השם ?

Tonjin

New member
שונה אבל דומה, זו בדיוק הנקודה לא?

בקשר לתרגיל אני לא בטוח, יכול להיות שזו ווריאצייה על אוצ'ימאטה (שהרי אתה אומר שהוא מסתיים באוצ'ימאטה) אבל נראה לי שיש גם משהו אחר דומה שמצלצל לי חצי מוכר.. יותר מאוחר כשיהיה זמן אנסה לבדוק..

ש מים

New member
לא אמרתי ש-"מסתיים באוצ'ימטה"

אמרתי שהנה-גושי זה תרגיל שונה לגמרי מאוצ'י-מטה (נראה אחרת, מרגיש אחרת ותופס אחרת). תודה!

Tonjin

New member
ש. כפרה..

לא אמרתי מעולם שהאנה-גושי ואוצ'ימטה זה אותו תרגיל אלא רק שיש ביניהם דמיון מסויים ואותו הדבר לגבי האנה-מקיקומי... כשצוטטתי אותך ("מסתיים באוצ'ימאטה") כבר לא דברתי על האנה-גושי/מקיקומי/אוצ'ימאטה אלא התייחסתי לשאלה שלך על התרגיל ש" שבא עם דילוג הצידה ואז כניסה לאוצ'ימטה", ואמרתי שיכול להיות שמדובר על ווריאצייה אחרת לאוצ'ימאטה מאחר והוא מסתיים בצורה זהה... זה הכל..

למעלה