שאלות עזרה וכד'

Ronen Rozen

New member
שאלות עזרה וכד'

אז אתחיל מהשאלות
1.מהיירופן במרץ? (9-16.3 בערך) מה מצב השלג? האם שווה לנסוע לשם או שעדיף מקום אחר באוסטריה?
2.יש לי מעיל ומכנס לסקי, שנה שעברה עשיתי שיעור סנובורד אחד סיימתי שכולי רטוב,הכול עבר דרך המכנס.
השנה אני מתכנן לעשות שבוע שלם סנובורד, שווה להשכיר מעיל ומכנס בריקושט לשבוע? מה המחירים בערך של מעיל ומכנס באוסטריה? מרץ זה יחסית סוף העונה אז יש מצב למבצעים?

עכשיו לעזרה, אני ועוד שני חברים טסים במרץ בתאריך שכתבתי למעלה או יומים לפני זה,אנחנו בודקים את האפשרות להרכיב חופשה בעצמנו בלי להעזר באתר דילים.
אשמח להמלצות ל:שרותי הסעות או דרכי הגעה חלופיות נורמליות מהשדה של מינכן,האם שווה להזמין ציוד מהארץ כבר? אשמח לקבל המלצות על דירות במהיירופן שיהיו קרובות למעלית.
אנחנו רוצים להתארגן על חופשה שתצא כולל הכול 1500 יורו ככה,האם זה אפשרי?
וכל המלצה אפשרית להרכבת חופשה בדרך הכי יעילה ומוצלחת

sgebay

New member
תשובות בקצרה

נתחיל בזה שאם תעשה חיפוש גם בפורום זה וגם בפורום השכן ותקרא מאמרים אתה תהיה הרבה יותר חכם.
9-16 למרץ זה טיפה הימור. בטוח יהיה לך שלג וכל האתר יהיה פתוח אבל יש סיכוי לטמפרטורות גבוהות מה שאומר קרח בבוקר וסלאש בצהריים במיוחד בפנקן שרוב המדרונות שלו דרומיים. שנה שעברה 20 למרץ היה 17 מעלות ו-12 על ההר! אבל שנה אחת לא דומה לרעותה ובאותה מידה יכול להיות קר יותר ואם לא תמיד תוכל לנסוע לקרחון.
מהשאלות שלך זה נשמע כאילו אתה מתחיל - אני ממליץ לך ללמוד דווקא ללמוד בהוכצילרטל שנמצאת 15 דקות ממאיירהופן (ליד העיירה קלטנבך) וכלולה בסקי פס המורחב. אפשר להגיע ברכב או ברכבת - מאוד נוח.
לגבי מכנס - אם אתה שוכר בריקושט אין לך יכולת אמיתית לדעת אם אתה מקבל משהו טוב או לא - מציע לך לקנות. לך לרובי מאופ פיסט שהמחירים שלו הוגנים או לחנות שלג בקריית אריה שיש לה סייל בסופשבוע זה.
לגבי תקציב 3 חבר'ה ברכב שכור - 1500 יורו זה אפשרי אבל לחוץ - תתצטרכו להתפשר על המיקום של המלון. צריך גם להפנות תקציב להדרכה. אם אכן זה השבוע הראשון שלך מציע לך (וזו דעתי האישית כמובן) להשקיע בהדרכה על חשבון פינוק.
בהצלחה

Ronen Rozen

New member
כמה הבהרות

א. אנחנו בני 20 ככה שאי אפשר לשכור רכב...
ב.מתחיל בסנובורד אני כן, על שלג לא... אני גולש סקי כבר כמה שנים, שנה שעברה הייתי בזולדן באזור מרץ גם והיה אחלה שלג אבל שם גם עלינו למעלה לקרחונים...
פינוק אני לא מחפש יותר מידי, לכן אני מעדיף דירה ואנחנו נבשל לעצמנו בוקר וערב..
לגבי לקנות מעיל ומכנס בארץ, כפי שאפשר להבין לפי הגילאים שלנו אנחנו חיילים, אין לי בדיוק את הכסף להשקיע במעיל ומכנס חדשים בנוסף לחופשה שגם ככה לא תצא זולה.

2 איזי

New member
פעם ראשונה?

אני מהמר שכן...
לפני הכל, בעניין המזג אויר, אין חוקים. שנה אחת חודש מרץ יכול להיות חם ובשנה אחרת העונה תמשיך בכיף עד אפריל. אז אף אחד לא באמת יכול לענות על השאלה הזאת. מה שכן, רוב האנשים שסוגרים מראש חופשה לחודש מרץ יבחרו באתר גבוהה.
אני אישית ממליץ בחום לעשות חופשה ראשונה בקלאב מד-צרפת. האתרים גבוהים, השירות טוב ונוח, 3 ארוחות גדולות+עמדות נישנושים ואלכוהול חופשי חופשי, הדרכה גם בבוקר וגם בצהריים ומיקום המלון על המסלולים. בהנחה שאתה נוסע עם חברים, בטוח יהיה לך כיף. לכו למלון כמו "ארק אקסטרים" שהמחיר שלו נמוך יחסית וה-1500 שלך יספיקו בכיף להכל כולל הכל...

בעניין השני, השכרה של חליפה בארץ עולה כ-300-600 ש"ח והאיכות שונה בין חנות לחנות. קניה של חליפה לא מותג עולה כ-1000 ש"ח וקניה של מותג ידוע מתחילה ב-700 ש"ח וזה רק למכנס (אני חושב שבחנויות המדוברות יש גם דילים של חליפה בסביבות ה-1500 ש"ח). רק תזכור דבר אחד, חליפה ב-1000 שקל יכולה להיות טובה וגם יכולה להיות לא טובה. זה משתנה לפי היבואן והמפעל וכו'. חליפה ממותג ידוע בוודאות תהיה טובה בלי קשר לחנות או ליבואן. אז תעשה את השיקולים שלך...
כמובן שאפשר גם לטוס ולקנות בחו"ל אבל אני אישית לא אוהב לטוס בלי שאני יודע שיש לי חליפה...

תמיד ייצא לכם יותר זול

להרכיב לבד.
אם אתם סגורים על מיירהופן תבדקו עוד יעדי טיסה שאולי ייצא יותר זול, יש אתר שנקרא
http://www.j2ski.com/ski_resorts/Austria/Mayrhofen.html
אפשר לבדוק יעדי טיסה קרובים ואז למצוא מה הכי זול. תבדוק מחירי טיסות ישירות באתרים של החברות - אוסטריאן איירליינס, ברלין איירליינס, איזיג'ט

בגדול אפשר להזמין הסעה משותפת מהשדה או לברר על רכבות (יותר זול), תעשה חיפוש פה בפורום, זה עלה הרבה פעמים לאחרונה

מלון - יש פשוטים וזולים, תבדוק באתר של מאירהופן, הוא די נוח ( mayrhofen.at)

אם אתם מוכנים לשקול גם צרפת יש איזה מועדון צעירים זול עם חבילות ממש משתלמות, בהרבה פחות מהמחיר שציינת (זה לא קלאב מד, מועדון ממש פשוט ובסיסי אבל באתרי גלישה משובחים). UCPA קוראים לזה? לא בטוחה..
לגבי חליפה - אין לי מושג... בהצלחה

למעלה