שאלות סריגה

ו א ג ו ס

New member
שאלות סריגה

היי

אפשר בבקשה לשאול:
1. מה ההבדל בין סריגת חוטי טריקו לסריגת חוטי קרושה למשל?
2. אם אני רוצה אהיל סרוג, למנורת לילה, מה עדיף-קרושה או טריקו?
3. ואם אני רוצה שטיח לחדר ילדים, האלו שעכשיו אופנתיים...בפסים מעוגלים..טריקו או קרושה? מה נעים לרגל, מה מחליק, מה יותר מסובך להכין (לא אני סורגת בכל מקרה..), מה יותר יקר (מבחינת חוטים ועבודה גם יחד)

תודה
(מזו שמחכה לזמן שיהיה לה פנוי ללכת לסרוג..)

ו א ג ו ס

New member
קפיצי קפוץ, אשמח לתשובות לשאלותיי

באמת אין לי נסיון
אבל אני רוצה שטיח ואהיל
וסלסילה
וכו

colibri

New member
כשאת אומרת "טריקו", למה את מתכוונת?

משום מה נשמע לי שזה פשוט תרגום מצרפתית...
בצרפתית "טריקו" (tricot) = פשוט סריגה בשתי מסרגות. וקרושה, כמובן = סריגה במסרגה אחת.
ואם אכן זה מה שאת שואלת - גם "טריקו" וגם "קרושה" אפשר לסרוג בכל חוט. ואת ההמשך כבר ענו לך...

timond

New member
תשובות

1. חוטי טריקו הם חוטים מאוד עבים ואפשר לסרוג איתם בקרושה או ב-2 מסרגות. שאר החוטים של הסריגה בדרך כלל יותר דקים.
2. טריקו לא נראה לי מתאים לסריגת אהיל כי אהיל הוא מאוד עדין ולכן צריך חוטים עדינים ודקים
3. השטיחים שנסרגים בפסים עגולים הם מחוטי טריקו. מסובך זה לא, אבל דורש עבודה
והחוטים של הטריקו די יקרים.

tsl12

New member
אין דבר כזה "חוטי קרושה" .

יש חוטי טריקו (שעשויים מבד טריקו גזור ומלופף לחוטים ) ויש חוטי כותנה בעוביים שונים, ויש חוטי צמר טבעי או סינטטי בעוביים שונים. מכל אחד מסוגי החוטים הנ"ל אפשר לסרוג סריגת "קרושה" (סריגה במסרגה אחת) , או סריגה ב 2 מסרגות , או סריגה טוניסאית .
לגבי אהיל למנורת לילה , עדיף סריגה בשיטת קרושה ובחוטי כותנה בעובי דק עד בינוני (במסרגת קרושה 2 עד 5 ).
לגבי שטיח לחדר ילדים , אכן מאד אופנתי ומאד יפה לסרוג שטיחים עגולים מחוטי טריקו במסרגת קרושה , אבל לא כל כך נעים ללכת עליו, והוא מאד כבד וקשה לניקוי (וגם די יקר). עדיף לסרוג מחוט צמר סינטטי עבה . אני לא זוכרת את שם החוט , אבל בחנות פיטנגה ברשל"צ יש חוט שהם ממליצים כתחליף לחוטי הטריקו . בכל מקרה , כדאי לשמוע מבעלת נסיון שסרגה שטיחים כאלה לגבי כדאיות ההשקעה.

ו א ג ו ס

New member
תודה!

החכמתי!

אם נניח את המחיר בצד, האם שטיח "כבד" כמו זה שמחוטי טריקו לא אמור להיות בטיחותי יותר משטיח כותנה "קל" שיכול להחליק?

tsl12

New member
צודקת ,שטיח כבד אכן קצת יותר בטיחותי,

אך עבור הילדים שלי (והחברים ה"אינדיאנים" שלהם
) זה לא מספיק , ותמיד רצוי להוסיף בתחתית פסים נגד החלקה (אפשר להשיג בטמבוריות והום סנטר)

למעלה