שאלות סוף שנה

שיר ורד

New member
שאלות סוף שנה

1. עובד שכיר ששילם לביטוח מנהלים (פנסיה מקיפה) דרך מקום העבודה סכומים הגבוהים מהתקרה המקסימאלית לזיכוי , בן זוגו הפריש פחות מהתקרה ויש לבן הזוג גם הכנסות שלא הופרשו בגינן לקופות גמל למיניהם. האם יכולים להעביר את ההפרשה העודפת בין בני הזוג. (לפי מה שהבנתי מלשון החוק וחוברת דע את זכויותיך לשנה שעברה זה אפשרי, אבל רואה חשבון מסוים אמר שאם ההפרשה נעשית דרך מקום העבודה אי אפשר להעביר בין בני הזוג). 2. כנגד אלו סוגי הכנסות אפשר לקזז את נקודות הזיכוי. סוגי ההכנסות הרלבנטיים: הכנסה משכר עבודה, הכנסה מנכס בית, הכנסה מרווחי הון לנ"ע הנסחרים בבורסה, הכנסה מריבית (פקדונות בבנקים). סוגי נקודות הזיכוי: תושב, נסיעות, אשה, ילדים.

hannaf

New member
בחוברת דע את זכויותך

נאמר במפורש הפרשות לקופה עצמאיות מכאן כהפקדות לקופה לשכירים לא ניתןלהעביר את ההפרשה ההכנסות הרלבנטיים: הכנסה משכר עבודה, הכנסה מנכס בית במידה של מסלול 30% בלבד.לצורף חישוב הטבת מס קיזוז נק זיכוי רק הכנסה משכר עבודה הרי ליתר הכנסות מסלול מיסים שונה הכנסה מדירה לא מיגיע אישית 30% או מסלול פטור נייר ערך 10%-15% וכ"ו

שיר ורד

New member
אולי לא הובנתי נכון

בשאלה לגבי העברת הפרשות בין בני זוג אני מדבר על העברת הפרשות העובד לבן זוגו לצורך קבלת זיכוי ממס (ולא לצורך קבלת ניכוי). בחוברת דע את זכויותיך לשנת 2003 עמוד 41, מופיע בתחתית הטור הראשון שמדובר בהפרשות כשכיר ובתחילת הטור השני, מופיע שניתן להעביר הפרשות כאלו בין בני זוג או בין אב לבן ולהפך. לכן, נראה לי שהדבר חוקי ואפשרי, וזה לא מסתדר לי עם תשובתך , כמו עם תשובה שקיבלתי מרו"ח אחר.

אמדר

New member
מתשובה של מנהל אגף קופ"ג בנציבות

ניתן גם להעביר הפקדות כשכיר וזה גם לשון החוק הפשוטה שלא מבחינה בין שכיר ועצמאי. נקודות זיכוי מתקזזות מול כל ההכנסות גם משכ"ד, ני"ע וכו'.

שיר ורד

New member
תודה על התשובות

היכן ניתן לראות את התשובות של מנהל אגף קופות גמל בנציבות? לגבי הקיזוז של נקודות הזיכוי מול כל ההכנסות, מהיכן מקור התשובה? כבר שמעתי מגוון רחב של תשובות. נקודות זיכוי - רק מול הכנסה מעבודה (עסק או משכורת), גם מול נכס בית אך לא כנגד נ"ע ופקדונות שקליים. התשובה שלך - כנגד הכל. שמעתי גם תשובה, שנקודות הזיכוי הרגילות מתקזזות כנגד הכל, אך נקודות הזיכוי לילדים רק מול הכנסת עבודה. ושאלה נוספת - מול אלו הכנסות אפשר לקבל ניכוי בגין הפקדה מקופות גמל? האם גם כנגד הכנסות מנ"ע ופקדונות שקליים עליהם חל מס מיוחד (10, 15 ו 25 אחוז)?

אמדר

New member
התשובה ניתנה לי בע"פ

לגבי נקודות זיכוי - כל עוד אין הוראה ספציפית ניתן לקבל מכל הכנסה. כנ"ל לגבי ניכוי. ראה ההגדרה בסעיף 47 של הכנסה מזכה שכוללת כל הכנסה חייבת. למשל בסעיף 122 שמסדיר 10% מס על שכ"ד 122א שמסדיר מס על שכ"ד בחו"ל ו 124ב המסדיר מס על הגרלות כתוב בפירוש שאין זכאות לשום זיכוי או ניכוי. שים לב שהניסוח ליחיד במס רווח הון הוע עד 25% ובני"ע עד 15% ולא 25% ו - 15% קבוע כך שתאורטית אם אתה מעל גיל 60 ניתן לגמור במס של 10%.

למעלה