שאלות נוספות.

• פותח הנושא HM
  • פורסם בתאריך

HM

New member
שאלות נוספות.

להלן תוצאותׁ(מדויקות יותר) של בדיקות שעשיתי:לפני כחודש וחצי(במחזור - אינני יודעת אם משפיע) : TSH - 11.49 T4 -FREE - 11.3 LH - 0.9 FSH - 2.5 ESTRADIOLׂE-2ׁ 1029.0 תוצאות של בדיקות מלפני שבועיים: TSH - 8.09 T4 - FREE - 16.0 THYROGLOBULIN Ab - <20.0 ANTI THYROID PEROXID - 5123.0 האם אני צריכה לקחת אלתרוקסין לפי הנתונים הנ"ל ? אני פשוט אמורה בקרוב להתחיל טיפולי הפריה והאם כדאי להשהות זאת? לכן אני מעט לחוצה . אודה לך באם תעני על שאלותיי הקודמות גם . דרך אגב לפני ההיריון הראשון רמת ה TSH היתה גבוהה גם כן ואינני יודעת מה היו הרמות של הבדיקות האחרות - רופא המשפחה הקודם אמר לי שה TSH בסדר.....

אם טיפול הפריה אז ללא ספק כן

שלום לך, יש לך מחלת השימוטו. הסיבה השכיחה ביותר לתת פעילות של בלוטת התריס. מעידים על כך הנוגדנים החיוביים. יש לך תת פעילות קלה, ויתכן כי אינך חשה דבר, אבל לקראת טיפול פוריות אני בהחלט מציעה לך לאזן את זה, גם בגלל שיש סיכוי שהטיפולים יעבדו בצורה יעילה יותר וגם בגלל שאםאת נכנסת להריון את רוצה להיות מאוזנת מתחילתו.

HM

New member
קודם תודה לך על התשובה.

רופא המשפחה לא מסכים לתת לי הפניה לאנדורקינולוג הוא טוען שהוא זה שמטפל בכך. האם זה מספיק או שאני צריכה להתעקש לקבל הפניה? מה המינון המקובל ? ומתי כדאי לבצע את בדיקת הדם כדי לבדוק זאת? כרגע דחיתי את התחלת טיפולי הפוריות אך אני לחוצה בזמן ואני לא יודעת כמה זמן לוקח עד שמוצאים את המינון המתאים.

מינון מתאים

שלום, אני חושבת שזה די התעקשות סתמית מצדו של הרופא שלך. מאד יתכן כי הוא רופא מעולה, אבל לאישה שעומדת בפני טיפולי פוריות אני חושבת שלא במקום להתעקש כך. בכל מקרה, זה לא צריך לקחת הרבה זמן. אני הייתי מתחילה עם 50 מיקרוגרם ליום ובודקת שוב כעבור חודש. קרוב לוודאי שה-TSH יהיה בנורמה אז, אלא אם כן את גדולה במיוחד, ולפעמים ללא קשר לזה, יש צורך במינון התחלתי גבוה יותר. בכל מקרה אני לא מאמינה שזה תריך לקחת יותר מחודש וחצי.

למעלה