שאלות נוספות לערעור

shal7

New member
שאלות נוספות לערעור

שלום לכולם אני מפנה שאלה נוספת למנהלי הפורום , אשמח אם תענו לי כי אני מניח ששאלה זו נוגעת לעוד כמה עשרות אנשים מה הסיכוי שהרשות תכיר בשתי תשובות כנכונות בשאלה על האג"ח שהייתה בהפסקת מסחר ודחתה את תשלום הקופון בשנתיים קדימה ללא כל שינוי בתנאי האגרת ? תשובת הרשות היא כי התשואה השנתית לפדיון של האיגרת ירדה . מה הסיכוי שתתקבל התשובה : התשואה השנתית לפדיון של האיגרת עלתה ? הרי ניתן להסביר את זה בהנחה שמדובר על חברה שלא עמדה בהתחייבות המקורית שלה לשלם לבעלי האג"ח את הקופון בזמן שנקבע מראש בתנאי האיגרת , נאלצה לדחות את התשלום וכתוצאה מכך הדירוג של האיגרת ירד מה שהעלה את התשואה . שאלה נוספת לערעור רכישה עצמית של אג"ח במחיר נמוך מערכו המתואם : תשובת רשות : תגדיל את שורת הרווח הנקי במאזן מה הסיכוי להערכתכם שיפסלו תשובה זו שהרי אין כאן אף תשובה נכונה והתשובה שנתנה הרשות היא למעשה התשובה שהכי קרובה להיות נכונה אולם עדיין לא מדויקת מספיק ? ( "רווח נקי" מופיע בדו"ח רווח והפסד ולא במאזן ) . כנראה מדובר כאן בטעות של הגהה - האם להערכתכם זה יספיק כדי לפסול שאלה?

noam4u

New member
שאלות "ישנות"

התייחסתי כבר בעבר לשאלות הללו שכן כללנו אותן ברשימת השאלות לערעור. לדעתנו השאלות שגויות מעיקרן. שינוי בתשלומים יכולים להשפיע רע על האג"ח או טוב, תלוי באיזה מקרה, במסגרת איזה תהליך עושים זאת והאם האגח נסחרת או לא. זאת אומרת האם נסתכל על השאלה מבחינה מימומית או בהיבט של שוק ההון וציפיות משקיעים. לדעתנו צריך לפסול את התשובה או לפחות לקבל שתי תשובות. לשאלת הרווח הנקי, אני יכול להרחיב ולהגיד שבתשובת הרשות לחוות הדעת שלנו נכתב במפורש כי נהוג לקרוא לכל הדוחות הכספיים כ"מאזנים", דבר שהוא שטותי, טיפשי או לא יודע איך לקרוא לזה. כל רואי החשבון שדיברתי איתם אמרו שזה שטויות. לכן זה סעיף בעייתי. הרי אין רווח נקי במאזן אלא רק בדו"ח רווח והפסד. הרשות כמובן מתייחסים לזה אחרת... צריך לערער וללחוץ עליהם. אין דרך אחרת.

למעלה