שאלות מקורא מתחיל

שאלות מקורא מתחיל

אהלן
בחודש האחרון קראתי את שלושת הספרים הראשונים ונהניתי מאוד , אבל נותרתי עם כמה שאלות:

1. מה בדיוק הלך עם ההרעלה של ג'ון ארין? אם בסופו של דבר אצבעון הרג אותו באמצעות ליסה, למה הלאניסטרים דיברו כאילו אלה היו הם? הרי היה להם מניע, היה להם את ה"חוצפה", למה שזה לא יהיה הם? הם הרי ידעו שארין עולה על הסוד הקטן שלהם. למה אצבעון רצה לרצוח את ארין בכלל? (דווקא לליסה כן יש סיבה, אבל היא בעצמה אמרה שזה אצבעון הנחה אותה)
2. מי עלה ראשון על זה שג'ופרי, טומן ומירסלה הם לא הילדים של רוברט? הבנתי שהיה איזה קשר בין סטאניס לג'ון ארין בנושא, אבל לא הבנתי מי גילה למי ואיך.
3. אני יוצא מנקודת הנחה שהמניע של אצבעון תמיד היה להתייחד עם קייט/להגן על הילדה שלה. אז למה בעצם הוא סיפר לה את השקר על הפגיון של טיריון?

אלה השאלות שאני מצליח להעלות על הדעת כרגע למרות שהיו עוד במהלך הקריאה. אני אוסיף כשאני אזכר, בינתיים אשמח לקבל תשובות

קודם כל, ברוך הבא לפורום, יובל

1. מזמן לא הרמתי את הספרים לקריאת נמלה חוזרת, אבל אני חושב שזה די פשוט - הלאינסטרים השתמשו באצבעון (טוב, עד כמה שאפשר להשתמש בו. אני מניח שהוא מילא את ההוראות שלהם כי הוא היה נאמן לכתר, לכאורה, אבל שילב בזה איכשהו גם את האינטרסים שלו) כדי לשדל את ליסה להרעיל את בעלה, כי הם כנראה ידעו שיש לה קראש עליו עד היום.

2. זאת הייתה מחשבה קטנה שסטאניס העלה בראשו, והוא ביקש מג'ון ארין לחקור אותה לעומק בתקווה שאת דעתו רוברט יעריך יותר.

3. עצם העובדה שאתה יוצא מנקודת הנחה שאתה יודע מה הם המניעים של אצבעון היא שגויה. אנחנו לא יודעים למה הוא באמת עשה חצי מהדברים שהוא עשה, ואולי אף פעם לא נדע :)

תודה על התשובות

באופן לא מפתיע אני לא הראשון ששאל את השאלות האלה וכבר מצאתי נאומים שלמים באינטרנט בנושא

יש פה כמה טעויות גדולות.

1. אף אחד לא השתמש באצבעון. אצבעון הוא מינוי של ג'ון ארין, שליסה ביקשה ממנו. לאחר שהוכיח את עצמו בשירותו של ג'ון ארין, על פי המלצתו של ג'ון ארין, מינה רוברט את אצבעון על המעות. הקשר של אצבעון עם הלאניסטרים מתחיל כשנד סטארק לא מביא לו תועלת. ואין לו קשר עם "הלאניסטרים" אלא עם סרסיי.
כתבתי פעם מגילה שלמה על המניעים של אצבעון בכל הסיפור. הנה זה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1096&messageid=154623345
הלאניסטרים לא הרעילו בפועל את ג'ון ארין, אבל לאחר שג'ון ארין הורעל והמלומד שלו ניסה לרפא אותו, סרסיי אמרה לפייסל שידאג שלא יבריא מזה.

2. סטאניס גילה. הוא ידע שכל שאר הממזרים של רוברט שחורי שיער. הוא רצה שארין יספר לרוברט. מהסיבות שכתבתי בקישור.

3. המניעים של אצבעון. שוב, הקישור.

למעלה