שאלות מצפה רמון

שאלות מצפה רמון

בסוף השבוע נטייל כל המשפחה באיזור מצפה רמון, נלון בחדרי הפנימיה שפורסמו כאן לא מזמן.
אני מבינה שהולך להיות חם אבל לא צפוי שרב כמו שהיה לאחרונה.

1. מקום לאכול א. ערב - מחפשים מסעדה זולה, או יותר טוב - חאן או מאהל בדואי באיזור שמציע ארוחות ערב.
או איזה חניון עם שולחנות בקרבת מקום שנעים לעשות בו על האש.

2. עד כמה חמור נושא הפריצות לרכבים במכתש? אני מודאגת בצדק?

3. מסלולים -
המטייל הצעיר ביותר בן 5, אבל חשבנו שאולי נתפצל ומטיבי הלכת יטיילו במסלול אחר באחד הימים כדי שהנוער לא ישתעמם. אז אני צריכה לחשוב על כמה "מסלולי משפחות" (אפשר גם בדרך למצפה) ועל מסלול מטיבי לכת של 6+ שעות.

מה דעתכם על התכנית הבאה?

חשבתי למטיבים - הר ארדון או מסלול ממצפה רמון לשן רמון (לפי זה- http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Tiyulim/maslulim/HarHnegev/HarHnegev1/ms1330.htm ) מה משניהם יותר מענין?

למשפחתי -
ביום הראשון - נחל חווארים ואולי עין עבדת.

ביום השני והשלישי - פרסת נקרות ומעלה דקלים (באיזה כיוון כדאי ללכת?), איזור גבעת חרוט והדייקים, גיא זוחלים וקיר האמוניטים.
ראיתי שיש גם מסלול מבית ספר שדה למצפה על קיר המכתש.
כדאי לטייל בעונה הזו בבורות לוץ?

אשמח לשמוע מה דעתכם או רעיונות למסלולים אחרים (לא חייבים מעגלי) או "אטרקציות".

תודה
נעם

עופר 249

New member
מעט תשובות מנסיוננו הקטן

נחל חוורים -מקסים הבנתי שיש סכנת פריצה אך שאנחנו טיילנו בו לפנות ערב הכל עבר בשלום
את בנחל ארדון והר ארדון טיילנו עם ילדים בני 7 העליה מעט קשה אך לא ארוכה במיוחד והנוף שווה הכל
את פרסת נקרות כדאי לעניות דעתי להתחיל ממעלה דקלים רק צריך להזהר קצת מתנועת כלי רכב
ואז להכנס למסלול שבו אין תנועה ולסיים בעין סהרונים
בורות לוץ מקסים נכון לפסח יש שני בורות מלאים במים
ואם אתם במצפה לא לוותר על תצפית ערב מהר גמל ולזאטוטים חי רמון
בכל מקרה נראה לי שעדיף לטייל בבוקר עד עשר לערך או אחרי הצהריים משעה שלוש כבר די נעים במצפה ובערב קר
אה עוד משהו אני חושב שבמכתש עצמו אין בעית פריצה גדולה לרכבים

תודה. להתחיל ממעלה דקלים הכוונה לרדת בו?

כדאי להביא פוך או שמיכה דקה?

לגבי בורות לוץ אני זוכרת שעיקר הענין שם היתה הפריחה וכעת בטח אין.

אני רושמת לי את הר גמל

עופר 249

New member
לרדת במעלה דקלים

לא נראה שיש פריחת בבורות לוץ בפסח היה כבר לקראת סוף הפריחה
לגבי המזג אויר- אנחנו היינו באוגוסט לפני כשלוש שנים במסגרת חופשה שנתית בלילה היינו זקוקים לסווצ'רים
אז לפוך יש מצב. מצפה רמון וצפת בשניהם מזג אויר דומה מאד

דג11

New member
אכן בחניון סהרונים - כנראה שאין חשש גדול

השארנו הרבה רכבים שם במסגרת הקבוצה של "נפגשים בשביל ישראל" - ולא זכור שהיתה פריצה. מעבר לכך, ששאלתי אנשים על זה - אמרו שאכן שם יש פחות סכנת פריצות.

רק קחו בחשבון: צריך להוציא את הרכבים משם לפני הלילה (מותר לנסוע בלילה מהכביש רק עד חניון בארות). שנית - הנסיעה לחניון סהרונים כרוכה בנסיעה של כמעט 10 ק"מ על דרך עפר טובה, אבל עדיין דרך עפר.

מחניון זה אפשר לעשות בקלות מסלול מעגלי של פרסת נקרות ועין סהרונים. כמו כן, אפשר לצאת משם לארדון (זה מה שעשתה קבוצת "נפגשים בשביל ישראל" באחד הימים השנה).

בהצלחה!

yankale17

New member
אוכל

מסעדה זולה: מסעדת הקצה באזור רובע הבשמים
באותו רחוב מסעדת שף במלון בוטיק, יקרה מאוד אך גם טעימה.

יש לחם נהדר במאפיה קטנה שנמצאת ברובע נדמה לי שקוראים למאפיה לשה.
ממול למאפיה יש חנות ובה מוכרים את הלחם. 18 או 20 ₪ ושווה כל פרוסה.
נדמה לי שבימי שישי המאפיה מוכרת גם.

אנחנו מבטלים חדר אחד אז אם מישהו ספונטני

ורוצה לקחת אותו הוא מוזמן.
(זה רק 150 ש"ח)

״אטרקציה״ שאני מתכננת עליה בביקור הבא באזור

היא ביקור במרכז המבקרים המחודש שמסקרן אותי מאד.
פרט לכך קיבלת עצות טובות :)
כיף לכם

maz

New member
טיילנו במכתש בפסח

טיולים בדרך: עין עבדת - קליל ויפה. חלקת הקבר וצריף בן גוריון אם לילדים יש סבלנות וכוח
במכתש: טיילנו אל גבעת חרוט. בשביל הילדים שלי (6.5 ו4) זה היה מספיק. חזקים יותר יכולים להשלים שם את המסלול המעגלי היפה.
אוכל זול: מסעדת הקצה במצפה רמון. טעים וזול.
יש גם גזלנים של מלבי קר וטעים בחניון של החולות הצבעוניים (הקטנים יאהבו את זה, תביאו בקבוק או תקנו שם)
מבחינת אטרקציות יש את מרכז המבקרים ויש את חוות האלפקות. יש גם את הטיילת עם הפסלים מול הנוף לסיור של ערב
תהנו

למעלה