שאלות - מצלמת 300D.

c h e e t a h

New member
שאלות - מצלמת 300D.

אני מתכוונת לקנות את המצלמה הזו, ורציתי לשאול שתי שאלות: 1. האם המונה של התמונות מתחיל מ 1 וממשיך הלאה, או שכל פעם שמחליפים כרטיס זיכרון זה מתאפס (כמו שקורה באולימפוס C740). הדבר חשוב לי כדי שבצריבת הקבצים לא תיווצר בעיה עקב כפילות בשמות קבצים. 2. איזה כרטיס אתם ממליצים לקנות שיהיה מספיק מהיר בכתיבה (עיקר השימוש במצלמה הוא צילום חיות בתנועה בספארי כך שחשובה לי מאוד המהירות בה הכרטיס מספיק לשמור את התמונות ומאפשר לצלם שוב). אני מעוניינת בכרטיס של 256 (המצלמה עצמה גומרת את כל התקציב...).

ted

New member
את בד"כ קובעת אם המספרים רצים

או מתאפסים מחדש. לא מכיר את המצלמה, אבל יש בתפריט של כל מצלמה טובה אופציה זו. כרטיס - או RIDATA X52, או SANDISK ULTRA - שני כרטיסים טובים ומהירים

c h e e t a h

New member
זאת אומרת שה RIDATA מהיר פי 3 או

שיש איזה הגבלה שנובעת גם מהמצלמה עצמה?

ted

New member
גם למצלמה יש קצה מירבי של כתיבת

תמונות, שגם תלוי בבאפר שלה. ה ULTRA כותב במהירות של 2.8 מ"ב לשנייה, כך שקבצי JPG לא יהוו בעייה. היתרון של המהירות מתחיל להתבטא כשיש חיבור USB2 או FIREWIRE בין קורא הכרטיסים למחשב, אז הקריאה של התמונות למחשב מהירה פי כמה. RIDATA טס כמו שד, אז אם את יכולה לשים יד על אחד כזה (X52) עדיף.

c h e e t a h

New member
כלומר - אם למצלמה יש BUFFER של

4MB, בכל מהירות מעבר יווצר "צוואר בקבוק" בכתיבה? מה שמעניין אותי זה מהירות הכתיבה בשעת הצילום בלבד ולא מהירות הורדת התמונות למחשב. דרך אגב - מה ההבדל במחיר בין שני הכרטיסים? אפשר להשיג את ה RIDATA בארץ?

c h e e t a h

New member
יצא קצת לא ברור. הכוונה היא לשאול

האם במהירויות גבוהות מ 4 MB יווצר "צוואר בקבוק" בכתיבה.

ted

New member
המצלמה תעבוד במהירות המירבית

שהיא מתוכננת לה ("קצב אש") אם יהיה לה כרטיס זכרון מהיר מספיק. הבאפר המובנה קשור לקצב הצילום שלה, וזמן פריקתו ושחרורו למשימה הבאה קשור לכרטיס.

c h e e t a h

New member
תודה TED. אשמח לדעת אם ניתן להשיג

את הכרטיס בארץ, איפה, וכמה הוא אמור בערך לעלות. ראיתי את הכרטיס באתר האוסטרלי במחיר של 65$ אבל אין לי זמן לחכות למשלוח.

ted

New member
כאן אני מרים ידיים. לא קניתי כרטיס

כזה בארץ, אז אולי מישהו אחר יכול לתרום מנסיונו.

omri עמרי

New member
בלי קשר... סתם שתדעי..

איפוס המונה ב 740 ניתן לשינוי - יש משהו בהגדרות שנקרא all reset ומשהו נוסף שנקרא file name - או משהו דומה (לא זוכר כרגע... אם תבחרי ב OFF ל ALL RESET - ישמרו לך הגדרות כיוונון המצלמה לפעם הבאה. אם תסמני ב FILE NAME - AUTO במקום RESET- שם הקובץ יהיה רציף - ויהיה ניתן לאיפוס ע"י שינוי ל RESET כשתרצי... סתם כדי שיהיה לך נח יותר בינתיים...

henchook

New member
עונה על כל הדרישות

יש לי 300D שקניתי ב-B&H ואני מ-א-ד מרוצה ממנה. * לגבי מספור הקבצים - אין בעיה, את יכולה לבחור אם המספור הוא רציף או מתאפס כל פעם שמחליפים כרטיס. * לגבי מהירות - למצלמה יש BUFFER פנימי של 4MB, שזה בעצם סוג של זכרון שמאפשר לך לצלם תמונה נוספת עוד לפני שהתמונה הקודמת נכתבה לכרטיס זכרון. לי יש Microdrive של 1GB, שהוא הכרטיס האיטי ביותר (אבל עם נפח אחשון מצויין) ועוד לא קרה לי אפילו פעם אחת שהייתי צריך לחכות שהמצלמה תגמור לכתוב לכרטיס. הייתי ממליץ לך לקנות כרטיס של ל-פ-ח-ו-ת 512MB. 256 זה מעט מדי למצלמה שמייצרת קבצים כל כך גדולים. אני מאד ממליץ לך לקרוא את הכתבות על המצלמה ב-dpreview.com, וגם בעוד המון אתרים. אפשר גם להוריד את ספר ההוראות של המצלמה (בפורמט PDF) מהאתר של Canon.

c h e e t a h

New member
ניסיתי למצוא את ספר ההוראות באתר

אבל לא הצלחתי. אולי תוכל לשים פה קישור?

henchook

New member
הנה

אפשר להוריד את הספר מאתר הזה של קאנון. תסתכלי בתחתית האתר, יש לינק שנקרא MANUAL DOWNLOAD. אם את לא מוצאת (אין סיכוי שלא, זה ממש פשוט שם) הנה לינק ישיר. יש עוד כמה אתרים, אפילו עוד אחד של CANON נדמה לי.

elro602

New member
כרטיס המיקרו-דרייב אינו האיטי ביותר

הוא דווקא נמצא באמצע הטבלא של הכרטיסים בבדיקה שעשה רוב גילברייט. וזה נכון שמהירות הכרטיס לא משפיעה על מהירות הצילום הרגיל, אלא רק על צילום תמונות ברצף, בגלל אותו BUFFER של 4 תמונות. המלצה שלי לכרטיס זה לפחות שניים של 256, זה המינימום שבמינימום, מנסיוני. לי יש גם את המיקרו-דרייב ועוד כרטיס של 256, אשר אני משדרגו ל 512.

c h e e t a h

New member
חשובה לי אופציית הצילום ברצף בגלל

שמדובר בצילומי בעלי חיים בתנועה. בעניין מספר הכרטיסים - יש לי עוד כרטיס XD של 128 ומתאם CF-XD של פוג'י (נקרא DPC-CF). חשבתי שכך יהיה לי עוד כרטיס של 128 בנוסף ל 256. האם יש למישהו נסיון בצילום עם מתאם כזה ? (הכרטיס XD נכנס לכרטיס בצורת CF).על האריזה של זה כתוב שזה יכול לא לעבוד כראוי או לעבוד באיטיות, ומפנה לאתר של פוג'י לבדיקת הדגמים שזה עובד איתם, אבל הכתובת שגויה ובאתר של פוג'י לא מצאתי שום דבר שיכול לעזור לי בעניין זה...

idohal

New member
לא חושב שזה עובד במצלמה. המתאם

נועד בעיקר לקורא כרטיסים או ארנק דיגיטלי. אבל אם מדברים על קניית כרטיסים מדוע לא ארנק דיגיטלי במחיר של כ- $200 תקבל 20 ג"ב (נדמה שבאתר האוסטרלי אפילו 30)

henchook

New member
שמח לשמוע

אני שמח לשמוע שהמיקרודרייב הוא לא האיטי ביותר, אבל זה לא ממש משנה לי אם כן או לא. אני לא מצלם לפרנסתי, כך שלא יצא לי הרבה שהייתי צריך לצלם המון ברצף, ואך פעם לא קרה לי שפספסתי הזדמנות לתמונה כי הייתי צריך לחכות למצלמה (במצלמה הקודמת שלי זה היה קורה לי כ-ל ה-ז-מ-ן). הסיבה שקניתי Microdrive היא בעיקר בגלל שרציתי 1GB שיהיה לי לטיולים בחו"ל של יותר מכמה ימים. מנסיוני זה ממש לא כיף לבזבז יום שלם מטיול שגם ככה לחוץ בזמן על חיפושים של חנויות שיהיו מוכנות לצרוב לי את הזכרון ל-CD. התלבטתי בין זה לבין CF של 512, ובסוף החלטתי שעדיף קבולת על מהירות. בינתיים אני ממש לא מתחרט.

למעלה