שאלות מציקות...

Sam Anand Nityo

New member
שאלות מציקות...

1. בפרק הראשון של העונה הראשונה - איך מחייג אפופיס לשער מהצד של כדוה"א? הרי החיוג נעשה מתכנת החיוג בלבד... 2. למה יש שערים שמסתובבים ושערים שלא מסתובבים? 3. מה קורה אם מישהו נכנס לשער מהצד הנגדי של חור-התולעת? לתשובות, אודה...

Chelnak

New member
נסיון לתשובות...

1. אם אני לא טועה - זה מעולם לא הוסבר בסדרה, וכנראה מדובר בטעות. יכול להיות שהם חייגו ידנית. 2. לפי מה שהבנתי, הטבעת הפנימית של השער מסתובבת רק כאשר מדובר בחיוג ללא חייגן DHD - מה שמאפשר לערוך חיוג ידני, או באמצעות תכנת המחשב של ה-SGC. 3. אם מישהו נכנס לשער מהצד הלא נכון - הוא כנראה מתפרק לגורמים ומת.

nzkiwi

New member
אבל Chelnak, למה?

בקשר ל-3 למה חור תולעת הוא חד כיווני? וברוכה השבה...

Chelnak

New member
ככה...

כי זה מה שאמרה קרטר, ועם קרטר לא מתווכחים בעניינים שכאלה.
ותודה על קבלת הפנים!

GoldenEye2015

New member
ניסיון הסבר ל-1 ועוד כמה שאלות

1.ההסבר ההגיוני ביותר,שקראתי אותו איפשהו, שלאפופיס היה מתקן חיוג מרחוק קטן ונייד.הבעיה היא שאף פעם לא ראו או נזכר איפשהו מתקן כזה,ככה שבסדרה עצמה כרנאה לא היה הסבר. 2.לא שמתי לב לשערים שלא מסתובבים כשמחייגים מהם.היו כאלה? נדמה לי ששערים שמחייגים אליהם לא מסתובבים,אבל אולי אני טועה. 3.לא ידוע ותהיתי על כך הרבה פעמים.כנראה Chelnak צודקת. ולמה באמת חור התולעת הוא חד כיווני?מתי בפעם הראשונה אמרו את זה?

nzkiwi

New member
בקשר ל 1

צפיתי עכשיו בDVD בפרק הראשון ויש שם קטע שדי ברור שאפופיס מבקש מאחד הג'אפה שלידו לפתוח את השער הוא אומר לו משהו ממש לא ברור ועושה תנועה עם העינים לכיוון השער. מה שעוד מגוחח בפרק הזה זה שאחד החיילים בSGC מרים את הטלפון ומזעיק עזרה, אפופיס מתעצבן ומצווה שירו עליו. איך אפופיס יודע מה זה טלפון? (טוב אולי זה לא הכי מגוחח...)

sphinxy

New member
HAND DEVICE

קיימת טכנולוגיה לחיוג דרך מתקן יד / טבעת. ניתן לראות את הטכנולוגיה הזו, בין השאר, אצל הנוקס ובפרק 1969. אפופיס אולי לא יודע מה זה טלפון אבל בטוח שהוא לא אוהב עבדים לא צייתניים שמנסים להפריע לו.

kanshoof

New member
נצל"ש שאלה טכנית

קראתי את השירשור "רוצים חביתה" שמופיע בטאגליין ועלתה לי השאלה (לא רציתי להקפיץ את השישרשור הגדול והזקן ההוא): קשתית סגורה, כמה מיקרונים מאופק האירוע (הבריכה הכחולה והמהפנטת) מונעת מחומר "להתחבר" שוב וכך מגנים על כ"א, יפה וטוב אבל: קרה לא פעם שחור תולעת נכנס לשער שלנו בזמן שהקשתית הייתה סגורה, מדוע ההתפרצות הכחולה שמעלימה כל מה שנבלע בה לא הורסת את הקשתית ? הא ? ועוד שאלה: אם האטומים לא מספיקים להתחבר, מדוע שומעים בומים של אנשים שנדפקים בקשתית ? ועוד אחת, עם ספויילר לסוף עונה 7, זהירות חברה: באחד הפרקים האחרונים אנוביס שולח לנו איזו פצצת נאקוודה או משהו קטלני בסיגנון, זה נעצר בקשתית אבל בכל זאת שומעים פיצוץ עמום וכל הצוות מהנהן ומאשר משהו כמו: "כן, הוא שלח לנו פצצה". בקיצור, למי יש הסבר הגיוני ? תודה.

Chelnak

New member
היה כבר שרשור דומה לזה...

הקשתית מונעת מ*כל* חומר להתחבר שוב, כולל ה"מערבולת" שפותחת את חור-התולעת. כך שהיא אפילו לא נוצרת כאשר הקשתית סגורה. בקשר לרעשים שנשמעים עם "המרחות" האטומים על הקשתית ("like bugs on a windshield") - יכול להיות שרק מדובר ב"sound effect" שנועד להבהיר לצופים שמשהו/מישהו ניסה לעבור ולא הצליח. ואולי באמת זה הרעש שאמורים להשמיע כל האטומים שנחבטים בבת-אחת בקשתית... חוץ מזה, הם בודקים את "חתימת האנרגיה" שהשאיר זה/מה ש"נמרח", ולפי זה יכולים לזהות מה זה היה. (כמו שהם השתמשו בהתחלה ב"קופסאות סייגן" בעלות "חתימה" רדיואקטיבית ייחודית, אותן הם נתנו לבעלי-בריתם במקום GDO).

XiroX

New member
אני דווקא הבנתי

שהקשתית הוספה ע"י הבני אדם, ושהיא לא נמצאת לגמרי צמוד לפתח השער, כך שמה שקורה זה שהדברים פוגעים בקישתית ועפים אחורה. בכל מקרה, ה"ספלאש" אמור די להרוס את הקשתית, או לפחות לשחוק אותה, כי יכול להיות שזה פשוט לא הורס הכל, ואז נגיד טיטניום זה לא מצליח לעבור. משהו אחר שהציק לי, שקיים בכל מני פרקים- עד כמה שהבנתי, הסמלים של כתובת הם כמו מספר טלפון. אבל קורה לפעמים שאיזה דמות רואה את הסמלים ששער שנפתח משאיר, ולפי זה מחייגת בחזרה
כמו למשל בפרק הראשון של אטלנטיס
. האם הסמלים מסודרים לפי מעגלים מסויימים, או שהסדר מחייב (למשל, אם יש לנו כתובת 1234567, האם אנחנו יכולים גם להקיש 342571, או שיש סדר אפרי אחד, או אם גם החיוג הזה יביא אותנו לאותה כתובת?). ועוד שאלה- אם הקדמונים היו מספיק חכמים כדי להמציא רשת שערים כ"כ מתוחכמת, למה אין להם כפתור redial או "החזר שיחה". זה היה חוסך כל כך הרבה בעיות

Hell Rider

New member
כן, הסדר משנה../images/Emo58.gif

אפילו לקדישו לענין כחצי דקה בפרק (אני לא ממש זוכר אבל משהו בסגנון: "אפילו עם כל הסמלים, יש מאות/אלפי צירופים אפשריים...") והחזר שיחה? הם מעולם לא בנו את השערים למטרות מלחמה אלה כאמצעי למעבר בין עולמות... ואם תחשוב על זה, הפעמים היחידות שבהן אתה צריך לחזור מיד למי שחייג אליך או לאותה כתובת שחייגתה פעם אחרונה, זה במקרה שאתה רוצה "להחזיר" למישהו על משהו שהוא עשה לך...

nzkiwi

New member
אם הם היו מספיק חכמים...

אז הם היו עושים כמוני...כל שער שאתה מגיע אליו, במיוחד אלה שבשטח עויין, מחבר (במסווה) לשער לוגר שמתעד את פעילות השער וישכול לשדר את הלוג כשקולט קוד מסויים.
אגב שלי גם ממולכד

kanshoof

New member
הבנתי אותך, ותיארתי שהבומים

זה להמחשה (קצת טיפשי להגיד שמאות ג'אפה התרסקו על הקשתית ולא שמענו כלום) אבל בקשר למערבולת: זה לא סתם איזה משהו שעבר בשער, זה חלק מהתופעה, חור התולעת, אופק האירוע, השד יודע מה... קצת רופף ההסבר שהקשתית עוצרת גם את זה, הרי המערבולת "עשויה" מאותו חומר\אנרגיה של הבריכה הכחולה והרגועה, ואם נעביר שם את הקשתית היא תעבור. והנה עוד שאלה שעולה לי בראש עכשיו: חור התולעת הוא חד כיווני נכון ? היה מקרה כבר (איפשהו בהתחלה בעיר) שמישהו העביר רק את היד ככה בגישוש והחזיר אותה בשלום נכון ? עד כאן סביר, אבל מה אם מישהו מוציא יד, תופס משהו ומחזיר את היד ? היד תחזור ומה שהיא מחזיקה פשוט לא יגיע ? יתפרק בדרך ? תודו שהתקלתי הפעם
, פרס למביא ההסבר הכי משכנע.

nzkiwi

New member
מצתרף בתמיה נוספת

מה עם זורקים לתוך חור תולעת יוצא חוט או כבל מספיק ארוך שמגיע לקצה השני. האם הוא יגיע לצד השני? מה יקרה אם ימשכו אותו חזרה? זה כאילו הוא נכנס ויצא מאותו המקום, מה יקרה לחלק שהגיע לצד השני ומה יקרה לחלק שהיה כל הזמן בחור?

Hell Rider

New member
לפי מה שאני הבנתי

כאשר גוף כלשהו נכנס לשער, הוא לא ישר משוגר - אלא מתפרק ונשמר במעין באפר שיש לשער ומשוגר רק לאחר שכל הגוף נכנס לבריכה... שאלה אחרת היא: יש את הגשר הזה שבנו לתוך השער, הוא מתחיל בצד אחד של השער וממשיך גם בצד השני (שמתי לב לזה בפרק הראשון) - איך לא קורה לו כלום? הרי אם נכניס חצי עפרון לתוך השער אז הוא לא ייסגר עד שהוא יעבור את הזמן המקסימאלי שהוא יכול להשאר פתוח ואז חצי עפרון יעלם (אם אני זוכר נכון אז הוא גם לא יהיה בצד השני) - איך לא קורה דבר כזה לגשר הזה?¿?

Chelnak

New member
אם אני לא טועה, הגשר חצוי ולא נמצא

ממש בתוך השער. אבל צריך לבדוק את זה. (גם בשערים שנמצאים לא על כדור-הארץ, לפעמים קבור החלק התחתון באדמה).

Hell Rider

New member
כן הוא כן ואתה יכול לראות את זה ב

בפרק הראשון, מיד אחרי אפופיס עוזב כשהשער נסגר (יש תצלום מצויין מלמעלה אחורה על השער והגשר) איך לעזזל אני עושה תצלום מסך מWMP (מדיה פלייר)???

Hell Rider

New member
עכשיו חשבתי על זה, הקשתית!

נגיד שלשער ולחור התולעת הגשר לא מפריע בגלל שזה סטאטי... אבל איך לעזזל הקשתית נסגרת?¿? ואפשר לראות את הגשר גם בפר 7X04 שישודר בשבת הבאה (בתחילת הפרק הקשתית סגורה ורואים שהיא ממלאת את כל השער - כמובן) ואחרי שהג'פה שעבר בשער נופל, רצים אליו שני חיילים ואז רואים הגשר ממשיך אחרי השער... והוא שלם לגמרי...

Chelnak

New member
אני עדין טוענת שיש רווח בגשר...

(אלא אם כן תוכיח לי שלא). ואז זה גם מסביר את הקשתית...

למעלה