שאלות מפגרות..

Shaycus

New member
שאלות מפגרות..

בטח אני אצחיק אתכם עם השאלות שלי..אבל אני שואל ברצינות.. אני סתם משחק פה ושם, אפילו בתור חובבן לא הייתי מגדיר את עצמי הבעיה היא שאני משחק עם חבר וכל הזמן אנחנו מתווכחים על שטויות, הייתי רוצה אחת ולתמיד לסכם את זה.. 1.לחצאים/מלאים, שמכניסים כל אחד את הצבע שלו ואז בסוף את השחור, קוראים פול נכון? שאנחנו הולכים בכל אופן לQs בתל אביב אנחנו אומרים לו "פול אוסטרלי", מה שזה לא יהיה.. אז מה זה סנוקר? ומה זה ביליארד? זה ביורוספורט עם ה15 אדומים והצבעוניים זה סנוקר? 2. שנשאר לאחד מאיתנו רק את השחור, והוא נותן מכה, השחור לא נכנס, אבל הלבן כן נכנס, הוא הפסיד? או שאתה מפסיד -רק- אם הלבן נכנס -אחרי- שהשחור נכנס? 3. קראתי פה למעלה שלא צריך להכריז לאן הולך השחור.. (?!?!), זה מכוון לפול? הרי זה ידוע שצריך להכריז לאן הולך השחור ואם הוא נכנס לחור שלא הכרזת עליו אז הפסדת..לא? תודה.. כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה שאתם מבינים בזה בצורה טובה מספיק כדי לדעת את התשובות ב100% :)

The Shunned One

New member
ככה

המשחק שבו כל אחד מכניס את סוג הכדורים שלו ואז את השחור קוראים 8 בול. (הכדור השמיני) סנוקר זה המשחק עם ה-15 אדומים, כחול, ורוד, חום, שחור, השולחן הענק והבריטים המעונבים. ב-8 בול מכריזים על כל כדור, לא רק השחור. בשכונה מכריזים בדר"כ רק על השחור, אבל עדיף שלא תשחק ככה. בסנוקר לא מכריזים על כלום, עקרונית. יש מקרים שבהם המכה לא ברורה אז השחקן אומר.

שומילו

New member
לי יש 2 שאלות

1-מתי מתחילה הליגה האנגלית בסנוקר (2007) ? 2-אתרים של סנוקר שיש בהם פרופיל של השחקנים.ניסיתי דרך גוגל והצלחתי חלקית. תודה מראש לכל מי שיטרח לעזור. ושוב תודה.

9ball master

New member
אין כזה דבר שאלות מפגרות....

אם לא תשאל אז לא תדע לעולם.... "פול אוסטרלי" - אין כזה דבר... המצאה ישראלית, פשוט משחקים פול על שולחן של סנוקר ועם חוקים מעוותים שנשענים על משחק שנקרא black-ball. פול - מושג שהוא בעצם סלנג לענף שנקרא ביליארד-כיסים ומכיל המון סוגי משחקים. את הנפוצים שבהם ואת החוקים המלאים של ענף ביליארד הכיסים תוכל למצוא בקטגוריית החוקים של www.ibilliard.co.il סנוקר, זה המשחק שאתה רואה לרוב ביורוספורט - 15 אדומים ועוד 6 צבעוניים לפי החוקים הרשמיים של משחק ה 8ball, אם נכנס הלבן בזמן המכה על הכדור השחור אך השחור לא נכנס, זהו לא הפסד משחק אלא רק עבירה. ישנם כאלו אשר משחקים הצורה שכזאת שכל עבירה על הכדור השחור גורמת להפסד אוטומטי של המשחק. כמו כן על פי החוקים הרשמיים יש להכריז כל מכה! וזה כולל גם את השחור. תוכל ללמוד על משחק ה 8ball והחוקים השונים במאמר: שאלות ותשובות על משחק ה 8ball

9ball master

New member
תשובה

במשחק ה 8ball, כדור מטרה שעף מהשולחן לא חוזר לשולחן. בעבר כן היו מחזירים את הכדור לשולחן אך שינו את החוק הזה לפני מספר שנים. תקרא את חוק 3.32 בקטגוריית חוקים כלליים עבור ביליארד כיסים על מנת ללמוד כיצד ממקמים חזרה כדורים שעפים מהשולחן במשחקים הדורשים זאת. פרוש מושגים שלא ברורים תוכל לקבל במילון המושגים.

למעלה