שאלות מעניינות.

שאלות מעניינות.

אני חדשה בתחום, כרגע צמחונית, ויש לי כמה שאלות. איזה חלב מהצומח הכי טעים לכם ואתם ממליצים? סויה/אורז/שקדים/ שיבולת שועל/אחר מישהו מכיר תחליפי בשר שאינם על בסיס גלוטן כמו סייטן? אם מדברים על בריאות, איזה חטיפים טבעיים כדי לאכול (שיהיו בריאים, לא כמו ביסלי ותפוצ'יפס). ובאותו עניין, מישהו יודע אם במבה מזיקה, מעבר לכמות של מלח? תודה מראש

marx04

New member
המלצות

שלום רעות, אני אוהב את הטעם של משקה אורז ומשקה אורז עם שקדים (אבל יש אנשים שלא סובלים אותם). חטיפים טבעיים שאני מאד אוהב: תפוחי עץ, אגסים, שקדים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל. חטיפים מעובדים חביבים (שלדעתי עדיפים מבחינה בריאותית ותזונתית על ביסלי ותפוצ'יפס): פריכיות אורז, עוגיות שומשום. במבה היא מזון תעשייתי מעובד, המבוסס על קמח תירס ועיסת בוטנים טחונים. מכילה 35% שומן, ו"מועשרת" בויטמינים בצורה מלאכותית (שספק עד כמה הם נקלטים בגוף). בקיצור: הבמה רחוקה מלהיות מזון בריאותי. הרבה יותר בריא לאכול ירקות ופירות. בברכה, אורי.

שלום רעות

לגבי חלב מהצומח, אני אישית משתדלת לא לקנות הרבה ממנו משום שהוא יקר. הזול מבין מוצרי החלב הצמחי הוא חלב סויה וגם הוא יקר. (אגב, המילה "חלב" לא מדויקת כאן, אין באמת חלב צמחי כך שאין להשוות את המשקאות הצמחיים לחלב, מבחינת הרכבים, ויטמינים וכו'). מה שכן, לי אישית יותר טעים חלב שיבולת שועל. (אבל שוב, קונה אותו לעיתים מאוד רחוקות בגלל המחיר). אם יש לך רגישות לגלוטן, בדר"כ מה שיכול להחליף אותו הוא הטופו על כל מוצריו. ולגבי חטיפים - לפעמים בחנויות טבע מוכרים חטיפים כמו מרציפנים למיניהם, שוקולד חרובים, חטיפי אנרגיה וכו'. שהם יחסית יותר בריאים מבמבה וביסלי (אגב, גם ביסלי מכיל גלוטן..)

gs1234

New member
עוד תשובות

חלב מהצומח: אני אוהב את האלפרו הכחול, ומשקה אורז ושקדים של Vitariz. את צריכה לנסות עד שתמצאי את מה שטעים לך. אני גם אוהב להכין חלב שקדים בבית. תחליפי בשר: טופו, כמובן, מאד טעים במוקפצים, או במאכלים כמו מוסקה עם חצילים. אפשר להשרות אותו ברוטב ברביקיו, ואז הוא נהיה חום וקצת "בשרי". יש גם טמפה, מאד טעים מטוגן עם רטבים פיקנטיים (כמו רוטב קארי הודי). חטיפים אני לא אוכל כמעט בכלל, חוץ מגרעינים למיניהם, וגם זה לעתים רחוקות.

טוטס

New member
"חטיף" בריא הוא אגוז או שקד, אבל אני מניחה

שלא לכך התכוונת
יש מעדנים בכל מיני טעמים (שוקולד, וניל וכיוב') שעשויים מסויה - טעים ומתוווק (ממליצה לשמור במקרר). לגבי חלב - אני שותה את הקפה האמת ללא כלום (יש לי רגישות גם לחלב הסויה, ואת השאר חבל לי לקנות שכן יש לזרוק אותם 5 ימים לאחר הפתיחה)

smady by

New member
כמה תשובות

אני ממש אוהבת חלב שיבולת שועל, בעיקר עם הדייסה, אבל לא בקפה. חלב סויה גם טעים אבל אני לא יכולה לשתות כי אני רגישה לסויה. לא סובלת את החלבי אורז למיניהם. חטיפים - אני תמיד תמיד תמיד אוכלת תמרים כשבא לי משהו מתוק, ושקדים כשבא מלוח. עוד חטיפים: קורנפלס אורגני ללא סוכר (שמה עליו דבש ויוגורט) דייסת שיבולת שועל עם חלב ש. שועל - ממש מוצלח. עוגיות קוואקר עוגיות כוסמין עם אגוזים

למעלה