שאלות מטרידות

שאלות מטרידות

בתי בת השלושה חודשים, כבר יונקת מקצועית ומדהימה. מידי כמה ימים אני חשה בכאב חד בפיטמה השמאלית אשר מלווה בנקודה לבנה על הפטמה. שמתי לב שהכאב חוזר לאחר שאני משתתפת בפעילות ארובית. שאלותי: האם זוהי סתימה בצינורית, האם יש קשר לפעילות גופנית שאני עושה. כיצד אוכל למנוע את חזרת הכאב (הסתימה?) ומה אוכל לעשות כדי להקל על הכאב כשהוא מופיע. בנוסף בעבר לעיתים קרובות היה נוצר לי גודש בחזה וכן תחושה של מלאות וכבר מספר ימים אין לי תחושה כזו וגם ממדי החזה שלי קטנו ואפילו אין לי נזילות האם זה אומר שיש לי פחות חלב ואולי ילדתי לא ניזונה מספיק. אשמח לקבל תשובות

מינימי2

New member
תשובות

תחושת המלאות אכן פוחתת ואף נעלמת בסביבות גיל 3 חודשים, כיון שייצור החלב מאוזן בהתאם לדרישות התינוקת ומכיון שהחלב מאוחסן במאגרים בעומק השד. אין הדבר מצביע כלל על מחסור בחלב אלא על כך שהמערכת עובדת ביעילות. כל זמן שאת מניקה את ביתך לפי דרישה והיא יונקת היטב (הסימנים - עליה במשקל וחמישה טיטולים רטובים ביממה) גופך ימשיך לייצר חלב בכמות הדרושה, אל תדאגי
הכאב והנקודה שאת מתארת יכולים להצביע על צינורית חסומה. גודש, בגד לוחץ, חזיה קטנה מדי או עם ברזלים, שינה על השד או חלק ממנו וכד' עלולים להוביל לסתימה. אם את לובשת משהו צמוד או לוחץ בזמן הפעילות הארובית ייתכן שזה הגורם לדבר. כשמופיע כאב השתדלי להניק כמה שיותר מהצד הזה (התחילי יותר הנקות דוקא ממנו), הניחי קומפרס חם על השד או היכנסי למקלחת חמה ועסי את השד בנקודה הכואבת ולכיוון הפטמה, להקלה על הכאב הניחי קומפרס קר (חיתול רטוב במים שהוקפא, שקית ירקות קפואים עטופה במגבת...) ואם יש צורך קחי משכך כאבים (אדוויל, נורופן). מצרפת לך קישור ל'פרוטוקול תפו"א" לטיפול בחסימה שפרסמה אסתר PREVENTION AND TREATMENT FOR MASTITIS For diagnosis of Mastitis, refer to Handout on Blocked Ducts and Mastitis Cut 6-8 washed, raw potatoes (preferably lengthwise) into thin slices, approximately 1/8” to ¼” thick. Place in a large bowl of water (room temp.) and leave out. Apply wet potato slices to breast and affected areas. Leave in place for 15-20 min. Remove and discard used slices. They should feel hot and softened. Apply fresh slices from bowl. Repeat process two more times, totaling approximately 3 applications per hour. Take a 20-30 minute break and then repeat procedure. Adapted from Bridget Lynch, Community Midwives of Toronto

למעלה