שאלות מטרידות מאוד

partner10

New member
שאלות מטרידות מאוד

אנו בהליך גישור. התחתנו בגל מאוחר יחסית. אני באתי לנשואים עם חסכונות. אין ספק לצד השני שגם מבחינה משפטית החסכונות שייכים לי בלבד. היא טוענת שאני "הברחתי" כסף לחשבון בו יש החסכונות, אפילו שזה משולל כל הגיון. אני חושב שהם מבינים שזה לא רלוונטי. הגישה נגדי תביעה למזונות זמניים. העורך דין שלה מבקש שאתן כל פרוטי חשבונות של חמשת שנות הנשואים. אני לא מעוניין מכמה סיבות. 1.היו מטבע חוץ במזומן שהמרתי לשקלים. 2.לא רוצה שיהיה לה "מטרות" ו"תאבון" לתביעות עתידיות. 3.קשה לי לשחזר מהלכים. 4.מעורבים שם כספים של משפחה, שזה פרטי שלהם. 5. זה כספיים פטים ועניין שלי בלבד. באיזה טיעונים ונימוקים משפטיים הגיוניים אני יכול להמנע מכך. מה השלב המאוחר ביותר בו אני אהיה חייב, אם בכלל ל"התפשט" בפומבי (ככה אני מרגיש)

לפרטנר 10

שלום רב. אני מבינה אתם נמצאים בהליך של גישור, אז למה אתה צריך טיעונים משפטיים כדי לא "להתפשט" בפומבי? בהליך גישור שני הצדדים מנסים להגיע להבנות ביניהם, ואין טיעונים משפטיים. כמובן, כל צד שמגיע להליך גישור יודע מהי הפסיקה המקובלת. הפסיקה המקובלת במקרה שלך היא שהכספים שהיו לפני הנשואין שייכים לך ומה שבני הזוג צברו ביחד-שייך לבני הזוג. כאן יש עם זה הסכמה. (בדר"כ) מעבר לזה - הדרך שבה תפתרו את הסוגייה היא דרך גישורית ואין צורך בטיעונים משפטיים. ברור ממה שאתה מספר שיש בעיה של חוסר אמון בנוגע לנכסים האלו, כי הצד השני טוען שיש כאן ערבוב של נכסים שצברתם ביחד. כנראה שיש קושי להתקדם במצב כזה. הדרך הכי נכונה בגישור הוא לזנוח את הטענות המשפטיות, לזנוח את הסעדים המשפטיים ואת הבקשות השונות לבית המשפט, ולנסות להגיע להסכמה ביניכם, בלי חטטנות המאפיינת את בית המשפט. תצטרכו למצוא פתרון לחוסר אמון הזה, בדרך שלא תפגע באף אחד מכם.וזוהי אומנות הגישור. במידה ואתה נמצא במהלכה של תביעה משפטית (ולכן יש סיכוי שתחזרו לבית המשפט) כדאי מאוד בעניין זה להתייעץ עם העו"ד לעניין גילוי המסמכים או לעניין בקשות משפטיות אחרות מהצד השני. אולם המלצה שלי - ללכת בדרך משתפת יותר ולא מתנצחת, כדי לא לחזור לבית המשפט.כך תרוויחו שניכם הרבה יותר.הגישור זול יותר מהליכים משפטיים, מהיר הרבה יותר, ונפשית קל יותר מהליכים שיפוטיים. במידה ויש ילדים - פרידה בדרך יפה תקל עליהם יותר כמובן.

שילה1

New member
אני מאמניה כי לגישור יש להגיע ממקום "נקי"

של רצון כן ואמיתי להגיע להסכמות,הרי התהליך הינו וולנטרי לחלוטין.במסגרת זו,ובהתחשב בחסיון מלא,אין כל טעם להסתיר או לחשוב בדרך אותה הבאת כאן,למעלה. בגדול-כספים שעברו בבנק ניתן לשחזר,ועורך דין יכול לדרוש צןו מבית המשפט,היחייב אותך להראות תנועות בחשבון,ואז תסביר הסברים כאלה או אחרים. על כן מוטב למסור את כל הפרטים מרצון,לשנות קצת את דרך המחשבה,ובכך לעשות לקידום התהליך. מחשבול על תיאבון גדול ועל כספים פרטיים-אינן תורמות להגעה להסכמות,אלא יוצרות קבעונות,המקשים של המשך הדרך. יש לקחת בחשבון כי האלטרנטיבה הינ הפניה לבית המשפט,ושם יחתכו דברים לכאן או לכאן,כך שבתהליך בו אתה נמצא, קיימים סיכוים להגיע להסכמות כאלה ואחרות בדרך יצירתית,שמקורה בצדדים עצמם,ובכך היתרון הגדול. על כן איש חביב-שים לקצת את האגו בצד,וחשוב בהגיון,ובטוחה אני כי הפתרונות יגיעו. שיהיה לכם בהצלחה.

למעלה