שאלות מושג נוצרי

שאלות מושג נוצרי

בספר שאני עורכת מופיע המושג: The shining city on the hill. זהו ספר מקור, עיון, והפרשנות שנותן המחבר היא: "זהו מושג בנצרות, שדומה למושג "גן עדן" אצלנו." שאלותי הן כאלה: 1. האם יש לזה תרגום מקובל בעברית? הוא תרגם: "העיר שאורותיה זורחים על הגבעה". 2. האם הפירוש נכון? תודה למי שיודע, ולכולם.

Milochka1

New member
לא מוכר לי תרגום רשמי לעברית

אבל כבר נתקלתי מספר פעמים במושג The city on the hill בספרות דתית, המושג אכן מתייחס למקום טוב יותר, אליו מגיעים אחרי המוות.

d a p h n a

New member
זה לא תרגום מדויק

אבל בדרך כלל כאשר מדברים על the shining city on the hill הכוונה היא למה שנקרא "ירושלים של מעלה", או "ירושלים החדשה". אבל הייתי נזהרת מלתרגם זאת כך. בכל מקרה, למיטב לא מדובר על משהו שמקביל ל"גן עדן" בדיוק, כלומר לא מקום שאליו בני אדם טובים הולכים במותם, אלא זוהי מטאפורה למלכות שמיים, לממלכה עליה ימלוך ישו לאחר שיחזור. כאמור, זה לא תרגום מדויק אבל למיטב הבנתי בחקר הנצרות לזו הכוונה.

טרודי

New member
בכל מקרה, "אורותיה" לא שייך

זה לא אורות העיר שזורחים, אלא העיר כולה זורחת/נוצצת/מבריקה.

אולי דווקא אירופאי ולא נוצרי

הידע שלי בנצרות הוא מצומצם, אבל ככל הידוע לי לביטוי "העיר שעל הגבעה" יש קונוטציות שחוזרות לתקופת הפיאודליזם: הצמיתים חסרי הכל ומנגד "עם האדונים" שיושבים בטירה ואח"כ בעיר המבוצרת והדשנה. אפשר אולי לחבר בין זה ובין הנצרות דרך הקלוויניזם ודרך התנהלות הכנסיה בחסות האדונים, אבל אני לא מכיר מושג נוצרי מפורש במובן זה.

יפתח ב

New member
מקור הביטוי

בתור מרקסיסט שמשמש כרגע כמתרגם הבית של הוצאה אוונגליסטית, הנה המקור המשוער של הביטוי, ב"בשורה על-פי יוחנן" מהברית החדשה (פרק ה פסוק 14): "אתם אור העולם. עיר שוכנת על הר אינה יכולה להיסתר". (הר הוא באנגלית "היל", בתרגום "המלך ג'יימס", שהוא המקובל ביותר) הדימוי מתייחס לקהילה הנוצרית, למיטב הבנתי לאו-דווקא באחרית הימים, והוא מדגיש שהמעלות שיש לקהילה הזו יכולות להיות מובחנות על-ידי יתר בני האדם.

ככל שזכור לי מלימודי ספרות אנגלית,

הפוריטנים שהגיעו לאמריקה רצו לבנות A shining city upon a hill... מעין "ירושלים חדשה" שתהיה אור (אבל לא לגויים), דוגמה ומופת למוסר ולאדיקות בלה בלה בלה, כך שמה שיפתח כתב זה בדיוק זה.

shnoozi

New member
עיר ברקת

(כמו בקוסם מארץ עוץ). האמת שגם בשם הספר הנהדר הזה יש ארמז מקראי, שכן הרי איוב היה מארץ עוץ (איש היה בארץ עוץ, איוב שמו), וכך תורגם שם הספר.

ST

New member
../images/Emo32.gif

מה שכתוב בחתימה שלך - זה נכון? מאיפה זה?

shnoozi

New member
"אכול לפי סוג הדם שלך"

בהוצאת "מטר". וכן, ניסיתי לעקוץ את המערכת...

Y. Welis

New member
אה, אבל עוץ זו המצאה מקומית

כי במקור OZ נלקח מתוויות של מגירות (O עד Z) בעוד שהאיות הלטיני ל'עוץ' מאיוב הוא Uz.

friend9

New member
תשובה למושג הנוצרי

(לשאלה 2) המושג ה"חדש" בשביל רובנו - מופיע יותר משני מיליון פעמים בגוגל. זו הסיבה שהתשובה לשאלה 2 היא נכונה לא מעט פעמים. גם הציורים בגוגל די נחמדים.

למעלה