שאלות מוצ"ש...

נראה לי פספסת אותי..

אני לא אומר שבקביק לא מת כי הארי לא ראה אותו מת. בקביק לא מת כי הוא לא מת נקודה. עובדתית הוא לא מת, בצורה שלא נתונה לפרשנות. וזה מה שאני מנסה להגיד כל הזמן- הארי לא שינה כלום בעבר, העתיד שלו היה חלק מהעבר. כל מה שקרה כבר קרה והוא לא שינה את זה. זה סוג של:"הגורל כבר קבוע".

HassiD

New member
אין שום בעיה עם זה

השאלה היא רק למה לעצור? הם יכולים לעשות מה שהם רוצים. הרי הם לא יכולים בכל מקרה לשנות כלום בעבר. ואם מישהו לא ראה את עצמו בעבר - לא משנה מה הוא יעשה כשהוא יחזור בזמן - הוא לא יראה את עצמו. ככה שאם כבר להסתתר ממישהו, זה דווקא מאחרים, כי אתה יודע שלא ראית את עצמך בעבר, ולכן אין בעיה עם זה, בעוד שאתה לא יודע מה אחרים עשו בעבר... מה שאני אומר זה, שהם לא היו צריכים לחשוב יותר מידי מה יקרה אם יראו אותם, או אם הם יעשו משהו, כי לא משנה מה הם יחליטו - זה כבר קרה, ואין להם על זה יותר מידי שליטה...

אבל זה לא עובד ככה.

תחשוב על זה שאם נגיד לא היו אומרים להם להיזהר, אז ההתנהלות שלהם הייתה שונה בצורה שאולי הייתה גורמת להם להיכשל במשימה. אולי זה היה הכרחי שלא יראו אותם כדי שהם יצליחו? הם לא יכולים לעשות מה שבא להם ולהגיד:"טוב נו, אנחנו יודעים מה יקרה, אז לא משנה מה נעשה זה יעבוד". הקטע עם הארי והפטרונוס מדגים את זה בצורה ממש טובה. הארי פשוט לא עשה כלום כי הוא ידע שהוא הולך להינצל. אז הוא פשוט חיכה וחיכה עד שהוא קלט שזה בעצם התפקיד שלו.

HassiD

New member
אני לא מצפה שישבו רגל על רגל

כמובן שדבר כזה לא יגרום לשום שינוי, אבל אני אומר שהיה ניתן לומר להם רק לתקן את מה שצריך, ולא היה צורך שיזהרו באופן חריג מהאופן בו הם נזהרים בכל פעולה רגילה שלהם..

hollypop girl

New member
אני לא מבינה, אתה מנסה להגיד שאם הגורל

שלו אומר זהוא צריך למות אז הוא ימות? לא משנה עד כמה אני אנסה לשנות את זה על ידי חזרה בזמן?

אפשר להסתכל על זה בצורה כזאת..

אני פשוט אומר שלפי רולינג, לא יכל להיות שתראי מישהו מת ואז תחזרי בזמן ותצילי אותו. אם הוא מת- אז הוא מת. אם בכל זאת חזרת בזמן אז כנראה גם אז לא הצלחת להציל אותו כי הוא מת. החזרה שלך בזמן היא כבר חלק ממשהו שנכתב, היא גם שייכת לעבר.

עונה על כמה נבחרים:

1) תמיד חשבתי שזה בגלל שהטרנספורמציה קוראת רק במיקום מסויים של הריח בשמים. ז"א, יכל להיות שה"הזדאבות" מתרחשת רק כשהירח בשיא הגובה שלו או משהו בסגנון. 2) אם אני לא טועה, היה כתוב איפשהו שאנשי זאב תוקפניים במיוחד לבני אדם. ג'יימס בתור חבר רצה להיות עם לופין (אולי גם סתם מסיבות של אהבת אקשן וכאלה), והדרך הכי בטוחה לדאוג לזה היה להפוך לחיה. חוץ מזה- אני לא יודע עד כמה לאנימאגוס יש השפעה על החיה שבסופו של דבר הוא יכל להפוך אליה. 4) היו פה כל כך הרבה דיונים על איך שהמעבר בזמן, וזמן בכללי, נתפס בספרים של הארי פוטר. השורה התחתונה היא- הם מעולם לא שינו את העבר כי בקביק מעולם לא נהרג. הם מלכתחילה היו שם כדי להציל אותו. זה לא שהוא מת ואז הם חזרו בזמן והצילו אותו, אלא החזרה שלהם בזמן היא חלק מהעבר למרות שזה קורה בעתיד. זה כאילו הזמן נע במעגלים.. אין פה שום אפקט של שינוי דברים שכבר קרו. מה שקרה- קרה.

Superboi

New member
אם כבר שאלות על מחולל הזמן

אולי עכשיו נמצא תשובה לשאלה הזאת? http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=160&MessageId=150279866

HassiD

New member
ייתכן שזה מובנה בו

ז"א ניתן לבחור גם הזזה למקום. יש בזה גם סבירות מסויימת, כי מה יקרה אם במקום בו עמדת היה מישהו? איך תחזור אליו? בנוסף הדבר נדרש במיוחד כאשר אנחנו יודעים שאסור שיראו אותך וכדו', ייתכן שהוא "עוזר" למצוא מקום קרוב אליו ניתן לחזור בזמן מבלי שייראו אותך...

למעלה