שאלות מוצ"ש...

HassiD

New member
שאלות מוצ"ש...

לאחר שבשבוע שעבר איכזבתי אותכם, ונאלצם לשרוד את השבוע ללא שאלות... הפעם הספקתי לסיים את השלישי, ואף להתחיל את הרביעי... אז להלן תהיותיי: 1. אני זוכר שהיה על זה דיון אי-שם בעבר הפורום, אבל מסתבר שגם אני "נתקע" בזה. לפי הכתוב, לופין לא הפך לזאב עד לאחר שיצא מן הצריך המצווח והירח התגלה. איך זה יכול להיות? הרי הספר מציין עד אז שהירח כבר זרח, אולם או שהיה מוסתר בין העננים (כאשר לופין מחוץ לצריף), או שהתגלה כאשר לופין בבקתה. ככה שיותא שבעצם הוא "מזדאב" רק כאשר הוא "נחשף" לאור הירח. אז מה הבעיה שלו פעם בחודש לישון מוקדם ולסגור את הפינה הזאת? למה לטרוח עם כל השטויות מסביב? 2. איך בדיוק עזר האנימאגוס של ג'יימס ללופין? אני מבין שהיו צריכים את פיטר כעכברוש כדי ללחוץ על הסיקוס בערבה (אם כי גם זה ניתן לפתרון בעזרת סתם מקל...) אבל מה עוזר לו להפוך לאייל כדי להגן מאיש-זאב? הוא לא חשב להפוך לדוב או משהו רציני כדי לשמור עליו? 3. הרמיוני מציינת שאסור שיראו אותם כשהיא חוזרת בזמן וכל זה... אבל הרי היא כל הזמן הייתה חוזרת בזמן לשיעורים אחרים, ושם כל התלמידים רואים אותה. לא צריך יותר מידי ששני תלמידים משיעורים שונים יפלטו שהיא היתה בשיעור שלהם וזה יגרום לבלאגן... 4. באותו נושא - אסור לשנות כלום בעבר, אם כן, איך בדיוק הם מצילים את בקביק? עד איזה נק' אסור להם לשנות? רק מה שהם בעצמם לא ראו? 5. ולמה היא בכלל עייפה כל-כך מהעומס? אמנם היא ערה יותר זמן ברצף, כי במהלך 24 שעות היא בעצם חווה משהו כמו 28-30 שעות, אבל למה היא לא יכולה לחזור ולישון? 6. בגביע האש, פרסי אומר שהוא תוהה עד כמה תיבת הדואר שלו תהיה עמוסה כשהוא יחזר, אבל הרי הדואר מגיע אליו אישית, ולא לתיבה? כ"כ אנחנו רואים שהקסם בדואר נמצא בינשוף שמסוגל למצוא אותך בכל מקום (לדוג' הדוויג שמוצאת את סיריוס), אז למה יש צורך לכתוב כתובת (כמו בספר הראשון במכתב להארי), או לעדכן אחרים איפה אתה (כמו שהארי מעדכן את סיריוס במכתב שהוא שולח מהדארסלים), ובכלל, אם רוצים למצוא את סיריוס בלק, רוצח ההמונים, למה לא שולחים לו פשוט מכתב, ועוקבים אחרי התנשמת? היו יכולים למצוא ככה גם את הארי בספר השביעי? בקיצור משהו פה מוזר לי עם הדואר... 7. כאשר הוויזלים מגיעים לנק' של מפתח המעבר, מר וויזלי אומר להם להתפרש ולחפש "חפץ שנראה רגיל" שהוא בטח מפתח המעבר... מה הם מפגרים? הם יכולים למצוא שם מזבלה שלמה!! לא חשבו לפרסם בנוסף למיקום ושעות של מפתחות המעבר, גם את שם הפריט? 8. הלורד מבקש מזנב תולע לחלוב את נגיני כדי שיוכל לאכול, יש מצב שהוא אוכל רעל? מה הוא צ'אק נוריס?

Superboi

New member
אוהב את הפינה הזאת

1. התירוץ הפופולארי הוא שלופין היה הופך לזאב באותו זמן בדיוק, גם אם לא היה נחשף לאור הירח. צירוף מקרים שזה קרה באותו זמן.
2. אני די בטוח שאי אפשר לבחור את צורת האנימגוס שלך (כמו שאי אפשר לבחור את הפטרונוס שלך). 4. בתור התחלה, אסור היה להם לחזור אחורה בכלל. דמבלדור, כהרגלו, התעלם מהחוקים. אבל אם הם כבר חזרו בזמן, אז הם היו צריכים לשנות רק את הדברים שבשבילם הם חזרו בזמן, ולא שום דבר אחר, כי אי אפשר לדעת למה השינוי הכי קטן ייגרום. 5. א. כל חזרה בזמן יוצרת עותק של הרמיוני, וזו תהיה בעיה אם מישהו ייראה אותה ישנה במיטה שלה וגם עושה שיעורים בחדר המועדון באותו זמן. ב. כנראה שהיא צריכה להחליט מה יותר חשוב לה - לישון או להוציא 12 ציוני קס"מ. לא סתם לא נותנים לכל התלמידים מחוללי זמן. 6. א. אם הוא מדבר על דואר בקשר לעבודה שלו, אז מן הסתם הוא יגיע למשרד שלו, ולא אליו. ב. המכתב מהוגוורטס שונה משאר המכתבים בסדרה. הוא רשמי (אז חייבים שם, כתובת וכו'), מי שמקבל אותו צריך להבין שיש בו קסם, וכמובן שצריך לדעת למי הוא מיועד. ג. אני מניח שהארי סתם מספר לסיריוס מה קורה איתו. ד. http://www.jkrowling.com/textonly/en/faq_view.cfm?id=18

HassiD

New member
תודה רבה

לגבי 5, הרמיוני לא צריכה לחזור במקום ללמוד, אלא כאשר הא קורסת (שאז בעצם הלימוד כבר לא יעיל, ואנחנו גם רואים שהיא פספסה שיעור בגלל זה), היא יכולה לחזור לזמן בו כולם לא נמצאים (חדר אוכל/משחק קווידיץ' שיעור חשוב וכדו') וללכת לישון... כ"כ תלמידים רואים אותה בשני שיעורים - זה סביר בגלל שזה דורש תיאום בין 2 תלמידים?

Superboi

New member
יש בזה משהו

אז זה משאיר אותנו עם הסיבה השנייה - אולי מקגונגל אסרה עליה לעשות את זה?

hollypop girl

New member
גם אני אוהבת את הםינה הזאת, חלק מהשאלות

שלך הם לכאורה שאלות פשוטות שעוברות לכולם בראש ויש חלק שהוא יותר... מעמיק... מנסה
1. אני לא זוכרת לאיזה מסקנה הגענו בסוף בדיון הקודם אבל באמת שאין לי מושג...לעומת נגיד, שודדי הקאריביים שהופכים לשלדים רק כשהם נחספים לאור הירח עם אנשי זאב זה נראה לי לא נכון. דמיינו לעצמכם את גרייבק פורץ לבית קסמים ולרע הירח לא מאיר עליו ואז הוא הופך לבנאדם? זה נשמע הגיוני בהנחה שלופין הופך לחיה רק כשירח מאיר. בכל מקרה, הייתי אומרת שזאת פאשלה של רולינג אבל יש מצב שהארי סתם ציין את זה, כלומר לופין הפך לזאב בשעה המדוייקת שבה הוא היה צריך להפוך לאחר כזה אבל הארי הבחין בירח רגע לפני זה. 2.מה זאת אומרת "עזר"? הם הפכו לאנימגוסים כדי להפוך את הלילות האלה של רמוס לקלים יותר, אפילו (אולי?) מהנים - וזה מה ש"עזר". צורת האנימגוס קשורה לאישיות של כל אחד מהם ולא לאיך היא עלולה לעזור לרמוס. אייל נחשב לחיה אצילית, לא? מתאים לג'יימס (שכניראה בא מבית מבוסס עם משפחה עשירה אבל גם תומכת-שלא כמו סיריוס ומשתייך לבית גריפינדור) להיות אצילי. סיריוס הופך לכלב לדעתי מכמה סיבות, קודם כל השם שלו מרמז על זה (וכניראה שיש קשר - כי אמל רולינג תמיד יש קשר
) דבר שני הכלב הוא חיה שנחשבת לחברה הנאמן של האדם (והוא היה חבר טוב ונאמן שהיה מוכן לסכן הכל למען חבריו) מצד שני הוא יכול להיות אכזרי (שיינים והכל..
) ומסוכן ולא פחדן. 3.כן, אתה צודק גם אני לא הבנתי למה היא לא לקחה לעצמה קצת זמן לשינה. אני חושבת שהרמיוני פשוט הגונה מדי בשביל לנצל משהו שנתנו לה במיוחד כדי שתוכל להשתתף בשיעורים למשהו שלא קשור לזה. רון הרי שאל כמה תלמידים אם היא אי פעם פיספסה איזשהו שיעור אפילו שחלק מהם הולכים באותו הזמן. מה שמוביל אותי לשאלה, מה אם אני רוצה ללמוד שני שיעורים שהולכים בו זמנית? הרי את השיעורים בוחרים בסוף השנה השנייה ואת המערכת כניראה קובעים מאוחר יותר... 4.אסור לשנות כן, אבל דמבלדור הרי מבקש מהם לשנות - לשנות גורל של שתי נשמות חפות מפשע שעלול להיגרם להן סבל רב. מה שכן, אסור להם לראות את עצמם - לא בהכרח לא לשנות דברים בנכחותם. לדוגמא אם הארי היה נכנס בגלימת ההיעלמות ותופס את זנב תולע, שום נזק לא היה נגרם (אולי לזנב תולע עצמו שרואה שני הארי, אבל למי אכפת ממנו...
), אבל תמיד יש את הסיכוי שהגלימה תחליק... 5.בטעות עניתי על זה מקודם כי חשבתי שזאת שאלה אחת...
6.אני חושבת שהוא אמר תיבת הדואר במובן יותר סמלי (אבל גם אני תהיתי לגבי זה...) אולי יש לו קופסא מיוחדת בחדש אליה אמורים הינשופים לזרוק את כל הדואר. פרסי די מסודר ומאורגן בקטעים האלה... גם השאלה הזאת כבר עלתה פה...לא זוכרת מה ענו. 7.גם אני חשבתי על זה. היה יכול להיות מאוד הגיוני אם זה היה ככה. 8.לא זוכרת בקשר לזה...

HassiD

New member
לגבי 2

אני הבנתי את זב שהם בעצם היו שם כדי לשמור עליו שלא יעשה משהו שיצטער עליו. ואז כלב אמנם אינו חיה חזקה כמו זאב, אבל אולי בגלל שסיריוס כלב גדול, ולופין "רק" איש זאב, ולא זאב שלם, אז זה עוזר. אבל אייל אמנם גדול, ולא נטרף בקלות מזאב יחיד, אבל אני לא חושב שהוא יהיה טוב כ"שומר"...

בכל ספר/סרט/סדרת פנטזיה שאי פעם קראתי/ראיתי

אנשי זאב בצורת הזאב הם הרבה יותר גדולים מזאבים רגילים. אני לא חושב שהארי פוטר זה יוצא דופן. אבל כן, אייל זו באמת חיה מעפנה להפוך אליה במצב כזה...

hollypop girl

New member
כן, אבל אנחנו יכולים לראות שכל חיה מאפיינת

את בעליה, כמו פטרונוס.

יש, עוד חפירות

1. פלינט רציני של רולינג לדעתי, ההסבר היחיד זה שהירח בדיוק זרח באותו רגע, לא ממש מסתדר עם זה שהוא מופיע במלוא הדרו מאחורי ענן שהסתיר אותו עד אז. ושוב לדעתי מתישהו במהלך הסיפור לופין הפך לאדם זאב והיא לא חשבה על הדברים עד הסוף, לקח לה זמן לגבש בראש את דמותו המלאה של אדם הזאב הקאנוני ויש דברים בספרים המוקדמים שסותרים את הדמות הסופית שגובשה בגלל לופין. 2. לופין עצמו אומר להארי שג'ימס וסיריוס הפכו לחיות מספיק גדולות כדי לרסן אותו, זאב, גם גדול ותוקפני במיוחד , לא יכול לנצח אייל בוגר עם קרניים רציניות. בכל מקרה יש עוד שתי עובדות בנושא א. איש זאב תוקף רק בני אדם בצורתם האנושית- לא אנימאגים וב. הנוכחות שלהם לידו גרמה לו להיות פחות זאבי ויותר אנושי וזה כבר הרגיע אותו והקל על השינוי. 3. לדעתי זה גם היה עניין של זמן עד שיגלו אותה, נראה לי שאם מישהו אחר היה משתמש במחולל הרמיוני עצמה היתה תופסת אותו די מהר. כנראה שהמחשבה מאחורי זה היתה שהילדים לא ישימו לב ולא יחשבו על רעיון של מחולל זמן כי זה דבר די נדיר. הם פשוט יחשבו שהרמיוני משקיענית רצינית. 4. הם הצילו את בקביק בשני הזמנים - מכת הגרזן שהם חשבו שהיתה ההריגה של בקביק היתה בעצם הטחת הגרזן העצבנית של מקנייר בגזע אחרי שבקביק נעלם. ודמבלדור ידע את זה כמובן כשהוא שלח אותם לכעבר כי הוא כבר ראה שבקביק נעלם ואני לא אתפלא אם הוא גם ראה אותם עושים את זה בצורה כלשהי ולא התרגש מזה כי הבין שהם חזרו בזמן. 5. הרמיוני עייפה כי היא הגזימה בכמות הלימודים, היא גם מורעבת כי היא אוכלת רק פעם אחת ארוחת צהריים בכל יום ולומדת עוד די הרבה שעות. 6. אני משערת שיש לו דרך אחסון זמנית לדואר בזמן שהוא לא בבית או בעבודה, הרי המזכרים מהעבודה לא נוחתים לך על הראש בזמן שאתה בבית מתקלח. וחוץ מזה בטוח שיש לו תיבת דואר ממשית אחרת פרד וג'ורג' לא היו יכולים למלא לו אותה בגללי דרקונים. לגבי התנשמת, הדוויג מיוחדת בעניין הזה כולם מציינים את יכולת האיתור שלה כמשהו יוצא דופן. וכנראה שזו אחת הסיבות שרולינג חיסלה אותה די מהר בספר השביעי. 7. בירוקרטיה של משרד הקסמים לדעתי. 8. הוא ונגיני קשורים אחד לשני כבר אז, הוא לא אנושי ולא חי באמת בכלל ולכן ההשערה שלי שלארס נחשית יש עליו השפעה דומה שיש לדם חד קרן.

HassiD

New member
זה בדיוק הקטע של לחזור בזמן

ככה זה תמיד בכל הספרים/הסרטים, אבל זה ככה רק כי העלילה סובבת סביב הגיבור. בגלל שהארי ו2 חבריו לא ראו את ההריגה של בקביק - אז אפשר לשנות את זה? זה לא קצת מוזר? ואם היתה הריגה באמת, וכשהם חזרו הם שינו? זה לא בדיוק צודק לומק שכל מה שהחוזר בזמן לא ראה - לא היה, כי זה בדיוק המשמעות של אסור לשנות כלום, גם לא מה שלא ראית. ככה שזה קצת מטריד... באותה מידה הם יכלו לזרוק על דראקו עוגה על הפרצוף, ואז מה? גם זה לא אמרו לנו בפירוש שהם ראו שלא היה אז מותר לשנות? או שאומרים שאסור לשנות, ואז לא משנים כלום, או שמותר ואז משנים. אחרת אנחנו באמת לא יודעים איך הדברים משפיעים... אנחנו רואים גם שהארי בעצם ראה את עצמו מציל אותו, אבל לא זיהה אותו - ולכן הכל בסדר. וזה שוב קצת מטריד, כי זה שינוי העבר לכל דבר!!! ואם אנחנו אומרים שהשינוי נצפה ע"י האנשים בעתיד - אז הם בעצם יכולים לעשות מה שהם רוצים, כי זה אומר שהם לא משנים כלום, כי הדבר נצפה ככה במקור. בקיצור - או שמשנים או שלא, אבל לא להגיד שאסור לשנות, ואז לשנות רק קטעים נבחרים, ולומר שזה הגיוני לשנות דווקא אותם, כי הם חריגים מכל סיבה שהיא...

Superboi

New member
כל הקטע של

"הארי לא ראה את עצמו" ו"השלישייה לא ראתה את האי-הוצאה להורג של בקביק" נמצא שם רק בשביל המתח שלנו. אם הארי היה מזהה את עצמו מפיק את הפטרונוס, התוצאה הייתה זהה. הוא רק לא היה חושד שאבא שלו מעורב בזה. כשהוא היה מתעורר במרפאה, הוא היה שואל את דמבלדור או את הרמיוני איך זה הגיוני שהוא הציל את עצמו, ומחולל הזמן היה נחשף. אם השלישייה הייתה משקיפה על הבית של האגריד לפני ההוצאה להורג, היו יכולים לקרות שני דברים: 1. הארי והרמיוני מהעתיד לא היו מחלצים את בקביק, כי הם היו יודעים שהשלישייה משקיפה על הבית (מה שאומר שהם גם לא היו מצליחים לחלץ את סיריוס). 2. הארי והרמיוני מהעתיד היו מוצאים דרך לחלץ את בקביק בלי להיראות (בעזרת דמבלדור?), ואז השלישייה הייתה רואה שבקביק מעולם לא מת. זה עדיין לא היה משנה את התוצאה. זה בדיוק כמו נבואות. הדברים ייקרו בסופו של דבר, ולא משנה כמה ינסו לשנות את סדר האירועים (אותם "שינויים" הם כבר חלק מרצף הזמן). אם נשנה את החוקים של רולינג, וניתן לחזרה בזמן כוח לשנות דברים: הארי והרמיוני חזרו בזמן במטרה לשחרר את סיריוס ובקביק. אין להם ברירה, אלא לשנות את שני הדברים האלה, ולנסות להימנע משינוי דברים אחרים.

HassiD

New member
וזאת בדיוק הנק' שלי

שהשינוי הוא בעצם לא שינוי, כי הוא נצפה בהתחלה, אם כן, למה אסור להם לשנות כלום? הרי כל מה שהם ישנו - בעצם כך קרה, וזה לא כמו "אפקט הפרפר" שאם משנים משהו הוא יכול לגרום לתוצאות מוזרות... (יש בעצם 2 גישות להתייחס לחזרה בזמן: 1. כל שינוי יכול להרוס, ולכן לא משנים כלום. 2. כל שינוי כבר התבצע באמת, ולכן אין בעיה לשנות אנחנו רואים שכאן יש את הגישה השניה, אז מה אכפת להם לשנות?)

אי אפשר בכלל להשתמש במילה "לשנות".

ה"שינוי" הזה זה המציאות. זה לא שקרה משהו ואז חזרו בזמן ושינו אותו. מלכתחילה זו המציאות המוכתבת. בגלל זה אין כאן מקום לקרוא לזה:"שינויים".

HassiD

New member
זאת הגישה השניה

(מספר 2 בגישות שלי), אבל זה בדיוק אומר שניתן לעשות מה שרוצים כשחוזרים, אז אין מה "להפחיד" לא לעשות שינויים...

לא מדויק.

אי אפשר לעשות מה שרוצים, ואני אסביר את זה בסוג של דוגמה: אם נגיד בהווה שלך עכשיו מישהו נהרג. אתה לא יכל להגיד לעצמך:"טוב, אני אחזור בזמן ואשנה את המצב ככה שהוא לא ימות". זה לא יתאפשר לך. אם הוא מת- הוא מת. לא תוכל לשנות את זה ובגלל זה זה לא מדויק להגיד שאפשר לעשות מה שרוצים. זה כאילו כמה שלא תנסה- תמיד יקרה משהו שבסופו של דבר ימנע ממך מלשנות את הווה. מה שכן- באמת כדאי להימנע מלפגוש את עצמך כשאתה חוזר בזמן. כי ה"אני" של ההווה שלך לא יודע שהוא חזר בזמן וכשהוא יראה את עצמו הוא יכל להשתגע מזה. יכל להיות שהוא יתחיל להגיד לעצמו:"טוב, ראיתי את עצמי, סימן שאני צריך לחזור בזמן ולעשות משהו" והוא לא יבין מה הוא צריך לעשות ומשם זה יכל רק להסתבך ולהסתבך עד לרמה שכל החיים שלו הוא יהיה עסוק בלחזור בזמן.

HassiD

New member
אבל זה שהארי לא ראה שזה קורה לא אומר כלום

אנחנו מקבלים מידע רק מצד אחד: הארי. אנחנו מתייחסים לזה כאילו אם הארי לא ראה שזה קורה - אז זה לא קרה, ואנחנו רק חושבים שזה קרה, אבל ניתן לפרש זאת אחרת. אם נחזור לדוג' שלך: אם אמרו לך שמישהו מת, אתה עדיין לא תוכל לחזור בזמן להציל אותו, ולא תגיד - אני לא ראיתי אותו מת, ולכן כפי הנראה אני יכול להציל אותו, ואז מה שאמרו לי שהוא מת, זאת היתה טעות, ומי שאמר לי את זה אמר לי את זה מסיבות אחרות. אנחנו מקבלים נק' מבט של הארי, ששמע את בקביק מת, אז מבחינתו הוא מת, וסור לו להציל אותו. מבחינתו, התליין יודע שהוא הרג את בקביק, ולכן הוא לא יכול להציל אותו. אז זה שהוא מציל אותו, זאת בעיה רצינית, ולא ניתן לתרץ את זה ב"הארי לא ראה שהוא מת", כי אז זה כביכול אומר שהכל מתרחש רק כתלות למה שהארי רואה...

למעלה