שאלות מביכות

crema2

New member
שאלות מביכות

מאתמול בערב יש לי כאבי בטן ומהיום לפנות בוקר שהתארגנתי לעבודה לא הפסקתי לשלשל. האם זה בגלל אוכל מקולקל(אני בדיאטה אז יש מוצרים כמו למשל טונה עם מיונז שכמה ימים עד שבוע אני מצלחה להחזיק ) . עד כה זה היה ככה ורק עכשיו זה צ לאורך כל היום. האם כתוצאה משלשול אני מורידה במשקל או לפחות לא משמינה אפילו שהעלתי לאחרונה מעט את מכסת הקלוריות ? מה הוא טיפול מונע?

0 אור 0

New member
אם את חיה מטונה ומיונז

אל תתפלאי שיש לך כאבי בטן ושלשול, דיאטה לא מאוזנת זה דבר מזיק ביותר למערכת העיכול, ודיאטת הרזיה אפילו אם היא מאוזנת עלולה לגרום להשמנה עקב ירידה בחילוף החומרים. שלשול לא גורם לירידה למשקל, כי הגוף שמנסה להתאושש מחזיר את הכל + ריבית. לכן, מה שחשוב בשלב ראשון הוא להתאושש מהשלשול - על ידי שתייה מרובה של מים , ואכילה של מזונות קלים שאינם מכבידים על מערכת העיכול (מרק, צנימים, אורז). להמנע מירקות טריים ומפירות למעט בננות ותפוחים.לשתות חליטות שמרגיעות את הבטן כמו קמויל או שומר או לענה. לאחר שיעבור השלשול חשוב שתקבלי יעוץ תזונתי מנטורופת, אשר יתאים לך תזונה בריאה שתוכל לשקם את המערכות - ואז הגוף יתאזן בהדרגה למשקל הנכון לו (גילוי נאות - אני ירדתי לאחרונה 15 ק"ג ללא כל דיאטה, רק על ידי שיפור אורח החיים והתזונה וטיפולים הוליסטיים)

hal767

New member
מהמעט שכתבת נראה לי שאינך בדרך נכונה

אני הייתי מעיף מיד מהתפריט את שני ה"מזונות" שהזכרת. לשלשול סיבות שונות, ואינני יכול לקבוע אלו מהן רלוונטיות למקרה שלך כי אינני מכירך. יתכן שאכן מערכת העיכול דוחה את התזונה הגרועה שלך, יתכן שאכלת מזונות מזהמים שהגוף שמח להיפטר מהם כי הם מזיקים לו, וישנן סיבות אפשריות נוספות. בכל מקרה יש לדעת כיצד לנהוג בזמן שלשול. מאד חשוב משק הנוזלים לכן כדאי להקפיד על שתיה של מים טהורים (לא מי ברז כמובן), ובאשר לאכילה, יש להתאימה לך. ישנם מקרים שצום קצר מלוווה בשתיה נכונה ומתן מנוחה לגוף ולנפש יהוו דרך יעילה להפסיק את השלשול. אכילה נכונה בזמן כזה היא באמצעות מיצים של ירקות ופירות אורגניים מסויימים, כמובן בהתאמה אישית למקרה. אלה מאפשרים לגוף להיזון ולהתנקות במהירות ולעצור את התהליך. כשרוצים לרזות יש לתת את הדעת על תפריט בריא שעוזר לסדר את חילוף החומרים מחד, ומאידך מספק לגוף בדרך ראויה את יסודות המזון השונים, וזאת מבלי לפגוע בו. חשוב ללמוד הרגלי אכילה נכונים ולבנות תפריט מתאים שישמש אותך לא רק לתקופה מוגבלת, אלא לכל חייך, וכך תוכלי לא רק להוריד משקל עודף, אלא גם לא להשמין שוב. תפריט גרוע, גם אם גורם להורדה במשקל, עלול לגרום לתת תזונה, למחלות ולפגיעה גם בתחום הנפש. אני בדעה שתזונה צמחונית אורגנית מתאימה היא התזונה האידאלית, ויש להתאימה לך ע"י מטפל. גם אם בחרת בתזונה שונה מזאת, יש לבצעה נכון. לכן חשוב לקבל הדרכה מאיש מקצוע רציני, ולא לבצע דברים קיצוניים על דעת עצמך.

למעלה