שאלות ל-hft1

BravoMan

Active member
שאלות ל-hft1

על מנת לכבד את רצונו של choo לשמור על השרשור שלו נקי, אני פותח כאן שרשור נפרד עם כמה שאלות שהייתי רוצה לקרוא תשובות עליהן.

אבל לפני הכל:
האם באמת תוכל לשתף כאן משהו משמעותי?
אם אתה עד כדי כך מעוניין באנונימיות שפתחת משתמש חדש, איזו משמעות כבר יש ל-"ask me anything"?

האם תוכל למשל לספר על:

באיזה תחום עבדת במשרה הראשונה?
(Front end, Back end, Mobile וכו')

איזה סדר גודל של פרויקט?

איזה סוג עבודה נתנו לך לעשות?
(רק תחזוקה, פיתוחים חדשים)

כמה זמן לקח לך למצוא את העבודה השנייה שלך?
האם היא באותו תחום?

האם השכר השתפר ואם כן משמעותית? תוכל לכתוב בערך טווח?

בבקשה על תציע לי טלפון \ מייל \ דיון בפרטי.
אם אינך יכול לענות ע"ג הפורום שכולם יקראו, פשוט תגיד...

hft1

New member
אשמח לשתף

על הקורס:
סה"כ מה שכתב choo וחבריו די משקף. כשאני התחלתי את הקורס, היה רק מסלול אחד (היום נקרא core, ויש כבר מסלול web). הסילבוס בראשי פרקים היה על C/C++, מערכות הפעלה, תקשורת ועקרונות OOP. מתחילים מלהסביר על if/for ורמת הקושי והעומס עולה אקספוננציאלית. רמת המרצים הייתה טובה מאוד, הרבה ידע של "מאחורי הקלעים" בנוגע למימוש השפה, התנהלות של מערכת ההפעלה בהרצה של הקוד. הרבה דגש לא רק על איך לבצע משימה (לא להיות code monkey) אלא להבין את היקף הבעיה, השלכות, ביצועים, אלטרנטיבות.

לו"ז אינטנסיבי מאוד, מ-9 עד 5 בקורס, ואז בבית עד השעות הקטנות של הלילה. כל בוקר נפתח בcode review מעמיק של משימה שהרבה פעמים ניתנה ביום שלפני. לא היה לי זמן לעשות שום דבר במקביל לקורס (כולל חיי חברה). הרבה פרויקטים אישיים\צוותים (משחק טרמינל בסגנון דיאבלו, אפליקציית צ'אט וכו') שבאמת עוזרים להבין איך ניגשים לפרויקטים בסדר גודל שמערב מספר אנשים מבחינת דיזיין, הפשטה של בעייה גדולה למרכיבים קטנים, עבודת צוות וכו'.

הצד הפחות חזק של הקורס הוא בנושא של DS&A. נוגעים בזה בקורס, מימשנו וקטור, מחסנית, טבלת גיבוב וכו' אבל זה כמובן לא משתווה להיקף של קורס מקביל בתואר לתוכנה מבחינת הבנה תיאורטית (אני משער). אני חושב שתחת אילוצי עלות\זמן\תועלת יש גבול לכמה שאפשר להכניס ב-7 חודשים, וזה הפשרה שהם בחרו, מתוך הנחה שמי שרציני כנראה ילמד את זה לבד.

אנחנו התחלנו בערך 16-17 וסיימנו 8. חלק מהניפוי הוא עצמאי (מישהו שלא עומד בעומס ומוותר) וחלק לא (מפגין יכולת טכנית נמוכה בבחנים\עבודות). סה"כ האווירה היא לא של קורס טיס אלא יותר שיתופית. החברה לפעמים תמצא את עצמה במצב שבו מבחינה כלכלית היא רוצה להכשיר כמה שיותר עובדים, כיוון שהכל על חשבונה, מצד שני אם היא תתפשר יותר מדי על רמת התוצר המוגמר, הלקוחות (חברות ההייטק) יתאכזבו ולא ירצו לעבוד עם החברה הזאת בהמשך. בתקופתי היה פחות פשרות, לא יודע מה המצב עכשיו.

בעניין הזה, החברה עצמה גם אחראית לארגן ראיונות עבודה לבוגרים. בתקופתי, הבוגרים התפלגו לחברות ביטחוניות וסטרטאפים. אני התחלתי עבודה בתור מתכנת low-level בחברת חומרה. המודל הכלכלי הוא עבודה במשך שנתיים דרך החברה. משכורת התחלתית של 10, לאחר שנה 12, ובחצי שנה האחרונה 14-15 (אם אני זוכר נכון).

כתבתי כבר הרבה, אז אפצל את זה. בפוסט הבא אספר על העבודה הראשונה, וחיפוש עבודה שנייה.

hft1

New member
המשך

עבודה ראשונה:
כאמור, התחלתי בתיכנות low-level בחברה חומרה. התפקיד היה די מגוון, בערך 50\50 פיתוח\תחזוקה. המשכורת כמעט הכפילה את עצמה מאז סיום החוזה מול חברת ההסבה. מלבד עבודה בC על גבי חומרה ייעודית, יצא לי גם במסגרת התפקיד לפתח אפליקציות על גבי ענן (AWS) בשפות יותר עיליות במסגרת מוצרים שתומכים בחומרה ונכתבו from stratch (שלחתי את הקומיט הראשון בפרויקט). בקטע הזה התמזל מזלי ואני מניח שזה שילוב של רצון החברה שזיהתה צורך חדש ויד די חופשית שניתנה לי מההנהלה כי הצגתי PoC שיזמתי בעצמי. אני משער שברוב התפקידים בתעשייה (לפחות בחברות גדולות) לא תהיה לי עוד הזדמנות כזאת של בניית מוצרים מאפס.

חיפוש עבודה שנייה:
זה לא סוד שבוגרי קורס הסבה נמצאים בתחתית שרשרת המזון. המצב שלי אפילו עוד יותר בעייתי, כי התואר ההנדסי שלי (לא בתוכנה) הוא ממכללה עלומת שם. גם עם ביצועים שהם הרבה מעל הממוצע היכן שעבדתי, פרויקט צד רציני בגיטהאב שעבדתי עליו במקביל לעבודה וסקרנות טבעית ללמוד דברים חדשים, רוב החברות באמת לא חזרו אלי. חלק התרשמו מהקו"ח אבל אמרו לי "נראה לי ששכחת לשים מקום לימודים כי אני לא רואה כאן תואר בתוכנה", ברגע ששמעו את הסיפור המלא, לא שמעתי מהם יותר. החשש שלהם מובן, בתור מעסיק לא בטוח שהייתי לוקח צ'אנס עם עצמי כשיש מועמדים עם ניסיון דומה ובעלי תואר. יתרה מזאת, מספיק שבוגר אחד משאיר רושם רע במקום עבודה כלשהו בשביל "לשרוף" את כל השאר, מה שלא היה קורה למשל, לבוגרי אוניברסיטה מסוימת. בסופו של דבר, מצאתי עבודה בסטרטאפ בתחום התקשורת שהעריך את ניסיון העבודה שלי ולא הגיע עם דעה קדומה. כיוון שעזבתי מקורפורייט לסטרטאפ, ספגתי ירידה בtotal compensation (מבחינת RSU וכו') שהיא טבעית אבל השכר עצמו לא נפגע.

מקווה שעניתי לך על רוב הדברים, אשמח לענות על שאלות נוספות

למעלה