שאלות לשם הסקרנות

מצב
הנושא נעול.

galitpa

New member
שאלות לשם הסקרנות

שאלות לשם הסקרנות
מאיזה גיל מאבחנים מחוננות? יצא לי לצפות בתוכנית "לשבת לקום" על מחוננות ולמדתי כי יש שלא ממליצים על כיתת מחוננים, אלא על מסגרת העשרה. מה דעתכם? (והאמת שיש לנו עוד הרבה זמן לכך, סתם סקרנות...) האם לדעתכם ילד בן 4 שקורא שוטף למדי, וסקרן במיוחד אכן ניתן לראותו כמחונן?

לשאלתך האחרונה - מה זה משנה?

שאלות לשם הסקרנות
מאיזה גיל מאבחנים מחוננות? יצא לי לצפות בתוכנית "לשבת לקום" על מחוננות ולמדתי כי יש שלא ממליצים על כיתת מחוננים, אלא על מסגרת העשרה. מה דעתכם? (והאמת שיש לנו עוד הרבה זמן לכך, סתם סקרנות...) האם לדעתכם ילד בן 4 שקורא שוטף למדי, וסקרן במיוחד אכן ניתן לראותו כמחונן?
כיתת מחוננים מחליפה את הכיתה הרגילה, מסגרת העשרה זה בנוסף. אלה שני דברים שלא ניתן להשוות ביניהם כלל, וכל ילד והמתאים לו.

orit00

New member
לנועה

כיתת מחוננים מחליפה את הכיתה הרגילה, מסגרת העשרה זה בנוסף. אלה שני דברים שלא ניתן להשוות ביניהם כלל, וכל ילד והמתאים לו.
לנועה
אפשר לשאול,למה בכל פעם שהורה נכנס לפורום ושואל האם בני מחונן? או רוצה לדעת איך אפשר לדעת אם הילד מחונן את תמיד עונה את אותה התשובה "מה זה משנה?" התשובה שלך מאוד מאוד מקטינה את השואל ומאוד מתנשאת.

הממם

לנועה
אפשר לשאול,למה בכל פעם שהורה נכנס לפורום ושואל האם בני מחונן? או רוצה לדעת איך אפשר לדעת אם הילד מחונן את תמיד עונה את אותה התשובה "מה זה משנה?" התשובה שלך מאוד מאוד מקטינה את השואל ומאוד מתנשאת.
הממם
לדעתי השאלה הראשונה שהורים שעסוקים בסיכוי לקבל הכרה רשמית כהורים לילד מחונן ועוד כשמדובר כפעוטות צריכים לשאול את עצמם היא למה הם עושים את זה מה זה בעצם משנה מה ה"איי קיו" של ילדה בת 4 או ילד בן 5 אולי זו לא שאלה נעימה אבל היא חשובה

orit00

New member
אצלי בכל אופן

הממם
לדעתי השאלה הראשונה שהורים שעסוקים בסיכוי לקבל הכרה רשמית כהורים לילד מחונן ועוד כשמדובר כפעוטות צריכים לשאול את עצמם היא למה הם עושים את זה מה זה בעצם משנה מה ה"איי קיו" של ילדה בת 4 או ילד בן 5 אולי זו לא שאלה נעימה אבל היא חשובה
אצלי בכל אופן
כשגילינו שהילד מחונן זה "פתח" לנו את העיניים ואז הבנו חלק מההתנהגויות שלו והתווית הזו שכולם מדברים עליה מאוד עזרה לנו בהתמודדות היום יומית איתו (לא מדברת על מבחינה לימודית). וחוץ מזה יש את העניין שכנראה אף אחד לא מוכן להודות בו וזה גאווה, פשוטו כמשמעו. אני מאמינה שאין הורה אחד שלא הרגיש שהלב שלו מתפוצץ מגאווה שהילד שלו מחונן וזה לא בהכרח רע.

בדיבור יש דרכים רבות לשאול

לנועה
בדיבור יש דרכים רבות לשאול
את אותה השאלה, בכתב - לא משנה איך אשאל אותה, יהיה מי שיחשוב שהיא מתנשאת. אין לי יותר מדי שליטה על כך, ואינני מוותרת על השאלה שכן היא עקרונית. למה צריכה אמא לילד בן 4 לדעת אם הוא "מחונן"? שאלה זו, אגב, פותחת תת קטגוריה חדשה בשאלות הנפוצות (ובינתיים היא היחידה שם, בהמשך אוסיף עוד שאלות).

מצב
הנושא נעול.
למעלה