שאלות לרופא

נחושתן

New member
שאלות לרופא

בעקבות ההשתלה שהתבצעה לאחרונה. מדוע מבצעים בימינו השתלת לב ראות - האם לא ניתן לבצע השתלת ריאות בלבד? באיזה שלב מחליטים להעביר מישהו לרשימת הממתינים להשתלה? אני מכיר חולים שתיפקודי הראות שלהם נמוכים כבר הרבה שנים והם לא מועדים להשתלה (עד כמה שידוע לי) ואני שומע על מועמדים להשתלה שלפחות חיצונית נראים טוב. אודה על תשובותיך בברכת מזל טוב לכאותר

השתלת ריאות ב-CF

1) אינדקציות להשתלת ריאות ב- CF : לפי ההנחיות של החברה העולמית להשתלות לב-ריאה- הקריטריונים כדי להפנות חולים להשתלה להל"ן: א- ערך של FEV1 מתחת ל- 30% מהצפוי ב- נוכחות של היפקסמיה (רמת רווי החמצן בדם נמוכה) ג- רמת דו תחמוצת הפחמן גבוה ד- הדרדרות מהירה של המצב הנשימתי עם אשפוזים מרובים, דימום ריאתי (הימופטיזיס) או חזה אויר (פנוימוטרוקס) יש היום מקומות שמשלבים פקטורים אחרים כדי להכניס חולים לרשימת ההשתלות של CF , כגון מין, משקל, סכרת , זיהומים , נוכחות פסוידומונס ספאציה, 2) אופציות ההשתלה- קיימות מס אופציות להשתלה א- לב-ריאות ב- שתי ריאות ג-ריאה אחת ד- אונה אחת לכל אחת מהשיטות יש חסרונות ויתרונות , לגבי ההשתלה של לב-ריאות, יש יתרון כאשר מדובר בנזק משני לשריר הלב הנובע מהבעיה הריתית הראשונית , יתרון של ריאות לבד הוא לחלק את האיברים של התורם על כמה שיותר מועמדים (מחלות לב, מחלות ריאה) ,

נחושתן

New member
תודה ועוד שאלה

אם הלב של כאותר ניתן לחולה אחרת, סימן שהוא היה תקין, אז למה היו צריכים להשתיל לה לב ריאות, ולהעביר את הלב שלה? למה לא השתילו לה רק ראות, ואת הלב של התורם היו משתילים לחולה האחרת? ואגב, מה שלומה?

jasmine38

New member
לב+ריאה (דיעה לא מוסמכת בהחלט)

1. הדבר חוסך חלק מהסיבוכים של חיבור הצנרת (אינסטלציה) בין הלב לריאות. וכן הקטנת הסיכוי לשת"פ בין הלב והריאה (אם יש דבר כזה). 2. עוד משהו על אינסטלציה: הלב שנלקח מחולת CF, מנותק מהריאות שלא ניתן להנציל, בקטע של הצנרת (עורכי הדם וכו') ואפשר להשאיר אורך צנרת רזרווי, ע"ח הריאות שלא מונצלות. ואז, בזמן השתלת הלב, יש לנו מרווח עבודה נוח בצנרת (התאמה יותר טובה) בשליטת הרופא המנתח. אילו עשו השתלה של לב ושל ראות לבד, היה צורך להחליט היכן עובר הקו בצנרת שבין הלב והריאות, וזה היה מצמצם את הגמישות להתאמה מכנית מירבית.

ליסמין ולנחושתן שלום

טוב נתחיל עם הבשורות הטובות - בלי עין הרע (וכל הברכות, האיחולים, הסימנים שכל אחד מכם מאמין בו ) כאותר ממשיכה להרגיש מצויין. ולראות אותה ?! - לא להאמין!!! התוכנית היא שהיא תשתחרר מבית החולים בשבוע הבא. שלב ראשון תחזור לביקורות תכופות, ובהדרגה תחזור לחיים (או תתחיל חיים) נורמליים. היא מוסרת בכל פעם דרשית שלום חמה לכולם ותודות על הברכות והאיחולים, ומאחלת לכולם בריאות טובה ואריכות חיים. וליסמין- אני לא הבנתי כמה מושגים מתשובתך - מה זה שת"פ, ומה זה להנציל? מונצלות?... בברכה ריקי

jasmine38

New member
באורים לריקי ולכ המעוניין

שת"פ = שיתוף פעולה הלב מעביר מעגל של זרימת דם דרך הריאות לצורך איסוף חמצן, ואז מועבר למעגל זרימת דם, לכל הרקמות בגוף. קשר של מעגל אחד נשמר במלואו. הנצלה להנציל = תאור טכני של ניצול (אולי הצלה אם תרצו)חלקים תקינים ממכונה/מכשיר טוטאל-לוס. למשל פרוק חלקים תקינים ממכונית שלא שווה כלכלית ואו בטיחותית לתקן, לטובת תיקון מכונית אחרת, ובכך החלק ימשיך לתפקד במכלול/במכונית אחרת. כמו פנס, דלת, קרבורטור וכו וכו. ובבני אדם, ניצול איברים תקינים מאדם שלא ניתן להציל אותו, לטובת ריפוי (תיקון) של אדם אחר, והאיבר המונצל (ניצול והצלה) זוכה להתקיים ולתפקד בגוף אחר. אני יודע ומרגיש שההסבר נשמע מאוד טכני וקר,

jasmine38

New member
בשם האינסטלטורים..........

ציפלה, פגעת בכבודם של אלה.
סה"כ הבדל של 15-20 שנות לימוד
(עניין של מה בכך) לגופו של ענין....... הדמיה מעולם הצנרת, ממחישה את הצד הפיסי של הנושא. מאחר שאני מבין בפיסיקה וחוזק חומרים, אפילו האורטופד ורופא השיניים שלי בוחרים להסביר לי באנלוגיה הרלוונטית, וזה ממחיש מצויין. ההבדל בין גוף האדם למכונה, הוא אופן היצור השידרוג/ההתפתחות והתחזוקה. וחוץ מזה. באופן עקרוני , זה דומה. הרפואה הכירורגית התפתחה בזכות הטכנולוגיה, לפחות כמו בעקבות ההתקדמות במחקר הרפואי/ביולוגי.

למעלה