שאלות לרב

o s h o

New member
שאלות לרב

לכבוד הרב עד מתי במשך היום אפשר לקרוא תהילים? היכן יש פרק בתהילים אשר יכול להשכין שלום ביני לבין הבן זוג שלי? האם יש רב אשר יוכל לתת ברכה והצלחה למערכת הזוגית שלי? לפני כחודש בן זוגי הלך לרב בירושלים ואותו רב אמר לו שאנו רעים אחד לשני ואנו לא מיועדים אחד לשני...דבריו אלה לא מעט העכירו את הקשר ביננו..האם ללכת עם דברי אותו רב? שכן מי הסמיך אותו לתת דין שכזה?

o s h o

New member
פנייתי שוב לשאלת רב

מדוע אין אף אחד שיענה לשאלותי?

loters

New member
.

א. הזמן הכי טוב לקרוא תהילים הוא במשך היום, עד לשקיעה. אמנם אם לא יצא לך לעשות כן- יש מקילים לקרוא גם אחריה. ואם את קוראת פסוק-פסוק, עם פירוש רש"י, או אחד המפרשים, במטרה להבין. מותר לכל הדעות גם אחר השקיעה. מכל מקום הנוהג להקל לקרוא תהילים לאחר השקיעה אף בדרך תפילה ללא לימוד, לעניות דעתי כלל לא הפסיד. ב. איני בקי בזה. ג. יש, אך כנ"ל סעיף ב'. ד. אכן נשמע מוזר ביותר. יש להתייעץ עם רב ידוע בציבור, או עם דמות תורנית ברת-סמכא. הכלל הוא שככל שצד אחד יותר ישתדל ויוותר לכיוון הצד השני- כך יהיה ביניכם יותר שלום ואחווה. אני מציע לך להתפלל על שיהיה ביניכם שלום בית. במילים שלך, לקב"ה. לדבר עם בעלך על העניין, שאת מעוניינת בבית בלא מריבות וכדו', ואחז"ל שלא מצא הקב"ה כלי מחזיק ברכה לישראל אלא השלום. דהיינו שהוא החשוב ביותר ונקוה שיהיה רק טוב. בהצלחה

לשאלותייך...

א. נהגו לקרוא תהילים עד שקיעת החמה. ב. כל פרק בתהילים הנאמר כתפילה למטרה מסויימת הוא ראוי. ג. אם אדע מהיכן בארץ את - אוכל להפנות אותך לרב מסויים. ד. לא! אין רב בעולם שמסוגל לומר דבר שכזה. עוד שרלטן במסוה של רב. בהצלחה.

o s h o

New member
תודה למשיב לי

אני מאזור חדרה ואני רוצה לחדד שלא רק שהרב אמר שאנו רעים אחד לשני הוא האראה לו בספר הזוהר כי כך כתוב...אלה היו דברי הבחור...לגבי אותו רב...אני אשמח לשאול רב לגבי כל הנושא שלי... בתודה מראש על ההקשבה ואכפתיות

o s h o

New member
תשובה נוספת לנאמן למקורות

הוא אראה לבחור בספר הזוהר את שמות שנינו ובה היה כתוב הוא אומר מופרשות הם רעים אחד לשני...

למעלה