שאלות לקראת IVF

דולי9

New member
שאלות לקראת IVF

הי בנות החודש אני מתחילה טיפול ראשון.. אני קוראת כל פיסת מידע על התהליך ועדיין יש לי המון שאלות. אתן יודעות..לא תמיד אפשר לשאול את הרופא את כל השאלות .. ולא תמיד אני זוכרת לשאול אותו.. בשביל זה יש לי את הפורום הנהדר הזה.. כמה שאלות למי שיודעת 1. לפי מה שקראתי IVF אמור לפתור בעיה של חצוצרות סתומות. האם צילום רחם תקין או לא תקין אמור להשפיע על הצלחת הטיפול? כלומר העובדה שצילום הרחם שלי תקין אינה מעלה או מורידה את סיכויי ההצלחה של הטיפול כי ב IVF לא צריך חצוצרות האם הבנתי נכון? 2. בכל טיפול שעשיתי עד היום (איקקלומין והזרעה) שמתי לב שרירית הרחם עבה בזמן הביוץ. האם זה אופייני לבנות אנד'? האם זהזה משפיע על הצלחת הטיפול? 3. קניתי את כל התרופות לטיפול. בין היתר הרופא רשם לי 25 אמפולות של מונוגון. מתי אני אמורה להזריק כ"כ הרבה אמפולות?

היייי

עונה על מה שיכולה IVF - מה שנקרא הפריה חוץ גופית זה לעקוף את הטבע כלומר: את הביציות שואבים ישירות מהשחלה כך שהחצוצרות במקרה הזה "מיותרות" כלומר- ללא תפקיד.....בטבע מה שקורה משתחררת ביצית מהשחלה ונקלטת בחצוצרה....שם היא מופרית ע"י הזרע.....ומשם לרחם....במקרה של הפריה חוץ גופית כשמה כן היא .....מפגישים את הזרע והביצית בצלוחית.......ומשם לרחם.....כך שמצב החצוצרות במקרה של IVF לא משנה. שאלה 2 - ממה שאני יודעת אבל יתקנו אותי המבינות אם אני טועה כדי להגביר את סיכויי קליטת העוברים ברחם רצוי שעובי רירית הרחם תהייה מ- 7 מ"מ ומעלה. שאלה 3 - אין לי מושג אולי כדאי לשאול שוב את הרופא שיתן לך זמנים מדוייקים מאחלת לך בהצלחה לטיפול ראשון ומנצח מחזיקה לך את כל האצבעות שלי ושל אוהביי....... ועכשיו לי יש שאלה האם דולי22 ודולי9 - הן אותה אחת?

ר ו מ י ה

New member
IVF

קודם כל עצה- נכון הוא שכאשר מגיעים לרופא חלק מהשאלות נשכחות, לכן רשמי לך על דף כל שאלה שעולה אצלך ובבואך לרופא פשוט תשאלי את השאלות שרשמת. הכי פשוט ויעיל. לשאלותיך- 1. IVF עוקף את החצוצרות, אך חצוצרות חסומות יכולות להעיד על מס' דברים בינהם הידרוסלפינגס שכן יכול להשפיע לרעה על תהליך ההשתרשות גם אם הוא מתרחש ב-IVF , לכן העובדה שחצוצרותיך תקינות זה דבר מבורך. 2. הגדירי עבה? ד.א. אצלי היא מעולם לא היתה עבה ונאבקתי על 7-8 מ"מ. כעיקרון רירית עבה זה דבר מבורך שמסייע להשתרשות. 3. מנוגון- את תקבלי הדרכה על הזריקות, אבל כעיקרון את תדרשי להזריק מדי יום מס' אמפולות עם תחילת הטיפול. מדובר בזריקות תת עוריות שמטרתם להגביר את ייצור הזקיקים (ביציות) בשחלות. המון הצלחה

דולי9

New member
הי רומיה תודה על העצות וגם

לגבי רירית הרחם אצלי היא מגיעה ל 13-14 מ"מ בזמן הביוץ וראיתי שמישהי כתבה בפורום שלבנות אנד' יש רירית עבה. רציתי לדעת אם אכן כך זה אצל כולן אבל לפי מה שכתבת אני מבינה שאצלך המצב שונה. עד היום הזרקתי גונל ואוביטרל וזה היהה בסדר. האם נכון שזריקת מונוגון כואבת? אי אמורה להתחיל להזריק דקפפטיל ביום ה 23 למחזור. את יודעת למשך כמה ימים מזריקים אותה? ושאלה טכנית בזמן האחרון בכל נסיון כניסה לפורום אני מתבקשת להכניס סיסמה מחדש מדוע? הרבה תודה . אני לומדת ממך כל פעם דבר חדש..

ר ו מ י ה

New member
יופי של רירית

אידאלית לקליטת הריון
לגבי זריקת מנוגון- נכון הוא שהיא יותר שורפת מגונל, אך אני לא זוכרת כאבים של ממש, סתם אי נעימות וגם זה לכמה שניות . משך הזריקות- תלוי בתגובת גופך, בד"כ 10-12 ימים. לגבי הסיסמה- במידה ואת לא יוצאת מהמערכת באופן רצוני, ייתכן ואת "נזרקת" בכל יציאה ולכן נדרשת בכל כניסה להרשם מחדש. את יכולה לפנות לפורום טכני, שם יידעו לסייע בידיך. המון הצלחה.

lee E

New member
לא קראתי את שאר התגובות ולכן

מצטערת אם אחזור על דבריהן. 1. אין קשר לחצוצרות כי את העובר המופרה מחזירים ישירות לרחם. צילום רחם תקין בהחלט מעודד. בהנחה שמצב הרחם תקין כמובן. 2. רירית הרחם מתעבה באופן טיבעי בזמן הביוץ די להכין את הרחם לקליטת עובר. זה לא קשור לאנדו'. בזמן IVכ, ההורמונים מעבים את הרחם לקראת החזרת העובר. 3. זוהי כמות הגיונית. יתכן שתזדקקי להזריק מס' אמפולות בכל יום. כמובן שאת מכניסה את כל האמפולות לאותו המזרק. נדמה לי שהכמות המינימלית היא 3 אמפולות.

למעלה