שאלות לקראת גירושין

מצב
הנושא נעול.

new wave

New member
שאלות לקראת גירושין

שאלות לקראת גירושין
ערב טוב, אשתי ואני מתחילים בהליך לקראת גירושין באמצעות מגשר. הרקע לפרידה הוא רומן שאשתי מקיימת. יש לנו שני ילדים בגילאי 10 ו- 8. שאלותי: אני אב המעורב מאוד בגידול הילדים והייתי רוצה להגיע למצב בו הם נמצאים אצלי גם באמצע השבוע, לפחות לילה אחד. הבעייה היא שאנחנו מתגוררים בת"א, אך אשתי הביעה את רצונה לעבור לאיזור שם חי המאהב, המרוחק כשעה נסיעה. האם אני יכול למנוע ממנה לעזוב את איזור ת"א? מאיזה גיל ניתנת לילדים האפשרות לבחור עם איזה מההורים ברצונם להתגורר? בתודה על התייחסותכם.

אז ככה

שאלות לקראת גירושין
ערב טוב, אשתי ואני מתחילים בהליך לקראת גירושין באמצעות מגשר. הרקע לפרידה הוא רומן שאשתי מקיימת. יש לנו שני ילדים בגילאי 10 ו- 8. שאלותי: אני אב המעורב מאוד בגידול הילדים והייתי רוצה להגיע למצב בו הם נמצאים אצלי גם באמצע השבוע, לפחות לילה אחד. הבעייה היא שאנחנו מתגוררים בת"א, אך אשתי הביעה את רצונה לעבור לאיזור שם חי המאהב, המרוחק כשעה נסיעה. האם אני יכול למנוע ממנה לעזוב את איזור ת"א? מאיזה גיל ניתנת לילדים האפשרות לבחור עם איזה מההורים ברצונם להתגורר? בתודה על התייחסותכם.
אז ככה
האם אתה יכול למונע ממנה לעבור מרחק שעת נסיעה? למנוע ממנה עצמה לעבור אינך יכול, אבל השאלה היא האם ניתן לשכנע ביהמ"ש כי בהנחה שהאם תעבור, עדיף שהילדים יהיו אצלך. והרי הילדים צפויים לעבור שינוי משמעותי אחד (גירושי ההורים) מדוע להקשות עליהם עם משבר נוסף בו זמני של מעבר לאיזור חדש, הרחק מחבריהם ומהסביבה המוכרת להם?. נשמע הגיוני נכון? ובכן האם כך באמת יראו זאת ביהמ"ש והעובדת הסוציאלית? קדחת ! לדידם, ילדים זקוקים קודם כל לאימם. לגבי עניין הגיל וההתחשבות ברצונות הילדים, כאן המצב קצת יותר טוב. בנסיבות המתאימות אפילו ילד בן 8-9 יכול להשפיע משמעותית על קביעת משמורתו. ככל שהגיל גדול יתר, כך ההשפעה גדולה יותר. לענין זה תמחשבים לא רק בגיל הכרונולוגי אלא גם בגיל ההתפתחותי

מצב
הנושא נעול.
למעלה