שאלות לצעירים

גלית11

New member
שאלות לצעירים ../images/Emo53.gif

שלום רציתי חוות דעת של ילדים צעירים. אני אמא של ילדה ויש לי התלבטות , האם לשלוח אותה לבי"ס קרוב לבית שהוא די מחורבן. מורים גרועים מוזנח ואוכלוסיה לא משהו. או לשלוח לבי"ס בישוב קרוב, שהוא מאוד יפה, מטופח, מסודר מורים טובים כיתות קטנות.... אבל אז החברים לא יהיו מהעיר שלנו. והיא תצטרך לנסוע כרבע שעה כדי להפגש איתם. מה הייתם בוחרים?

אז ככה.......

לפי דעתי תשלחי את הבת שלך לבית הספר המרוחק....היא כמובן תשיג לה חברות....היא תלמד להיות עצמאית...ובקשר למרחק מה יותר חשוב המרחק לבית הספר או העתיד של הבת שלך וההשכלה שלה????

flowers girl

New member
טוב...../images/Emo182.gif

בגלל שיש לי נסיון בבי"ס מרוחק, אני ממליצה על האפשרות ה-1.. כילדה קטנה מאוד סבלתי לראות בטלוויזיה, ומסביבי- מחוץ לבית הספר, חבורות ילדים שגרים אחד ליד השני, ויכולים כל הזמן לקבוע, ואני לא יכולתי לקבוע עם החברים שלי כל הזמן. זה תמיד היה תלוי באמא/אבא שלי, אם יכלו להסיע אותי. אני ממליצה על הראשונה.

גם לי יש בעיה כזאת

יש לנו רק תיכון אחד בעיר שאני לא אוהבת, אחוז התלמידים שמקבלים שם בגרות נמוך בהרבה מבתיכונים אחרים. בפסח אנחנו צריכים להרשם לתיכון אז בחרתי בנתים את התיכון שמחוץ לעיר שצריך לנסוע 20 דקות כדי להגיע אליו. אני לא מתכוונת לדפוק לעצמי ת'עתיד בגלל רחוק מחברות(אפשר לנסוע אליהם גם באוטובוס)או בגלל עצלנות לקום בבוקר... תחשבי קדימה מה יקרה אם הבת שלך תלך לבית ספר שקרוב לבית יהיה לה קשה יותר בבגרויות ואז יסגרו לה כיונים רבים למקצועות עתיד- אני לא חושבת שזה שווה את זה.

RollerBoy

New member
אני חושב ש...

זה דיי מפחיד לקחת על עצמך אחריות כזאת, אבל אני הייתי בוחר באפשרות הראשונה. אז המורים קצת פחות טובים, והילדים גם, אבל סך הכל- יהיה לה יותר טוב. יהיו לה חברים קל"ב(חיח...) אני הולך לבית ספר רחוק, וזה דיי חרא. וזה בעיר שלי
ומה יהיה אם פתאום בחטיבה, נגיד, תרצי להעביר אותה לתיכון בעיר שלכם, כי הוא יהיה יותר טוב
אז היא תעזוב את כל החברים שלה
ומה עם כל החברים שלה עכשיו
דרך אגב, שאלת אותה לאן היא רוצה ללכת

לפי דעתי

כדאי באמת לשאול אותה מה היא מעדיפה.. אבל בעיקרון אם את נותנת לה להיות עצמאית ותתני לה לנסוע באוטובוס לחברות שלה מתי שהיא רוצה אז לדעתי עדיף את הבצפר המרוחק יותר... כי אצלינו למשל כל החטיבות מרוכזות באותו איזור בדיוק ויש לי חברות שגרות יותר רחוק אבל נותנים להן לנסוע חופשי באוטובוס ככה שאין להן בעיה של חברות...

Moranus

New member
להרבה יש את ההתלבטות הזאת

גם כשאני הייתי צריכה לבחור תיכון התלבטתי בין התיכון ליד הבית-"הגרוע" או בשאר התיכונים בעיר בחרתי בתיכון ליד הבית ותאמת אני לא מתחרטת על ההחלטה כי אני קרובה לחברות שלי ותלמיד טוב יהיה טוב בכל מקום אם חשוב לך ללמוד תוכל ללמוד בכל מקום

גלית11

New member
תודה רבה לכולם על התשובות

שאלתי אותה, היא רוצה את הרחוק כי הוא יותר יפה, כי יש בו הרבה שטח ירוק היא לא ממש מוטרדת מהחברים. כי היא בטוחה שאני אסיע אותה לכל מקום. לפי תשובותיכם הבנתי שהמורים כן חשובים. ומורה טוב משפיע על העתיד. ולא הכל תלוי בילד. נכון שהמון תלוי בילד, אבל אם הבי"ס מחורבן לאט לאט ירד החשק ללמוד וללכת אליו. בכל אופן תודה רבה גלית

הייתי בוחרת באפשרות השנייה!

כשהביצפר לא טוב אין חשק לקום בבוקר, שווה לך להשים אותה בביצפר שיהיו לה חברות ברמה שלה, ושהיא תהנה ללמוד שם.

עם כל הכבוד...

אני באמת לא חושבת שזאת החלטה שלך. תשאלי את הילדה שלך מה שהיא מעדיפה, אני בטוחה שיש לה שיקול דעת מסויים, ילדים יודעים מה טוב להם. תכווני אותה אבל אל תחלטי בשבילה כי החלטה כזאת באמת משפיעה על החיים החברתיים שלה. וחוץ מזה רבע שעה זה לא כזה ביג דיל. אפשר לחיות עם זה אם הבית ספר באמת שווה את זה.

למעלה