שאלות לסלקטורים

עומרי 200

New member
שאלות לסלקטורים

שלום לכולם! שמחתי לראות שקיים פורום כזה. יש לי כמה שאלות חשובות... אני, מתשתחרר בקרוב מהצבא ומאד רוצה לעבוד בתור סלקטור. הבנתי שיש כמה סוגים. ישראייר וארקיע בתחנת אל-על ושדה דב, חוץ מהם סלקטורים של רשות שדות התעופה שעובדים בנתב"ג עם כל חברות התעופה, וסלקטורים של אל-על בחו"ל. אני מאד רוצה לעבוד בחו"ל או בנתב"ג. ולשאלות... 1.לאן לפנות על מנת להגיע למיונים ומתי יש כאלה? 2.איך מגיעים להיות סלקטורים בחו"ל וכיצד מגיעים לתחנות מסויימות? 3.כמה זמן לוקח עד שיודעים אם מתקבלים לעבודה (הבנתי שצריך לעבוד סב"ט)? תודה רבה, עומרי.

ANGIE STARDUST

New member
אז ככה

בכדי להיות סלקטור של אל על אתה צריך לפנות לאל על ולשאול אותם מתי הם פותחים קורס ואיך ניתן להגיע לעבוד אצלם. בעקרון, ניתן לעבור לעבוד בתחנת אל על לאחר ותק של שנה וחצי בתור סלקטור בנתב"ג.יכול להיות שאני טועה, אבל לדעתי מקבלים לתחנות של אל על רק אנשים מעל גיל 25 והתנאי מתבטל באם הנך סלקטור באחד מן המקומות (נתב"ג או כל מקום אחר). לדעתי בשום אופן לא כדאי לך להיות סלקטור של ארקיע או ישראייר- הם לא מקבלים כסף כל כך טוב לפי מה ששמעתי וזה לעומת הכסף של אל על ועובדי רשות שדות התעופה. בכדי להתקבל לקורסים של רשות שדות התעופה-כשיש מיונים אז יש הודעות בעיתונים שבתאריך מסויים יש להגיע לכפר המכבייה ושם נערכים המיונים, או שפשוט עליך לפנות לכ"א הכללי של רשות שדות התעופה- הם יושבים בטרמינל 1.

עומרי 200

New member
תודה רבה! ו...

קודם כל תודה רבה! אני שמעתי על בחורה שלא עבדה בתחום ופשוט עשתה קורס סלקטורים ובתור מצטיינת שלחו אותה לתחנה של אל-על בניו יורק... הגיוני?

שלידיז

New member
הגיוני.

אני מכירה בחורה שעשתה קורס של אל על (לפני שהגיעה לרשות) לא סיימה אותו והייתה אמורה להגיע לניו-יורק. אכן אפשרי הדבר. אך הכי מומלץ (ומצד שני גם הכי קורע) היא להיות חלק מהרשות..

עומרי 200

New member
ואיך זה הולך?

1. הבנתי שיש כל מיני תפקידים ברשות. מתשאלים,משקיפים,סורקים... איך הולכת החלוקה והאם משתנית המשכורת בהתאם? 2. קשה להתקבל לתפקיד? 3. איך הולכת המשכורת? היא מתשנית בהתאם לחודשים עמוסים? תודה...

ANGIE STARDUST

New member
אמממ...

משקיפים?התכוונת משקפים בעקרון חוץ מהסלקטורים ומהמאבטחים- כולם עובדי קבלן, שהכסף אצלם זה לא כמו הכסף אצלנו.הם עובדי קבלן ובהתאם לכך המשכורת שלהם. לגבי סלקטורים-יש סוגי קורסים שאין הבדל ביניהם מבחינת שכר אלא רק מבחינת עבודה בפועל ולא, השכר לא משתנה בהתאם לחודשי העבודה הקשים-ולראייה זה שאנו נמצאים בו כעת-חודש אוגוסט הנוראי- אבל עוד 22 יום למנאייק (אבל מי סופר....), אבל תכלס-השכר הוא אותו דבר גם בחודשים הפחות עמוסים, להלן-החורף(למרות שהשנה החורף כן היה עמוס). בהקשר לזו שהייתה מצטיינת בקורס- סביר להניח שזה נכון כי אולי יש להם קטע כזה שך פריבילגיה של לתת את התחנה הכי נחשבת או זו שהם הכי צריכים בה אנשים למי שהכי הצטיין, למרות שאני לא חושבת שJFK הכי נחשבת,אבל אני לא בטוחה...סה"כ לפני שמציבים אותך אתה נותן 3 אופציות להצבתך, (כן, כן, לא טעית-בדיוק כמו בצבא...) ובכל אופן-שיהיה בהצלחה.

ANGIE STARDUST

New member
אהה ושכחתי להגיד

שאנם המשכורת לא משתנה בהתאם לעומס אבל יש כל מני הטבות. למשל, בכל חודש שאתה לא מחסיר משמרות או שיש לך אישור על העדרות-למשל,חופשת מחלה, מתווספים 100 ש"ח למשכורת שלך, ובכח חודש שלישי- 300 ש"ח. לאחר שנה מיום חתימת החוזה שלך, באם לא החסרת או כל החיסורים שלך היו מוצדקים (שוב, חופשת מחלה) אתה מקבל 4000 ש"ח - וזה נקרא מענק התמדה- כולם מקבלים את זה באם עברו את השנה לעבודתם. זה ממש שווה תאמת- וזה משתנה בהתאם לאחוזי המשרה שלך- אם אתה עובד ב-100% משרה-שלכך אתה בין כה מחוייב בשנה ה-1 אז אתה מקבל בערך 4000 ש"ח, וזה יורד בהתאם לאחוזי המשרה. אז....לפני שתשאל, 100% משרה הנם 5 ימי עבודה כשבאפשרותך לקחת משמרות נוספות - עד 6 משמרות בשבוע, כך שאתה יכול לקחת עוד משמרת אחת בכל שבוע בשנה ה-1 לעבודתך, ומלבד הכסף של המשמרת הנוספת, אתה מקבל על כל משמרת נוספת (נוספת-הכוונה עוד אחת שאין אתה מחוייב בה, כי הרי אתה מחוייב ל-5 משמרות בשבוע) גם שעות נוספות, כלומר מעבר לכסף שאתה מקבל על המשמרת. טוב..נראה לי שפרטתי די...לא?

עומרי 200

New member
תודה אחלה פירוט!

אז כמה יוצאת הערך המשכורת? 5,000 בחודש? ואם פורשים אחרי פחות משנה אז יש קנס?

ANGIE STARDUST

New member
כן, יש קנס

בכל חודש הוא מופחת. תאמת הוא גם ככה לא רציני- סה"כ 1000 ש"ח, אבל ככל שהזמן עובר אתה משלם פחות.לדוגמה, לאחר חצי שנה אתה משלם רק 500 ש"ח וכד'. המשכורת היא בערך ככה אבל אני יכולה לומר לך בוודאות שכל מי שמתכנן לטוס לטיול או צריך כסף בטירוף לא מפחד לוותר על חיי חברה, ודי מהר אתה מבלה את כל ימיך בעבודה, ועובד את המשמרות שבהן יש הכי הרבה כסף (לפנות בוקר כמובן) וגם בשבתות....מה שגורם לשכר להגיע גם ל-7000 ול-8000 ש"ח ולאף זו לא הגזמה,זה עובדתי. הרבה אנשים שמשתחררים מהצבא מקבלים פתאום כ"כ הרבה כסף וגם חוסכים אותו- מרוב שכל החיים שלך שם אתה גם לא מבזבז הרבה בתחילה, ומהר מאוד אתה מבחן איך מסדרים ככה שתעבוד במשמרות שמכניסות הכי הרבה כסף וכו', למרות שיש כאלה (והרבה...למשל אני) ש"מסתפקים" ב-5800 ש"ח לערך ולא ממש קורעים את התחת, אבל יש כאלה שממש כן ותלוי מהי מטרתך ועד כמה אתה רוצה לעבוד. אל תשכח שהעבודה היא ממש קשה- פיזית ולעיתים גם נפשית-מכל מני סיבות שלא אזכיר כאן, היא עבודה שוחקת , אבל סה"כ- אם כבר אתה מתכוון לעבודה ולקרוע תתחת, למה שלא לקבל על זה מלא כסף...לא? ככה לפחות אני אמרתי לעצמי.

עומרי 200

New member
וואו...

האמת היא שאני מחפש עבודה שאני אוכל לקרוע את עצמי בה. העיקר לעשות מספיק כסף לטיול וגם לחסוך להמשך ללימודים. ככל השירות הצבאי שלי אני נמצא במשמרות וער ועובד קשה בשעות מטורפות, ככה שזה לא מפחיד אותי. אני מעדיף לעבוד בלילות זה הרבה יותר כיף מבקרים. חוץ מזה שהמשמרות שלי בצבא הן בערך 15 שעות והבנתי שהמשמרות ברשות הן בערך 8 שעות... בכל מקרה אני סגור על כך שאני רוצה לעבוד שם. יש לך מושג מתי בשנה קולטים סלקטורים חדשים?

אנג'י, כמעט עשית לי חשק לחזור ../images/Emo8.gif

האמת היא שאני מתגעגעת למענק התמדה

ANGIE STARDUST

New member
ובכן כולה...

אין,אין יותר טוב לעבוד בשדה, מה לא נעשה למען הציונות... הא?
.... המענק התמדה זה רק ]ריבילגיה לעומת הכיף האמיתי- הישראלים, המשרד, המענק מתגמד לעומת כל אלה...את מוכרחה להסכים איתי....

ANGIE STARDUST

New member
התכוונתי פריבילגיה אבל זה לא יצא

טוב...אה ו..עומרי- בספטמבר נפתחים קורסים. תלוי מתי אתה משתחרר... תנסה בערך חודשיים לפני שאתה משתחרר כי נראה לי שכבר הקורסים שעתידים להיפתח כבר מלאים.

ortal1234

New member
מחר יש לי ראיון לסלקורים..

מישהו יכול להגיד לי מה מצפה לי?

ANGIE STARDUST

New member
אם תמיד יצאת לא פסדר...

את יודעת אצל מי הבעיה...לא?
אניוואי, זו כבר הסטוריה מבחינתך,ככה שלנו נותר עכשיו להנות משירות מסור, מהיר ויעיל (נראה לי שהם השתדרגו בעקבות הפרסומת של פאנטן ל"שיער נעים, נקי ומלא ברק...")ששש אבל בלי פרסומות!

JuveFan

New member
קולה, זו לא רק את

זה כולם וזו אשמת כל ישבי ויושבות המשרד כשבראשם יושבת ליאת.

o r l y 8 2

New member
../images/Emo140.gifמצטיין בקורס

מה זה אומר להצטיין בקורס סלקטורים? ועוד שאלה, האם הקורס קשה וכמה אנשים בדרך כלל נושרים, אם ידוע לכם... תודה!!!

למעלה