שאלות לנער מתבגר

• פותח הנושא ccv
  • פורסם בתאריך

.המוסד

New member
כמה בעיות

מאיפה המידע של "מוות ברור", לא ידוע לי, אבל הפקרת החייל בידיעה שהמחבלים כביכול יחלצו אותו הייתה ברורה "להבין את כוונת המשורר", ה"משורר" במקרה זה דאג שכוונתו תהיה ברורה מאוד, ותובע אני את עלבונו של המשפט החד משמעי זה "טוב שארם א שייח בלי שלום, מאשר שלום בלי שארם א שייח" אולי אתה "מעט" קשה הבנה, אבל תנסה לקרוא לבד משפט זה כמה פעמים, ברור לי שכוונתו הקסומה והנסתרת של "המשורר" תתגלה אין ולא הייתה "דרך רבין", גם לאבודה אין דרך בעשר השנים האחרונות, אולי בעשרים השנים האחרונות...לגבי ההגנה, איני חושב, ולא חשבתי שההגנה היא אירגון טרור, ולא ציפתי שתבין זאת מעולם לא הסברת לי מדוע ישראל היא ארצך, ומדוע צריך לשלוח אלפי בני אדם לההרג עליה, עוד לא, עוד לא אמרת מדוע בן גוריון אמר זאת, לאחר מלחמת ששת הימים, וזה כמדומני, אחרי הקמת המדינה לגבי המלחמה, אתה כאן הילד, אינך מבין את הכורח שבמלחמה, ומדמיין שיחסים בין מדינות הם כיחסים בין ילדים...זה אומר הכל, לא?

EverMan

New member
כמה תשובות

מאיפה המידע ? - תוצאות וועדת החקירה שחקרה את המקרה , ובנוסף מה שהחיילים והמפקדים אמרו יום אחרי המקרה. לא קוראים משפטים לבד , קוראים סיפורים. להבדל ממך אני לא קורא משפט ונדבק למילה , או קורא סיפור ונדבק למשפט. אתה צריך להבין את כל המוסר השכל , לא רק את המשפט מכל הסיפור שנוח לך. וחבל שזו הטקטיקת ויכוח שלך. הייתה ותהיה דרך רבין , שמייצגת את דרך העבודה. לעבודה יש המון דרך , בכל בחירות בה היא ניצחה היא הוכיחה את זה , והביאה את המדינה הזו בזמן קדנציה שלה לשיאים חדשים. (בזמן הקדנציות של הליכוד התחילו כל הדברים , מלבד האינתיפאדה שהחלה בעקבות בעיות עם ביבי ולא בגלל ברק , זה פשוט נפל עליו). אני אמרתי לך מאות פעמים למה ישראל היא ארצי ולא "קנדה" או כל מקום אחר. ואני אתן לך ראשי פרקים עכשיו : -האינטרס הדתי - אני יהודי ואני רוצה לגור בארץ הקודש שלי. -האינטרס הלאומי - ישראל היא המקום היחיד ליהודים בעולם , הם יירדפו בכל מקום אחר , זה הפתרון לבעיה היהודית. -העובדה שבשנים האחרונות התגבש עם היהודי בארץ ישראל , להבדל מהקהילות הדתיות ברחבי אירופה ואמריקה. -קשר מורשתי לשטחי ישראל. אם שכחתי משהו - קורה ! לאחר ששת הימים - בן גוריון כמה לא היה כל כך מעורב במדינה והוא כבר היה דיי "פאסה" , מה עוד שבתקופה ההיא שיש"ע אולי כן הייתה מסופחת לישראל והיה ניתן להשיג בלעדיות על אזורים מסויימים ולהשיגם מחדש - זה היה נכון. מאז האוכלוסיה שם גדלה פלאים , התפתח שם עם השתנו הרוחות. "לגבי המלחמה, אתה כאן הילד, אינך מבין את הכורח שבמלחמה, ומדמיין שיחסים בין מדינות הם כיחסים בין ילדים...זה אומר הכל, לא?" אין כורח מלחמה. אם היית קורא פעם את תורת המלחמה של היית מבין שהשלב הראשון במלחמה - הוא הניסיון למנוע אותה ! ב"מלחמה" כמו שיש עכשיו , שאפשר למנוע בקלות , אין בה כורח , אין בה צורך , ואין בה רצון ! היחסים בין מדינות בסופו של דבר הם אכן כמו של ילדים : -זה שלי , זה שלך , אל תיגע בשלי. -אל תגיד עליי משהו רע , אחרת .. -"לא נוגע , לא נוגע"... -ראשון שנוגע זה שלו. -הזה שלי יותר טוב , ואני אוכיח לך את זה (הדת , האמונה , ה...). ומה זה אומר ? שאולי יש לי צורך דימויים יותר טובה מאשר שלך... זה לא אומר דבר מעבר לזה.

EverMan

New member
הכוונה בה בתורת המלחמה

הייתה : אומנות המלחמה של סון דזה. התכוונתי לבדוק מי הסופר ואז תיקנתי.

yoavl1

New member
שמת לב מה אמרת עכשיו?

"שיתפוצצו אני לא נותן להם מדינה" זו סיסמה קלאסית של השמאל?? טוב לדעת...

יש משהו בדבריך...

מצד אחד, בשביל מי להלחם?!? בשביל המדינה. מה הם הותנים לי בתמורה, בוקס לפנים. אחר כך אם חס וחלילה נפצעים, נראה את המדינה דואגת לך. מצד שני, למרות שהמדינה חרא אליך, צריכים לשמור עליה מפני האויבים. אני בכל אופן לא אלך לקרבי, יש מלא אחרים שרוצים ללכת,בבקשה מי אני שימנע מהם זאת. שהם ישמרו על המדינה, למרות שכל הסיסמאות הללו ממש מעצבנות כבר. אז כל החיים שלנו נשמור על המדינה, יעברו עוד 1000 דורות ועדין נשמור על המדינה. למה שלא יהיה שלום?!? ואז לא נצטרך לשמוע את הסיסמאות הללו. ואת הימנים הפאנטים מציעים רעיונות של נאצים. שרון עשה המון שטויות, אני מעריך שאם היה ראש ממשלה נבון. כבר ממזמן היה שלום. וכן גם עם בן אדם כמו ערפאת.

EverMan

New member
תתפלא מה המדינה הזו תעשה עבורך

הם יתנו לך הכל אם תתפס בשבי , הם יעזרו לך אם תיפצע וכו´.

ענבר זה היה בציניות?!?

אני מקווה. ואם זה לא היה בציניות, למה לי לעזאזל להפצע בשביל המדינה?!? חס וחלילה כן, אבל תתאר לך מישהו נפצע ואחר כך נשאר נכה. מה עוזר מה שהמדינה נותנת לו?!? הם יכולים להחזיר לו את הרגליים? למה מחכים שהבן אדם יהיה נכה, ורק אז מתעוררים ונותנים לו הטבות. נ.ב שהתכוונת אם אני אתפס בשבי, הם יעזרו לי? אם הם יעזרו לי כמו שהם עזרו ל-3 חיילי צה"ל שנחטפו ע"י חזבללה. אז אני רגוע.

EverMan

New member
שחר. אמרתי שאם משהו יקרה לך

חס וחלילה בשירות המדינה , היא תעזור לך כמה שיותר. ואתה לא יכול לדמיין אפילו כמה מנסים להחזיר את שלושת החיילים השבויים בלבנון (או את גופותיהם) ואת האיש עסקים ההוא שברח לי שמו. אני מכיר את הח"כים ואת השרים , והם קורעים את התחת בניסיון להחזיר אותם. המדינה הזו , היא היחידה בעולם שתהיה מוכנה להחזיר מחבלים חיים בשביל גופות של חייליה, ותהיה מוכנה לעשות הכל לעזור לכל יהודי וישראלי בעולם.

ענבר אבל למה לי להגיע למצב הזה?!?

למצב הזה שאני יהיה חס וחלילה פצוע, או במקרה הכי גרוע אני יכול גם למות. בשביל מי?!? בשביל החראות האלה, שהם יושבים על משכורות, העיקר להם הם סידרו פנסיה, רכב צמוד ומשכורת, שרק ממשכורת חודשית של חבר כנסת אפשר לממן כמה וכמה מפשחות עניות. לא רוצה להגיע למצב שאני יצטרך להיות תלוי במדינה, למה כי אז הלך עלי. אני לא אלך לקרבי !! מי שרוצה בבקשה, מי שאני שאגיד לו לא ללכת. תמיד יהיו את האלה שמאמינים בסיסמאות וילכו, {נו איך אומרים את הסיסמא הזאת} "להלחם למען המדינה".

EverMan

New member
בשבילך , ובשבילי ובשביל כולם.

אתה תורם למדינה , המדינה תתרום לך , אם לא תתרום , אתה לא יכול לצפות מהמדינה לתת לך משהו.

ענבר דייייי עם הסיסמאות !!

מה נהפכת להיות ימני?!? מתחיל לדבר אלי בסיסמאות. אתה תורם למדינה, והמדינה נותנת לך בוקס לבטן. איפה ראית שהמדינה תורמת למישהו?!? אני מכיר כל כך הרבה סיפורים מאנשים קרובים, שהם קיבלו בוקס מהמדינה. לאחר שהם נלחמו בכל כך הרבה מלחמות למען המדינה. כך או כך המדינה לא תעזור לי, אז מה זה משנה?!? תמיד יהיו את הפראיירים האלה שילכו "להלחם למען המדינה", שיהיה להם לבריאות. אני לא אגיד להם לא, אבל אני לא אלך להלחם למען אלא שיורקים לי אחר כך לפרצוף.

EverMan

New member
שחר , אין כל קשר לימני או שמאלני

זה קשר לפטריוטיזם , זה קשר לאהבת המדינה. אין פה כל דבר שהוא ימני הוא שמאלני. לשרת בצה"ל זו מצווה וחובה - אין דבר שמאלני או ימני או שבכלל עומד על הפרק. לרצות לעזור למדינה - אחד העקרונות העילאים של הציונות והפטריוטיות באשר הם. כשאתם תורם למדינה מעבר לסיפוק העצמי , זה מאפשר לך להגיד בכבוד : אני ישראלי , ולא ללכת בראש שפוף ולהגיד שאתה גר בישראל ! איפה אני ראיתי שהמדינה תורמת למשהו ? אני רואה שכל פעם שאפשר המדינה מנסה להשיג מידע על רון ארד , אני ראיתי ישיבות קבינט שכל מטרתן היא לראות אם אפשר להשיג מידע על החטופים בלבנון. אני הכרתי את שר הבריאות שהלך והעביר תרופות מהפכניות שאין באף סל בריאות בעולם. אני יודע שזו המדינה היחידה בעולם שיעזרו לך אם תתיקע בבריסל מול השגרירות ולא יהיה לך איך לחזור. אם חס וחלילה משהו בריאותי קורה לך , ישראל המדינה היחידה שתטפל בך קודם , ואח"כ תשאל שאלות - ואתה לא תשלם על הטיפול - רק בישראל ! אם אתה שמאלני אמיתי - אז אתה רוצה את המדינה שלך סוציאלית או סוציאליסטית , וזה מה שהמדינה שלנו היום (סוציאל-דמוקרטית) , לכן אל תשאל אפילו מה המדינה תעשה עבורך , כי היא עושה. וכמו שאדם חכם אמר פעם : אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות עבורך , תשאל מה אתה יכול לעשות עבור המדינה. קצת פאשיסטי , אבל כן ! במקרה של ישראל שהמדינה כן נותנת לך , ואתה רוצה שהמדינה תפרח ותשגשג , חשוב להשקיע בה ! גם אם זה 3 שנים מסכנות מהחיים שלך , שבמקרה מלחמה אתה תמשיך את קיומה של המדינה הזו.

yoavl1

New member
אדם חכם אמר פעם???

אתה כנראה לא מודע למקור המשפט הזה בארץ ישראל, הא?? אז לידיעתך אמר את זה לא אחר מסמי פלאטו-שרון. עוד חכם....

EverMan

New member
יואבוש.

פלטו שרון אמר : מה אתה עשית למען מדינה. מי שאמר את "אל תשאל המדינה יכולה לעשות עבורך , אלא מה אתה יכול לעשות עבור המדינה" זה רוזוולט בניו דיל שלו.

ענבר זה לא נקרא לתרום...

זה כל מדינה עושה בלי קשר אם אתה תורם או לא. מה אתה חושב שאם אני אלך להיות ג´ובניק המדינה לא תעשה זאת בשבילי?!? היא עדין תעשה זאת, כי זאת המחויבות שלה. אני רואה שאין ברירה אלא לספר לך את הסיפורים הקרובים שאני מכיר, בכדי שתבין מאיפה באים כל הדברים האלה שאני כותב לך. יש להורים שלי חברים, הבעל הוא נכה 70 ומשהו אחוז, נכה צה"ל ממלחמת לבנון. הוא נלחם כמו שאת כתבת,"למען המדינה". אתה יודע איך המדינה מחזירה לו בתמורה? יש להם מינוס בבנק, הוא לקח הלוואות בכדי לכסות את זה. כיום הוא בלי עבודה, ושהוא פנה כמה וכמה פעמים לשר האוצר, שר האוצר עשה לו טובה שהוא החזיר לו איזה מכתב זלזול כזה, שנאמר שם. שהם יעשו את הכול בכדי שהוא ימצא עבודה. ושמצבם הכלכלי ישתפר. עד היום הוא לא קיבל שום עבודה, המינוס גדל. והם הגיעו למצב שהיום הבית שלהם למכירה. למה כי אם הם לא ימכרו את הבית, ישלחו מבנק "טפחות", בריונים בכדי להעיף אותם מהבית. זה מה שהמדינה עושה בשביל נכה צה"ל, שהוא חי מ-3000 ש"ח לחודש. ויש ויש להם שלושה ילדים. עכשיו אני שואל אותך, זה מה שאני אמור לקבל מהמדינה, לאחר שחס וחלילה אני יפצע במלחמה?!? זאת אותה מדינה שמבטיחה לי הרים וגבעות, ושאני צריך את העזרה שלה, הם נותנים לי בוקס בבטן. ניהול המדינה על הפנים, ואותם נזקקים שצריכים את הכסף מקבלים כאמור בוקס. ובמגביל נותנים לאנשים שיש להם כסף, מכוניות פאר. זה סיפור אחד מתוך כמה שאני מכיר באופן אישי, המדינה לא עוזרת להם, אז אנחנו כמו ההורים שלי צריכים לעזור להם. ועוד כמה אנשים טובים. בשביל המדינה הזאת אני לא אלך להלחם, מקסימום אני אלך להיות ג´ובניק. כדי שלא יגידו לי,"למה אתה לא משרת את המדינה". הסיסמא הזאת צריכה לצאת כבר מהסלנג ההישראלי, הסיסמא הזאת תקועה מאז קום המדינה. היום אין את הדבר הזה, יש ממשלה דפוקה. שר אוצר אטום, ראש ממשלה יותר אטום. הם יתנו לי בוקס, הם יקבלו כפול.

EverMan

New member
שחר.

למדינה בעיקרון "אין מחוייבות" לתת לך דבר. אבל היא נותנת. המדינה כן תורמת לך , המון , ובכל דבר אפשרי. הממשלה הנוכחית אולי דפוקה , אבל המדינה באופן כללי עוזרת המון. והנכה צה"ל הזה מקבל המון הטבות , אולי הוא במינוס בבנק , אבל אי אפשר לתת לו מעל הראש , נותנים כמה שאפשר עם המיתון שקיים.

ענבר שמת לב מה כתבת לי?!?

"למדינה בעיקרון אין מחוייבות לתת לך דבר". בעצם אתה מתקפל מדבריך, ראית לא הייתי צריך לתת לך הרבה דוגמאות. נתתי לך דוגמא אחת בכדי שאתה תתקפל. תחילה היית כל כך נחוש שצריכים להלחם למען המדינה, ובעצם המדינה מחזירה לך. עכשיו אתה כותב לי,"למדינה בעיקרון אין מחוייבות לתת לך דבר". אז אם אין לה מחוייבות, למה לי להתחייב למענה?!? תסביר לי את זה, עדין לא הבנתי. נתתי לך פה סיפור אחד מתוך כמה וכמה סיפורים שקרובים לי. סיפורים שהמדינה ירקה להם בפרצוף, והם נכי צה"ל. למה לי לקחת את הסיכון הזה אם בסוף גם ככה אני אקבל מהם בוקס, והם יגידו לי,"אנחנו לא חייבים לעזור לך". בעצם אתה תורם למדינה, והמדינה יורקת לך בפרצוף. לך תלחם "למען המדינה", שתקים משפחה כבר לא תרצה כל כך להלחם למענה. כי אז תבין כמה קשה לחיות בארץ הזאת, וכמה שאתה תורם לה, היא יותר יורקת לך בפרצוף. נ.ב למה אני צריך להביא לך סיפורים אישים אני לא מבין, בחדשות רואים בדואים ששירתו את המדינה. הם לא יהודים, הם לא חייבים לנו כלום. אבל הם מרגישים שהם רוצים להלחם למענה, ותראה היום מה קורה איתם. חיים באוהל זרוקים בנגב. אז יאללה ענבר, לך להלחם למען המדינה.

למעלה