שאלות לנער מתבגר

• פותח הנושא ccv
  • פורסם בתאריך

ccv

New member
שאלות לנער מתבגר

על מה אתה מוכן למות? למה למות? למה לסבול? האם לא עדיף לחיות בקנדה, בשוויץ, האם רק בגלל שנולדת פה זה סיבה מוצדקת לחיות פה ? למה להלחם ולמות למען המקום הזה אם זה רק בגלל שנולדת פה דמיין לעצמך , אם היית נולד פלסטיני היית נלחם ומת למען אותו מקום . איזה הצדקה להלחם למען משהו בזמן שלו היית נולד לצד השני היית נלחם בדיוק הפוך מה ההגיון מה ההצדקה? 1) מה קושר אותנו לארץ ישראל, למדינת ישראל, אם אנחנו מוסריים אז אנחנו חייבים להחזיר את כל המדינה לערבים ואם אנחנו לא מוסריים רק מחפשים פרקטיקה ונוחות וחיים של כיף אז יש מדינות יותר נוחות יותר עם בטחון יותר דמוקרטיות 2) האם השאיפה צריכה להיות להפוך את מדינת ישראל למדינה שוויונית דמוקרטית וכולי, נו,נניח שהצלחנו אז מה הלאה? מה יצא לנו מיזה? האם מטרת חיינו זה להפוך מדינות שיהיו יותר דמוקרטיות, זהו? האם זה לא בלבול בין אמצעי למטרה. כשהאדם נגד ההרגשה של אנחנו שונים ולא מנסה להכיר את עצמו את עמו ולא מוכן לקבל שיש שוני בינו לבין עמים אחרים כי זה נראה לו גזענות אז אם הוא גאה במדינה שלו ובעם שאליו הוא משתייך זה נראה לו גזענות ואם הוא לא גאה אז הוא מאבד בקלות את הזהות העצמית שלו, וממילא אין כמעט סיכוי שבניו ימשיכו בארץ כי בחו´´ל מבחינה גשמית הרבה יותר נוח וכולי צריך להבדיל הבדלה חדה בין גזענות לבין הכרה בשוני, כן יהודי הוא שונה מאינו יהודי- וזה השוני , מרוב פחד לא להיות כמו הגרמנים נוצר מצב הפוך שיש שמעונינים לטשטש את זהותם וכמו שאדם ללא זהות ללא שם מפקיר את נכסיו הגשמיים והרוחניים כך עם שלם שיאבד את זהותו, הוא בעצם מפקיר את נכסיו התרבותיים, הרוחניים, והגשמיים, בלי שנקלוט את זה נאבד את זהותינו דמיין לעצמך את כל הבנים שלך יום אחד אומרים לך ´´החלטנו לעזוב את הארץ, אין לנו סיבה אמיתית לחיות בארץ´´ מה תשכנע אותם איזה הצדקה תתן להם להשאר? ואם אתה חושב שזה טוב ולא מפריע לך שיעזבו את הארץ זאת אומרת, שאין לנו המשך אין למה לחיות בארץ וזה רק עניין של זמן עד לחיסולנו המושלם כנגד הערבים , איך יהיה מוטיבציה להלחם כנגד הערבים אם נחנך את בנינו שלא איכפת לנו ואנו לא מבדילים בין ארץ לארץ אתה יוצא למלחמה אולי תפצע אולי תסבול כל חייך מקטיעת רגל מקטיעת יד, למען מי ? למען מה ? כדי שכל החברים שלך יכייפו ואתה תשאר רתוק על כיסא גלגלים? כדי שהם יטוסו לחול וירדו מן הארץ לעשות כסף ובילויים? יש תשובות לנקודות המועלות כאן אתה מספיק בוגר כדי לחפש והדבר המומלץ הוא לחפש בכל הכיוונים ולא להרפות לבדוק את התשובות שנותנים לך, לא משנה מי, בדוק חקור השווה שמע את הצדדים, לא לחינם יש לך שכל, הגיון. את הצד החילוני אתה יכול לשמוע ושומע יומם ולילה ברדיו בטלויזיה באינטרנט , הגיע הזמן לשמוע את הצד השני המקום הראוי לחיפוש דרך ולהשוואהבין טענות הוא הסמינר שם אתה יכול לברר, ואז להשוות בצורה אמיתית, כשהשיקול צריך להיות הגיונך האישי, אל תסמוך על אף אחד זה עניין של חיים והשקפת עולם שיש לזה השלכות לתחומים רבים בחיים, לאושר ולסיפוק ועוד. אל תתן לאף אחד לקחת לך את הזכות לדעת מה אמת ומה שקר

EverMan

New member
דווקא פה אני לא מסכים איתך

במקרה הספציפי של ישראל ... ישראל היא המדינה היחידה בעולם שיכולה לתת מענה לאנטישמיות הגואה. היא היחידה שמסוגלת לפתור את ה"בעיה היהודית" ללא הרג היהודים. בגלל זה אנחנו צריכים את ישראל , בשביל שעם ישראל יוכל להתקיים. ארץ ישראל היא מעבר לעוד סתם מדינה ! היא מדינת היהודים. אם אתה הולך עם התפיסה הזו : אז למה לחיות בכלל ? למה להשקיע בדבר כלשהו אם בסופו של דבר אתה מת ? למה לעזור לזולת ? למה לגרבץ עם עוד כמה דקות שוב יגרד לך ? פסימיות כזו לא תעזור. אנחנו חיים במדינה הזו, לה נולדנו , ולחיות בעולם של "אם" ו"אולי" לא יפה לי. אני חי בישראל משום היותי יהודי וישראלי , ומשום שאני חושב שזה המקום היחיד שאני מתאים בו.

Vendetta

New member
למה אתה לא מוכן למכור את אחותך?

או לרצוח את הוריך בשביל הירושה? אתה הרי רק תרוויח מכך, חיים יותר קלים ונוחים. כאשר תענה לי על שאלה זו - אוכל לענות על שלך.

totony

New member
בלי המדינה הזאת אתה כלום

שמעת פעם על השואה? זה קרה בגלל שלא היתה לנו מדינה. נראה שאתה כלל וכלל לא מתייחס להיסטוריה ולפי דעתי זה נאיבי. אתה לא מתייחס לזה שהיתה כאן מדינת יהודה בעבר(אני מתקוון לתקופת בית שני), אתה לא מתייחס לשואה, אתה לא מתייחס לדת, למנטליות... יכול להיות שאין לך שוב דת וגם לא מנטליות, ולכן אין לך מה לעשות כאן. אתה לא מבין כמה שנות סבל עבר העם הזה כדי להגיע לכאן! אתה לא מבין את ההקרבה שעשו החלוצים שהגיעו לכאן! לכן אתה גם לא מבין למה אנחנו לא "מחזירים"(כשבעצם לא לקחנו אותה מהם אלא מהבריטים) את הארץ ש"לא שלנו" כביכול. לפי דעתי אתה סתם בוגד. ילד מסכן שלא מבין מה קורה מסביב ומפחד ששיבואו ויפוצצו אותו לכל הרוחות. אתה יודע מה, אם הייתי יכול הייתי מפוצץ אנשים בוגדים כמוך במקום שהערבים יעשו זאת! אנשים כמוך גורמים לי לשנוא ולרחם עליהם בו זמנית. אין מקום אחר!!!

EverMan

New member
אתה כבר הגזמת ...

לשנוא אותו ? זכותו להגיד את דעתו. זכותו להגיד שהוא לא רוצה לחיות פה. זה לא נותן לך לגיטמציה לשנוא אותו.

totony

New member
אולי

אבל לצערי, הודעות כאלה גורמים לי שנאה...... ולפעמים גם רחמים, כי הוא לא מבין את מה שהוא אומר...... תלוי במצב רוח שלי. אני כתבתי את זה מתוך כעס... וכמובן זה כלל לא אומר שאני שונא אותו, אני שונא את הרעיון שהוא מיצג. כן, הגזמתי..... אבל דעות שכאלה מעצבנות אותי.... כשאני קורא שוב את ההודעה אני רואה שהגזמתי..... לפעמים זה קורה, אני לא תמיד צודק....

La Gamba

New member
חשבת אולי על האפשרות

שזו לו דעה שלו. אלה שהוא מנסה לגרום לך לחשוב על למה אתה פה? (אפשרי)

yoavl1

New member
תקשיב לעצמך , פאשיסט!

לא שמעת על "ישראל אע"P שחטא - ישראל הוא"?? אנשים כמוך גורמים לכולם לשנוא אותנו....שב בשקט אתה והאתר המחורבן שלך וסתום את הפה , למען לא תגרום לתקרית כלל אנושית, מפגר.

totony

New member
אתה אולי תסתום

זה לא שוק! זה לא יעזור אם תקרא לי מפגר, או פאשיסט, או מה שלא עולה בראש המעוות שלך. "אנשים כמוך גורמים לכולם לשנוא אותנו....", מי זה ´אתם´, אם אתה מתקוון לשמאל, אז אתה לא מבין את המשמעות של מה שכתבתי..... אני לא התקפתי את השמאל התקפתי את הרעיון של אותו אדם, ולצערי גם תקפתי אותו אישית, בפרץ זעם... חוץ מזה, אם תתבכיין זה לא יעזור בכלום....... קח את עצמך בידיים! תתנהג כמו גבר, ולא כמו ילדה קטנה ובכיינית! נ.ב: מה, לעזזל הקשר לאתר שלי?!

EverMan

New member
הכוונה הייתה במובן הישיר של פאשיסט

לא בתרגומים של לבנת או משהו. זה אומר אדם ששם את המדינה מעל הכל ללא שום מחשבה על הפרט. ולא , הוא לא התבכיין , נכון שקשה לימין המאצואי לראות מישהו מביע רגש כלשהו שאינו שנאה , אבל מה לעשות , אנחנו לא מפחדים להראות רגשות ולא מפחדים לחשוב על טובת האנשים לפעמים להבדל מ...

totony

New member
להפך!

הימין חושב על הפרט, ולכן הוא נלחם בטרור, כשהשמאל להפך מעדיף שכמה קורבנות ימותו למען השלום(סליחה, האגדה על השלום בעד שטחים!)

EverMan

New member
על מה אתה מדבר בכלל ?

הימין לא חושב על הפרט יותר מאשר השמאל , שניהם חושבים על הפרט, רק שלכל אחד תפיסת עולם אחרת בכל תחום , כלכלה חברה ומדיניות. שכשמאל מעדיף שימותו כמה שפחות כי הוא שונא מוות.

.המוסד

New member
השמאל יותר משונא את המוות

הוא רועד מפניו, הוא ניגף למול הדם, קורס ברעש, מתרסק, אינו עומד בעומס, בכאב, הוא נשבר מפני האיום במלחמה, הוא נמלט ממנו כל עוד רוחו בו אינו מביט אחור, רק הניפנוף באיום האש והדם הודף אותו לקרן זווית, נכנע, כנוע "ישראל לא יכולה לדמם לנצח", "שיתפוצצו, אני לא נותן להם מדינה", הסיסמאות הקלאסיות של השמאל, משקפות אמת עמוקה עמוקה, אך נחבאת מאחורי גנראלים, השמאל רועד, הוא אינו מוכן למלחמה, אין דבר אשר שווה את המלחמה, אין דבר "ישראל אינה יכולה לדמם לנצח", פירושו אחד, ישראל אינה יכולה לנצח, כי היא אינה יכולה לדמם, והערבים יכולים להקיז את דמנו עד עולם אפשר רק להשוות אותם למשפטו של לנדאו על החשש מ"מגה פיגוע", כדי להבין, איזו תהום פרושה בין האמיצים באמת, לבין "האמיצים של השלום"

EverMan

New member
ובכן ידידי

חוץ ממלחמת של"ג שהייתה הגרועה והמטופשת במלחמות ישראל , כל המלחמות נוהלו במדינה בידי שמאלנים , ואחרי כל אחת היו הצלחות מסחררות ! השמאל לא מפחד ממלחמה , לא מדם ולא מתרסק ! אנחנו נלחמנו בכל מלחמות ישראל ! אנחנו היינו תמיד הרוב ותמיד לחמנו והגנו על המדינה הזו ! ואני בתור אדם שנמצא בגדנע צבאית , מתנדב במדא ופעיל בנוער העבודה לא מאמין שאתה מעיז להגיד שאנחנו פוחדים מדם. הניסיון למנוע מוות והרג הוא מכובד מאוד !! אין צורך למוות ללא צורך ! והזילות שלך בחיי אדם הוא זוועתי , אז מה אם מתים 10 אנשים כל יום ? אז מה ? למי אכפת , העיקר שיש לנו את הקרקע המהוללת ! קרקע ! קרקע ! קרקע ! קרקע ! העיקר שיש לנו קרקע ! נכון ? יקירי , מלחמה צריכה להיות למטרה קדושה , כדי למנוע מוות עתידי. לא בשביל עוד שטח , לא בשביל הכיף ! והזילות שלך בחיי אדם מעורר רחמים ותמיה האם אנשים כמוך בכלל צריכים להיות מעורבים בפוליטיקה. אין לך כבוד לחיי אדם מהלאום שלך , ובטח שלא מלאומים אחרים.

La Gamba

New member
ובקשר למאמר שיעור מולדת

שנראה לי קצת מתאים לשרשור הקצר הנ"ל. נאמר בו שהאדמה חשובה יותר מהשלום. ושעדיף אדמה מאשר שלום.... עכשיו אני שואל אותך. מה הטעם באדמה אם אינך יכול לחיות בה? מה הטעם באדמה כשאיש אינו יכול לחיות בה? (כנ"ל לגבי צה"ל)

.המוסד

New member
באמת נוהלו ע"י שמאלנים?

אז כן, יש מידת צדק בדברייך, אך רק בעטיפה, השמאל שלחם היה בן גוריון, שקרא להתיישב בחברון, לוי אשכול, שהצהיר ששאיפתה של ישראל להתפשט ולקלוט את כל יהודי העולם, משה דיין שאמר "טוב שארם א שייח בלי שלום, מאשר שלום בלי שארם א שייח" גולדה מאיר, "אנחנו העם הפלשתינאי", יצחק טבנקין, של ארץ ישראל השלמה, אז נכון, היה אלו שמאלנים, אבל התהום שבינכם, היא רחבה מידי מכדי שתוכלו לנכס אותם אליכם, אלו היו גוש לוחמני, הם קרובים הרבה יותר לימין מאשר ל"שמאל", מפא"י התרסקה שמאלה, היום אתה, יו"ר של קבוצת נוער עבודה, אומר שארץ ישראל כלל לא חשובה, רק תשווה את זה למשה דיין, של הימים הטובים של השמאל, לבן גוריון שקרא להתיישב בחברון, לשמעון פרס בימיו הטובים, ששיבח את המתנחלים לא אתה תאמר להיכן מופנה כבודי. מטרה קדושה היא ארץ ישראל אקנח בסיסמה "שמאלית", "בגאולת העם את הארץ, הארץ תגאל את העם"

EverMan

New member
השמאל שלחם היה בן גוריון ?

אולו מפקד בהגנה ? שאתה כינית ארגון טרור ? שהיה מפקדו הישיר של הפלמח ? שביקש להתיישב בחברון (לפני קום המדינה) - כמו שרבין עודד יישוב ביו"ש ? "טוב שארם א שייח בלי שלום,מאשר שלום בלי שארם א שייח" , נאמר כשהיה ברור ש"בעליי" שארם א שייח לא יחתמו איתנו על שלום , אז זה היה די בציניות. ולא , הם לא קרובים יותר לימין מאשר לשמאל , וזאת העבודה האמיתית. מה שפואד מייצג היום , מה שברק (שלצערי שבר שמאלה אבל היה בהחלט ביטחוניסט) ייצג, זה מה שרבין יצג ! העבודה תמיד הייתה בטחוניסטית , ופתאום הליכוד חושב שיש לו וטו על זה... ובכן - הוא טועה ! הוא לא המציא את זה , הוא לא חשב על זה קודם ! אנחנו היינו האבות המייסדים והממשיכים ! ", אומר שארץ ישראל כלל לא חשובה" תגיד לי , אתה חולה רוח ? כן ! אני אומר שארץ ישראל לא חשובה , אני אומר שמדינת ישראל חשובה ! מדינת ישראל על כלל אזרחיה ! על כלל אנשיה ! ארץ ישראל משתרעת מאיראן עד מצריים , אני לא רוצה את כל זה ! אני רוצה את פתרון לסכסוך ואני רוצה את המדינה שלי ! לא את כל ארץ ישראל ! בן גוריון קרא להתיישב בחברון ששום דבר לא היה סגור , שלא היה "קרקע שלי" ו"קרקע שלו" , כי עוד לא חולקה הקרקע סופית. שמעון פרס שהילל את המתנחלים זה היה באזורים שבסופו של דבר סופחו לישראל או שהמתנחלים פונו משם... מטרה קדושה היא מדינת ישראל , לא ארץ ישראל הגדולה והקדושה שלך ! לי יותר חשוב במדינת ישראל העם שלי יחיה כמו שצריך , מאז שיחיה מלחמה מתמדת עם עוד 150 קמ"ר !

.המוסד

New member
אתה, כהרגלך, לא מבין את ההבדלים

בין אומץ לאומי, לאומץ אישי, אהוד ברק, היה איש אמיץ מאוד, אך כשבר כלי נתן לחייל צה"ל לגסוס למוות, כשהוא סומך ידו על זרוע של אירגון טרור, שאירגון טרור יחלץ את חיילינו, זה דוגמה לפחד מנהיגותי, מי היה מאמין, שאהוד ברק, שהוביל חיילים למשימות מסוכנות מאין כמוהן, יתן לחייל לדמם שעות(כמה? חמש שעות?), כשהוא מתפלל שהגיברלים והאחמדים יחלצו, את האיש שלנו לעניין רבין, לא הבנתי כלל את כוונתך, למשה דיין, זה נאמר על חלקת ארץ, ונאמר בצורה נחרצת, "טוב שארם א שייח משלום, מאשר שלום, ללא שארם א שייח" אתה יכול להתפלסף עד מחר, המשפט הזה הננו עומד, ואין לך תשובה אמיתית(כרגיל) רבין ייצג את האטימות הפלמ"חניקית, את הישירות מצד אחד, את השקרים מצד שני(מי אמר "חתרן בלי נלאה" על פרס?), האיש היה ביטחוניסט, לא מוצלח במיוחד, אינני יודע אם לרבין, הייתה חשובה הארץ, אני מאמין שכן, אך "דרך רבין" לא הייתה ולא נבראה, המצאה של השמאל בשילוב זרוע של העיתונות אין דבר כזה, רבין הוא פוליטקאי רגיל, אפור לגמרי, שום דבר מיוחד, מלבד השפה הגסה ..טוב שהבהרת שהארץ לא חשובה לך, ועדיין, מתמיה אותי, האם תעזוב לכשתגדל לקנדה? הלא גם שם ישנן שכונות שלמות שמדברות עברית, יש הכל, למה שלא תלך משם? בן גוריון היה ציוני, על כן טען שיש להתיישב בחברון, לא שום התפתלות(רגילה) שלך תשנה את זה, או אולי, גם כאן תגיד, שהיה זה, "בציניות". המלחמה לא תשבור אותנו, וניפנוף החרב לא יניס אותנו, נסוגנו בפני החרב, אלפיים שנים, הגיע הזמן שהיהודים ייתיצבו מול האיום, ועל חרב, בחרב ישיבו

EverMan

New member
אוי , אתה כל כך קשה הבנה.

להיכנס לשם ולחלץ חייל אחד במחיר ברור של מוות של חיילים אחרים - בעייתי. לכן ביקשו מאש"ף לחלק את החייל - וזה מהתקופה שלפני שהאינתפאדה פרצה באופן ברור, לכן עדיין סמכו עליהם. אין פה "לסמוך או לא" היה לנו הסכם מדיני איתם ! וזה הרגע בעצם שהם הוכיחו שהם לא מתכוונים לשמור עליו ! רבין לא הבנת ? רבין , ברק , פואד , דב"ג , היו ביטחוניסטים. תמיד בראשות העבודה וזה חלק ממצעה להיות ביטחוניסטית , זה מה שניסיתי להבהיר. לא , המשפט עומד כאן ואתה נדבק לסמנטיקה במקום לכוונת המשפט. באותה תקופה שהיה ברור שלא יהיה שלום , הוא אמר את המשפט. לכן , במקום להידבק למילים כמו תמיד , תנסה להבין את הכוונה של המשורר ! " רבין ייצג את האטימות הפלמ"חניקית, את הישירות מצד אחד, את השקרים מצד שני(מי אמר "חתרן בלי נלאה" על פרס?), האיש היה ביטחוניסט, לא מוצלח במיוחד, אינני יודע אם לרבין, הייתה חשובה הארץ, אני מאמין שכן, אך "דרך רבין" לא הייתה ולא נבראה, המצאה של השמאל בשילוב זרוע של העיתונות" מורשת רבין היא הדרך של העבודה , כמו שתמיד הייתה. בתוספת ברורה של דגש על השלום כאמצעי ולא כמטרה. רבין לא ייצג שום אטימות פלמחית , הוא היה מהמנהיגים הבולטים שהקימו את התנועה , והוא זה שבזכותו קיים היום צהל במתכונתו שלו ! אבל כמובן , אתה חושב שהפלמח וההגנה היו ארגוני טרור , אז למה בכלל לדבר איתך על זה ? אתה הרי לא תקשיב בכל מקרה למה שאני אומר , אתה נדבק בדעות הטיפשיות שלך שהארגונים שהקימו את המדינה והצבא שלך הם ארגוני טרור. וברור שהייתה חשובה לו הארץ אחרת לא היה בפלמח ובהגנה כלל ! ובטח שלא בפוליטיקה. "אין דבר כזה, רבין הוא פוליטקאי רגיל, אפור לגמרי, שום דבר מיוחד, מלבד השפה הגסה" מי אתה שתקבע את זה בכלל ? שמור את הדעות החסרות טעם האלה לעצמך. "טוב שהבהרת שהארץ לא חשובה לך, ועדיין, מתמיה אותי, האם תעזוב לכשתגדל לקנדה? הלא גם שם ישנן שכונות שלמות שמדברות עברית, יש הכל, למה שלא תלך משם?" אני כבר הסברתי לך מספיק פעמים למה ישראל , אני לא אכתוש מים , מצידי דפדף אחורה באי סי קיו ובדפי הפורום ! הארץ הזו היא שלי , ואני לא אעזוב אותה אף פעם , ואין לי *** לספר לך את הסיפור כל פעם מחדש. "בן גוריון היה ציוני, על כן טען שיש להתיישב בחברון, לא שום התפתלות(רגילה) שלך תשנה את זה, או אולי, גם כאן תגיד, שהיה זה, "בציניות"." אהה , עכשיו כל פעם שמסבירים את הדברים זה התפתלות ? אם כן אתה אדון המתפתלים ורב נחש מוסמך ! בן גוריון דרש להתיישב בחברון לפני קום המדינה ! וכבר הסברתי לך בשרשור הזה בלבד 3 פעמים שהציונות של לפני קום המדינה , היא לא הציונות של אחרי ! "המלחמה לא תשבור אותנו, וניפנוף החרב לא יניס אותנו, נסוגנו בפני החרב, אלפיים שנים, הגיע הזמן שהיהודים ייתיצבו מול האיום, ועל חרב, בחרב ישיבו" אתה נפנף בחרב שלך עד מחר , אני אפתור את הדיון בעוד אתה תלחם כמו ילד קטן. בוגרים מסיימים ויכוח במילים , לא באלימות. אולי אתה לא מספיק בוגר עדיין בשביל ויכוחים דיונים וחוסר אלימות.

למעלה