שאלות למשרד החינוך

שאלות למשרד החינוך

הטלוויזיה החינוכית עורכת בראשון לספטמבר יום שידורים מיוחד לפתיחת שנת הלימודים החדשה, על רקע ועדת דברת, בהנחיית דן מרגלית. הורים שרוצים להציג שאלות בפני נציגי משרד החינוך ו/או חברי ועדת דברת, מוזמנים לפנות אלינו ולהציג שאלותיהם בנושאי דו"ח דברת, עלויות הלימודים, בטיחות במתקני בית הספר ואבטחה, אלימות וסמים בבתי הספר. לפרטים: רינה שתיל 052-4686988, [email protected]

zorefs

New member
בעיית התזונה והאלימות

האם ועדת דוברת לוקחת בחשבון בעיית האלימות שתהיה בשל השעות המרובות ומס' רב של הילדים שיהיו בבית הספר. וכן התזונה של הילדים שהרי המורים יהיו עייפים ומיום הלימודים ולפי דעתי לא תהיה להם הכוח להקפיד על תזונתם של הילדים ויחפפו ודבר זה יגרום בערנות התלמידים והתפתחותם. ויתחילו ריבים וויכוחים מה גם שאם צריך לשלם על הארוחות הרי עוד כסף מההורים ואם צריך להביא אוכל מהבית לא עדיף שיאכלו בבית במסגרת הבטוחה שלהם ויש הקפדה של ההורה על תזונה וכן הכנת שעורים ורוגע לילד. ואם כל אחד מביא את תזונתו תתחיל קנאה בין התלמידים לגבי המאכלים שיגיעו ותלמידים לא ירצו לאכול.

מלמלה

New member
לגבי תזונה

אצלנו הילדה תמיד היתה במסגרת עד 16:00 אחת השנים היתה אצלנו בישוב מסגרת של משרד החינוך הנקראת פנימיות יום שזה אומר מורה נשארת עם הילדים הם מקבלים העשרה (חוגים) וארוחת צהריים חמה האוכל היה מגיע במגשיות אישיות בהם מנה חמה תוספת וסלט או חומוס בנפרד - הילדה אכלה סביר בטוח שבבית היתה אוכלת יותר טוב אבל לא בהבדל גדול העלות היתה של 120 ש"ח שלדעתי זה בערך מה שהיתי מוציאה אם היא היתה אוכלת בבית תופעת לוואי מרגיזה לכל שנות הילדות בצהרונים האלה היא שהילדה מעדיפה לאכול ממגשית ולא מצלחת - ואני רצינית בגדול צריך להפסיק לחשוש מכל שינוי ולהאמין בילדים שלנו ולשחרר מעט את החבל זה רק ילמד אותם עצמאות מי שרוצה השלמות תזונה תמיד אפשר להוסיף עוד פרי בתיק או לאכול יותר אחה"צ / ערב ולמי שנורא יסבול אולי תהיה ועדה מיוחדת לשחרור הילד אחרי 13:00

zorefs

New member
התזונה קשורה לכל ילדנו

גם ילדי תמיד היו במסגרות הצהרונים והם יודעים על התזונה אולם החשש הוא מילדים אחרים שישתמשו באלימות ובעיות האוכל שיזרקו והקללות וכן ההקפדה שהם יאכלו אם משהו לא טעים וישלימו למשהו אחר כמו כן טרם דווחו לנו על המחיר וכן מי מכין את האוכל ילדי גדולים והם לא זקוקים למישהו שישמור עליהם שיאכלו ויכינו שעורים הם יכולים להיות לבד ועשו זאת יפה כל השנה הזאת אני לא זקוקה לועדה לשם אוכל ושעורים אני יודעת מה אני מבשלת בני היה בגן וחטף דיזינטריה וזה גן שקשור לעיריה ומכרז של העיריה על האוכל והוא ועוד 11ילדים חטפו דיזינטריה למשך 10 ימים אז מי יקפיד על ילדי אם לא אני. אני לא זקוקה לטובות כאלה מהמדינה אלא לדברים הקשורים ללימודים חיזוקם וחוגים שלנו ההורים קשה

מלמלה

New member
והילדים האלה

שזורקים אוכל ואלימים צלא היו עד עכשיו בצהרונים? לגבי ועדת פטור מאוכל זו היתה הלצה כהמשך לועדת השמה (ללא כוונה אישית כלפי איש) מקרה דיזינטריה הוא חמור מאוד ויש לקוות שהוא מאוד חד פעמי

למה דו''ח דוברת יוצא נגד

בתי ספר חליפיים או פרטיים? אם גולת הכותרת של דו''ח היא יוזמה כלכלית, למה הוא יוצא נגד מי שהצליח למצוא לילדיו סידור טוב יותר מהמערכת הממלכתית בלי קשר לתוצרות החינוכיות-השכלתיות של הסידור הזה. לאיזה כלכלן בשירות המדינה זה אמור לכאוב שהבן שלי משכיל יותר מבני גילו ושההישג הזה בא מכיסי.

pita21

New member
הנקודה היא לא אם הבן שלך יהיה

משכיל אלא זכות לשוויון !!!! זכותו של כל ילד במדינה לקבל חינוך איכותי, גם אם הוא ציבורי!!!. לא ייתכן שחינוך טוב יהיה נחלתם של עשירים. איזו חברה אתה רוצה פה? ואיזה עתיד לילדים. גם כך הקיטוב בין שכבות כאן גדל מידי שנה. מה שאתה אומר בעצם הוא : מה אכפת לי? אני אתן לילד שלי חינוך פרטי.(אגב,לא תמיד יש מתאם בין בי"ס/גן פרטי לאיכותי), ולא אכפת לי מה יקרה עם 95 % משאר הילדים בישראל. גם ילד מוכשר ביותר, אם לא יזכה לחינוך ותמיכה טובים, לא יוכל להתקדם, ואת זה אתה רוצה לאפשר רק למי שידו משגת ?????????? כנראה שהשנים באמריקה הפכו אותך לקפיטליסט אמיתי.... ודרך אגב רבים מאנשי שינוי תחת מעטה של מסרים "חברתיים" מביעים דעות כמו שלך.

pita21

New member
כיצד הסקת שאני מסכימה עם הדו"ח?

לדו"ח דברת סעיפים רבים (אגב, אני בטוחה שרוב האנשים לא קראו את כולו, ומודה, גם אני לא...). כאן הועלתה נקודה מאוד ספציפית לגבי חינוך ציבורי מול חינוך פרטי. זה רק סעיף אחד מתוך כל הדו"ח. בנושא זה הבעתי את דעתי ללא קשר לדו"ח כולו.

חינוך ציבורי יכול להיות איכותי רק

בשכונות של עשירים עם קשרים. כך נכאה החינוך הציבורי בארץ ובכל מקום אחר בעולם.

s1g2a3

New member
שלום לך

למרות העובדה שאני לא בעד, חינוך פרטי מלא. יש משהו בדבריך. אחת מקופות החולים, ערכה לקראת החזרה לביה"ס, הפנינג בריאות לעולים לכיתה א'. הייתה הצגה בנושא.היו הרצאות קצרצרות וחולקה ערכת חזרה לביה"ס. רק מה שזה לא נערך בכל הארץ,זה נערך בצפון תל אביב. ילדי הפריפריה לא נהנו מהחינוך לבריאות....

pita21

New member
ללא כל קשר לדו"ח דוברת האומלל

אני מאמינה שהחינוך חייב להשאר ציבורי, כמו גם הרפואה. אם יופרט החינוך הקיטוב רק יגדל, הפערים רק יעמיקו, ונדמה למדינות עולם שלישי (בכמה מהן יצא לי אגב לבקר לא מזמן), שבהן שכבה דקה של עשירים השולחים את ילדיהם לבתי ספר יוקרתיים ופרטיים ורוב שידו אינה משגת לכך. האם זה מה שאנחנו צריכים לייחל לו?

היום כמעט כל החינוך ציבורי ואין שום

שויון. החינוך חינם של המרכז טוב בהרבה משל הפריפריה, של השכונות העשירות טוב בהרבה משל העניות, של היהודים טוב משל הערבים, של הערבים תושבי הקבע טוב משל הבדואים וכו'. בסוגיה אחת בחינוך יש שיוויון: החינוך של כולם מתדרדר באותו קצב. חלומות השיוויון המרקסיסטים מובילים בהכרך למצב הקיים היום במערכת החינוך הישראלית. רדי מהעניין.

לדיעה שלך יש שם: קומוניזם.

אני משתכר הרבה פחות מהידראלי הממוצע רק שאני בוחא את המעט שיש לי להוציא על חינוך ולא על פסים בשיער, חושפות במלונות ומסיבות. למה רק לבדבדנים מגיעה בחירה חופשית ולחסכנים כמוני לא. אגב, שינוי לא מפיחה מסרים חברתיים של קיצבאות וגזל האנשים החרוצים והחסכנים.

pita21

New member
את המעט שיש לך אתה יכול להוציא

על חינוך מסיבה מאד פשוטה: כי אתה חי על מלגה ! ומלגה, יקירי, היא ממש ההיפך מכל מה שאתה מציג כאן. מלגה היא הדרך לשיוויוניות, היא הדרך לממן אנשים עם יכולות לימוד, וצריך לאפשר לכמה שיותר אנשים לקבל מלגות תמיכה. טענתך פופוליסטית ומזכירה, באופן מחשיד ,אגב, את פנייתו של טומי לפיד לפני כמה שנים ב"פופוליטיקה", בטרם היותו שר, לגברת אחת שאמרה שהיא חיה מתחת לקו העוני :"וכסף לצבוע את שערותיך יש לך?" רוב האנשים בישראל שחיים מתחת לקו העוני (מליון וחצי איש , אם אתה מודע לכך). הם בכלל לא מאילו שיש להם את הפריווילגיה לבחור בין נסיעה למלונות פאר ותסרוקות או חינוך לילדים.פשוט אין להם והם משתכרים מתחת לקו העוני(פחות מ-3000 ש"ח אם אתה מודע לנתונים). לאנשים אלה יש ילדים והם, לדעתי, זכאים לרמת לימודים נאותה, מלגות או כל דבר אחר שיקדם אותם בחיים.חינוך פרטי רק יגדיל עוד יותר את הפערים הנוראיים שכבר נוצרו כאן.

לא מלגה ולא נעליים.

פתאום את מומחית לחשבון הבנק שלי. אם אני אבוא לארץ תהייה לי יופי של מלגה כי הבן שלי יוגדר כנכה מאה אחוז. במקום זה אני מחזיק אותו איפה שהרפואה טובה יותר לבעיה הספציפית שלו ומשלם על זה ביוקר. אגב, מאוד מחמיא לי שאני מזכיר לך את הטענות של טומי לפיד על בכיינים שמבזבזים את הכסף על שטויות ורוצים שמשלם המיסים ידאג להם. תודה.

למעלה