שאלות למנוסים

שאלות למנוסים

לחברי פורום פרסום ושיווק שלום,

אני קופירייטר פרילנסר. מעוניין לחבור למעצב/ת-גרפי/ת, על-מנת למכור לקליינטים פוטנציאליים רעיונות.

- כיצד ניתן להבטיח את זכויות הקניין הרוחני של כל אחד מאיתנו – יחד ולחוד?

- מהי חלוקת השכר המקובלת, בין הקופי והארט? מהו טווח התעריפים המקובל?

תודה לכל המשיבים

לשאלתך, זכות הקניין היא בעיקרון של הלקוח...

ברגע שהוא משלם עבור העבודה שהכנתם עבורו. בדיוק כמו רכישת מוצר ממשי מחנות או מכל בעל מקצוע.אלא אם סוכם אחרת ו/או לא שולמה התמורה עבור עבודתכם וכיו"ב..
לגבי העיקרון של זכות הקניין ביניכם, כעיקרון לכל אחד מכם זכות יוצרים על עבודתו , אתה כקופירייטר על הניסוח , המעצב/ת על עבודתה.
אני רוצה להבהיר, אני לא נכנס פה לדקויות משפטיות, אינני מישפטן, אך מניסיוני לא מעט שנים, זו הפרקטיקה.
לגבי חלוקת השכר, הכי פשוט לדעתי כדי למנוע מחלוקות ואי נעימויות ביניכם, כל אחד מגדיר מראש את השכר עבור העבודה הנידרשת, ואת הסכום הכולל את עבודתכם דורשים מהלקוח. כעיקרון, מי שמביא את הלקוח בד"כ ידאג להצעות המחיר ולגביית התשלום, וחלוקת התמורה ביניכם, כנגד חשבונית מס שכ"א מכם מוציא לשני על חלקו בעבודה.
טווח מהתעריפים מאוד משתנה, יש מחירון מקובל או מחירון מינימום, למיגוון עבודות סטנדרטיות כמו ניסוח סלוגן, מודעה, דף אינטרנט, תשדיר רדיו וכו', אתה יכול לנסות לחפש באינטרנט, או בפורום, אם תרצה אוכל להעביר לך מחירון למיספר עבודות קופיריטינג, פנה אלי במייל דרך האתר שלי.
כאמור, המחירון משתנה בהתאם לעבודה , הלקוח, עבודה חד פעמית, לקוח קבוע וכו.
ממליץ לעשות ביניכם הסכם תמציתי על עקרונות העבודה ביניכם, חלוקת התשלום וחשוב מאוד ,הסכם שמונע "גניבת" לקוחות זה מזו ולהיפך.
בהצלחה

למעלה