שאלות למומחי gps

asafkn

New member
שאלות למומחי gps

שלום לכולם
היה לי מכשיר של גרמין מדגם etrex vista hcx שהצלחתי לשתול בו את המפות שמסתובבות אצלנו ברשת (topo-israel) והכל עבד נהדר.
מכרתי אותו ועכשיו אני מצטער ,אני מתכנן לקנות חדש ומתלבט בין הדגמים etrex 10 או 20 החדשים או garmin dakota 10
האם למישהו יש נסיון עם הדקוטה או ה 20 החדש ? האם אצליח להעביר להם את המפות שבהן השתמשתי בויסטה ?
תודה וחג שמח
אסף.

Oldster

New member
לי יש ETREX 20 קרוב לשנתיים

אין לי מושג באיזה מפה השתמשת, אבל בכל מכשירי גארמין לדורותיו יש את אותו פורמט של מפות (כמובן, אלו שתומכים, ETREX 10 למשל לא תומך).
לדעתי, ה עלות-תועלת מאד טובה, במיוחד אם אתה קונה בארה"ב. רק אזהרה אחת....... לא לטעון כלום לזכרון "ראשי" של ETREX, אלא רק ל SD.

bnayal

New member
למה לא לטעון לזכרון הפנימי של ה etrex?

מה הבעיה עם זה?

Oldster

New member
נורא פשוט (עכשיו)

כש ETREX עולה (תוכנה), הוא מאתחל את כל הרשימות הפנימיות שלו - מפות, מסלולים וכ"ה.
אם משהו "לא מוצא חן בעיניו", כמו למשל מפה שהוא לא הצליח לקרוא (דוגמא שלי), הוא פשוט נתקע....... וזהו

מכאן, יש כמה sequences שאולי יוציאו אותו מהמצב הזה ויאפשרו למחוק את הקובץ הבעיתי (דוגמא שלי), ואולי לא (דוגמאות שקראתי ברשת). האופציה היחידה להמשיך מכאן זה רק לשלוח את המכשיר למעבדה (אנגליה, אם לא קנית את המכשיר בארץ.... מה שמסבך אותך קלות עם המכס). גם אם קנית את המכשיר בארץ, התהליך גורם הרבה כאב ראש מיותר

לחילופין, אם אתה טוען דברים ל SD, זה הופך את ה HANG UP להרבה יותר הפיך - תוציא את ה SD ותמחוק את מה שיש עליו מבחוץ

bnayal

New member
הבנתי, רץ לקנות כרטיס
+ עוד שאלות

אם אפשר ברשותך קצת שאלות שלא מצאתי פתרון עדיין

המכשיר שלי הוא etrex 30 (למרות שזה לא נראה לי משנה 20 או 30).

1. יש דרך בלחיצה אחת להתחיל הקלטה חדשה ולאפס את הנתונים
של השעון רכיבה? כרגע צריך ללכת ל Track Manager ולעשות Clear ולאחר מכן ללכת ללכת ל Trip Computer ולאפס שם.

2. המכשיר אמור לדעת לתת התרעות לפני פנייה, שינוי כיוון, ירידה מהנתיב וכו'. איך אני גורם לזה לעבוד? צריך לייצר את הGPX בצורה כלשהי בשביל שהוא יזהה בו פניות?

3. הצלחת ליצור קובץ מפה IMG עצמאית? אני מנסה להעלות מפות OSM עדכניות או OCM ולא מצליח ליצור IMG, רק קובץ KML בעזרת Mobile Atlas Creator וזה לא נראה טוב במכשיר (אם בכלל).

תודה מראש

asafkn

New member
תודה רבה זה עוזר לי מאוד

אני די סגור על הדקוטה אבל לא חושב שאני צריך את ה-20 ..האם ה-850 מגה בייט שיש ב-10 יספיקו? גודל קובץ המפות במחשב שלי הוא פחות משלוש מגה בייט ,האם זה כך גם במכשיר?
תודה

למעלה