שאלות למומחיות

ליוץ

New member
שאלות למומחיות

בני בן ה4 וחצי חודשים, יונק מלא, שוקל 7 וחצי קילו (נולד 3300), עושה לנו צרות צרורות עם בקבוק - מסרב בכל תוקף, גם לא מכוס. רציתי לדעת מה דעתכן שאנסה לתת לו תחליף בבקבוק? אולי הוא יסכים כי זה לא החלב שלי והטעם אחר ויסקרן אותו? מה אתן אומרות? זה נועד רק למקרי חרום, שאני לא נמצאת. ושאלה שנייה: בחודש האירון הוא יונק המון, לפעמים אפילו כל שעה, שעה וחצי (ציצי אחד), נראה לי שגם בגלל החום ,הוא נורא מזיע וסובל מהחום. רציתי לדעת האם לתת לו מים? אני לא רומה סתם להאביס עליו אוכל בגלל שהוא צמא, חוצמזה שהוא גם מקיא לפעמים ונראה לי שזה מעודף. איזה מים נותנים? מינרליים, או רתוחים? אשמח לתשובות.

אושינקה

New member
אין לתת מים לתינוקות מתחת

לגיל חצי שנה. וגם אז יש לתת ממש מעט עד שהמוצקים מהווים ארוחה מלאה. חלב אם הוא 87% מים - די בשביל להרוות את צמאונו של בנך ולשמור שלא יתייבש. החום בהחלט יכול להיות הסיבה ליניקה המרובה, ועשית נכון בכך שהנקת אותו. את לא יכולה להאביס עליו, כי אם הוא לא היה רוצה הוא היה פשוט מסרב לינוק. שלא כמו בבקבוק, ביניקה יש לתינוק את השליטה על הכמות ועל הזרם. האם ההקאה היתה משהו חד פעמי או מקרה שחוזר על עצמו? האם הוא הקיא (בקשת) או פלט (נוזל מהפה)? בקשר לתחליף - אפילו בקבוק אחד שלא לצורך הוא מיותר ואף יכול להזיק. אם בנך לא מסכים לבקבוק, זה בגלל שהוא יודע מהו הדבר האמיתי - הוא מסרב לא בגלל סוג האוכל שאת נותנת אלא איך את נותנת אותו. וזה די שכיח אצל תינוקות יונקים. פשוט צריך סבלנות ובסוף זה מסתדר. תעשי חיפוש במאמרים בראש הדף, יש שם כמה טיפים טובים למעבר לבקבוק. האם ניסיתם עם כפית? האם ניסיתם לתת לו בקבוק כשאת אינך? את מוזמנת גם לפורום הנקה (317) שם תוכלי להתייעץ עם המון אמהות מנוסות. בהצלחה

ליוץ

New member
אז ככה...

בקשר למים: בני שוקל כבר 7.5 ק"ג (בלי עין הרע), ולעיתים נדמה לי שהוא יונק כדי להתפנק / כי הוא צמא ולא רעב ויש לי הרגשה שהוא אוכל יותר מדי, לא יודעת אם הקיא בקשת או לא בקשת, אני יודעת שהחלב שיצא לא "נזל" לו מהפה כמו פליטה רגילה, אלא זה היה חלב מעוכל ובכמויות, זה קרה כבר 3 ימים... בגלל זה חשבתי שלא יקרה אסון אם ישתה מעט מים כדי להרוות את צמאונו, במקום לצרוך "אוכל", ודרך אגב, הוא אף פעם לא מסרב לינוק!. בקשר לתמ"ל: בתחילת הדרך ההנקה הייתה סיוט עבורי: פצעים, סדקים, כאבי תופת ובכי עד גיל חודשיים!!!! בתקופה ההיא, הוא קיבל המון חלב שאוב מבקבוקים ולא הייתה שום בעייה. הבעייה התחילה להיווצר כאשר ההנקה התבססה, ומאז הוא מסרב בכל תוקף לאכול מבקבוק (ניסיתי כבר את כל השיטות המוצעות כאן במאמר), הוא פשוט לא מוכן. ומה שחשבתי הוא, שאולי אם הוא יקבל אוכל שלא מזכיר לו את מה שהוא מקבל מהציצי אז הוא יסכים וזה מה שיתן את הפתרון, כי פתרון חייב להימצא בכל מקרה, אני מנוטרלת לחלוטין, ולא יכולה לעשות צעד בלעדיו, או להיעדר רק לשעה, שעתיים וגם זה עם ראש מלא דאגות. יש לכן רעיון אחר? האם באמת, אבל באמת יקרה כזה נזק גדול אם הילד יקבל תמ"ל פעמיים בשבוע?

ציפיק2

New member
בקבוקים

אני רק רצה להגיד לך שהיה לך מזל גדול מאוד אני נתתי המון חלב שאוב אז בגיל 3 חדשים היא סירבה לינוק, אמנם קשה לך אבל את צריכה מאוד להעריך את זה שהוא לא הפסיק לינוק כי זה יכול לקרות כל כך בקלות. לגבי יונק כדי להתפנק זה הקטע של ההנקה שזה לא רק אוכל אלה הרבה יותר הוא יונק כי הוא רוצה אמא כי הוא אוהב אותך ואת קרבתך כל אלה עוברים כל כך מהר. מצטערת שאין עוד תובנות

d i n o l e

New member
יניקה לצורך פינוק \ שתיה היא ל

לגיטימית בדיוק כמו בשביל אכילה. ב חצי שנה ראשונה הנקה בשבילם זה אוכל ושתיה (ואהבה)

למעלה