שאלות למבינים בZX7R 97

talalmoznino

New member
שאלות למבינים בZX7R 97

יש לי מספר שאלות על הכלי ואני מקווה שתוכלו לעזור לי מסתבר שהקלאץ לא מפריד מספיק טוב ההעברה מראשון לשני בטור"ים גבוהים קשה מאוד ולפעמים גם נכנס לניוטרל גם ההתנעה בהילוך משולב קשה , הידית של הקלאץ מכוונת להפריד הכי הרבה גם כן החלפתי שמן קלאץ וניקזתי אוויר אך ללא הועיל אין אפשרות לכוון את הקלאץ בדרך אחרת??? ולשאלתי השנייה, לדעתי זאת בעיית כיוון מתלים , בהשכבות לאחר חימום צמיגים, הקדמי מחליק לי ולא משדר ביטחון לחצי האוויר בצמיגי הAVON שלי- 36 מקדימה 38 מאחורה (אולי הורדת הלחץ מהקדמי תעזור?) יש רעיונות לפתרון? תודה רבה חברים וסעו בז/מהירות...

Pumi

New member
ברכיבה מאומצת תוריד קצת אויר

34 או 33. תלוי ברגש. מתי החלפת צמיגים פעם אחרונה?

nimiz

New member
מניסיון מסלול על ZX7 אני יכול

להמליץ לך להיות חזק מאד בהעברת הילוכים,פעם ראשונה שלמדתי עפתי מהמסלול על 140.. המגעתי לפניה של הילוך שלישי,הורדתי שלישי מרביעי,ובתוך הסיבוב גיליתי שאני בניוטרל..זה ללמוד בדרך הקשה...

shayvilk

New member
זה קורה לא רק בין ראשון לשני?

הניוטרלים המעצבנים. לפני כמה ימים הייתי בטוח שהייתי בשני והעלתי לשלישי ופתאום קפץ ניוטרל. מישהו טען שזה לא הגיוני וזה קורה רק בראשון שני

nimiz

New member
עם ה-ZX7 זה יכול לקרות בכל הילוך

צריך לבעוט חזק ברגלית...

shayvilk

New member
אני מניחשזה לא רק בעיה ספציפית

של הקאווא, זה יכול לקרות בכל הילוך בכל אופנוע? לדוגמה GS? ואם כן, האם זו בעיה בגיר או שזה בעיה מוכרת ורגל אלימה יותר תפתור את הבעיה?

talalmoznino

New member
צמיגי הZX7

הצמיגים שלי במצב טוב ואני יודע שבספרות מצויין שהלחצים הם 41 ו36 (בהתאמה) אבל אני נוסע כרגע עם 38 36 בהתאמה ולדעתי זו בעיה בכיוון מתלים, מישהו יודע מאיפה כדי לי להתחיל? (מבחינת כיוון המתלים)

DiscoCat

New member
גם לי יש משהו דומה בKLR

אם אני מעביר מהר לשני ומושך אותו קצת אז פתאום הוא יוצא לניוטרל משהו מוזר, וגם מפחיד, ביציאה מהרמזור כשכל הפחיות אחריך...

אבו תום

New member
ניוטרל ב GS

ב GS יש ניוטרל נוסף בין שלישי לרביעי. קשה למצוא אותו אבל הוא שם.

Shredingerscat

New member
ספר הטיפולים של ה ZX (ואחרים)

http://www.themotorhead.com/downloads/KawasakiZX-7R-ServiceManual-(96-03)(PW=motocd).pdf ובאתר הזה יש אותו ועוד אחרים: http://www.themotorhead.com/downloads/

talhe

New member
אהלן אני רוכב על ZX9 97...

מנסיוני עם הגירים של קאוואסקי נוצרות תופעות שלעיתים קצת מדאיגות..גם אצלי לא נוצרת הפרדה מוחלטת של הקלאץ כמו שאתה מכנה את זה...הקלאץ תפקידו להפריד את המנוע מהגיר מסיבה אחת בלבד-כדי שסיבובי המנוע יתאימו לסיבובי הגיר בהילוך הבא כדי שהנל ישתלב..כעיקרון אפשר להעביר הילוכים ללא קלאץ אך מן הסתם התגובה תהיה יותר אלימה ויכולה לשחוק את גלגלי השינים..אותי הבעיה הדאיגה בתחילה אך בדקתי את התופעה לעומק ומסתבר שכך תוכנן הגיר ואין שום דבר חריג בזה..(אגב גם בGPZ שהיה לי היתה אותה תופעה וכנל גם באופנועי BMW יש תופעות דומות בגיר..)לכן חשוב שאת העברת ההילוך תבצע בצורה מהירה וחזקה בכדי ליצור "הצלפה"(כמו שמכנים בשפה המקצועית)טובה..אבל!! אם אתה נתקל בתופעה זו בין הילוכים שהם לא ראשון ושני שווה לבדוק אצך משהוא מוסמך. לגבי ההתנעה הקשה כשהאופנוע משולב כנ"ל אצלי.. לגבי כיון המתלים- דבר ראשון תיישר קו אם הוראות היצרן..משם אפשר לשנות את הכיוונים לפי ראות עניך רק להקפיד כמובן על כיוון שווה בשני צידי המזלג.. אין כיון מוגדר שבו יתנהג האופנוע הכי טוב!! התנהגותו תלויה בהרבה גורמים כגון ה"פרילואד"(PRELOAED) משקל הרוכב סוג הצמיג סגנון הרכיבה וכמובן סוג הכביש!! נהוג באופנועי ספורט לכוון את המתלים למצב יותר קשיח בכדי לקבל פחות תזוזה של המתלה שתשמור אותך דבוק לכביש בתאוצות ותאוטות חזקות אך חשוב לזכור שאתה רוכב בכביש ציבורי במדינת ישראל ולכן כדאי לרכב עם אופנוע שטח!! סתאם (כולנו ממורמרים על העבודה המצוינת של מעצ) בקיצור חבבי חפש באינטרנט מידע על כיוון ה PRELOAD מכייון שזהו הנתון הכיו חשוב לכוון כמו שצריך-משמעותו היא מהוא מהלך המתלה ההתחלתי שלך כשאתה יושב על האופנוע בפועל כמה "חזק" הקפיץ- PRELOAD חזק-מתלה חזק שלא יתכווץ בקלות ויקפיץ אותך בבמפים-מתלה "חלש" יגרום לקפיצ להיות רך מאד ויכול להסתים בנעילת מתלה לכן חשוב לכוון את הPRELOAD כמו שצריך כדי שנקודת המוצא שלך לשאר הכיוונים תהיה טובה.. לגבי הDUMPING והREBOUND תפקידם לקבוע באיזה "מהירות" יתכווץ המתלה ויחזור חזרה..וזה כבר נתון לשקולך לפי נסיונך והעדפה אישית..לדעתי לחץ אוויר צריך להיות לפי הגדרות היצרן ולא לשחק איתו ברכיבה ספורטיבית זה לא אופנוע שטח.. וסע בזהירות

JackR1

New member
כי יש כאן אנשים שכותבים דברים

מרוחקים מהמציאות... סתם דוגמא למה שאני מדבר עליו - אתה יודע שכדי לכוון PRELOAD כמו שצריך, חייבים קודם כל להחליף את הקפיץ לקפיץ עם RATE מתאים למשקל שלך, גם בבולם וגם במזלג? לא "נהוג" לכוון בולמים קשה, פשוט הם יוצאים מהיצרן בד"כ מכוונים לרוכב של 60 ק"ג = קפיצים חלשים. העברת הילוכים ללא קלאץ, כשעושים אותה נכון, בלתי מורגשת. לחץ אויר צריך להיות מה שכיף לך לנסוע איתו. פריט לכיוון כמו כל השאר, לא הוראות יצרן ולא נעליים. נראה לי, זה בערך הכל.

talhe

New member
mr jack

אני רואה שאתה אוהב להכנס ראש בראש אם חברי הפורום. רק לידיעתך אני אין לי יותר מידי ניסיון אם אופנועים, אבל אני מוכן ללמוד ואת זה אני עושה הרבה מאד דרך הרשת ובקריאת ספרות מקצועית.. תאמין לי ששום דבר ממה שכתבתי לעיל לא המצאתי להנאתי אני רק מעביר ידע שנכתב ע"י אנשים שזה המקצוע שלהם הלאה.. אז פעם הבאה לפני שאתה רצ לקטול אחרים מהניסיון האישי שלך תחשוב פעמים.. עדיף לשמוע על אווירה טובה מאשר להכנס ראש בראש..

3 Nos Bar

New member
איפה ראית שהוא נכנס בך ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לפי מה שמצויין בהודעתך : רק לידיעתך אני אין לי יותר מידי ניסיון אם אופנועים, אבל אני מוכן ללמוד ואת זה אני עושה הרבה מאד דרך הרשת ובקריאת ספרות מקצועית. ל JackR1 יש ניסיון הרבה יותר משלך,וההוכחה לכך הינה העזרה שלו ליושבי הפורום. כבר נאמר לא פעם רכיבה\ נהיגה ללא לומדים בהתכתבות. ולכן ניסיון כמו שלו לא יהיה לך בזמן הקרוב או הרחוק אם תמשיך רק לקרוא. המלצות יצרן הן לא קודש מאלוהים, הם בסך הכל נק' התחלה יחסית, משם אתה יכול להתקדם בצורה טובה או גרועה, כמו כל דבר בחיים. יש לציין כי אני מכיר את JackR1 מחוץ לדפי הפורום, ואני משער שגם אתה לא, לכן לא מבין את התלהמותך התמוהה ? מי שלא שמר כאן על האווירה זה אתה, לכן בטענות אתה יכול לבוא רק לעצמך. שבת שלום.

3 Nos Bar

New member
תיקון : (ט.ל.ח.)

יש לציין כי אני אינני מכיר את JackR1 מחוץ לדפי ....

למעלה