שאלות לכולם

davyav

New member
שאלות לכולם

מה לדעתכם רוחניות האמיתית? איך להפריד בינה להתפלצפות ``רוחנית``? מה צריך לעשות בן-אדם שבאמת רוצה להיות רוחני?

Natushka

New member
מהי רוחניות

בוקר טוב! חשבתי הרבה לפני שעניתי והאמת, אלו שאלות קשות ממה שנדמה בהתחלה. אני גם לא חושבת שאני איזו מין סמכות לענות על שאלה כזו, אלא שגם אני שואלת את עצמי את אותן השאלות. רוחניות אמיתית היא קודם כל סבלנות ופתיחות לדעות של אחרים. קודם כל! ההבנה שאין אמת אחת מוחלטת אלא יש הרבה אמונות חזקות לאנשים וצריך לדעת לכבד אותן, להכיר את הדברים הבסיסיים באמונות שלהם,ולכבד אותם גם אם איני מאמינה בהם. התפלספות רוחנית היא לדבר הרבה אבל ממש הרבה על מיסטיקה וכל מה שקשור בכך אבל לחיות חיים לחוצים, עצבניים בלי שום הפנמה של הדברים, בלי שום קבלה אמיתית של האחר,בלי הבנה שלמרות שאני אני ואתה אתה - אנחנו אחד! לי למשל, מאוד מפריע שיש המון אנשים שהם ``רוחניים`` מאוד ונוסעים להודו וחיים בשנטי אבל הם כל כך לא סובלניים וסבלניים לדתיים ל``דוסים`` מה שנקרא ואני חילונית מובהקת! נכון שאולי יש לנו פחד משום שכביכול, ליהדות יש חזקה עלינו מקדמת דנא, אבל בכל זאת הפתיחות הזאת לדיעות אחרות ושונות צריכה להיות אמיתית, זה תנאי לרוחניות אמיתית לדעתי. רוחניות היא גם קבלה של דברים פשוטים והיכולת להנות מהם באמת ובתמים: מסתם יום של שמש, לחיות כמה שניתן בסביבה ירוקה גם אם אני עירונית בנפשי, לקבל את הטבע ולכבד אותו. לא לנסות לשלוט בו אלא להיות חלק ממנו. מקוה שלא סתם התפלספתי, אלא באמת תרמתי לך משהו. צ`או נתושקה

ariegur

New member
שדווקא אני אסביר ?

לדעתי, בביטוי רוחניות מתייחסים לאיזו שהוא ``מימד על`` הנמצא בכל אדם והוא מעבר לגשמי. האדם אינו סתם מכונה מאוד משוכללת, אלא יש בו משהו מוסף שהוא מעבר לגשמי וייתכן שהקיום של אותו ``משהו מוסף`` אינו תלוי בקיום הפיזי של ``המכונה`` שמרכיבה את האדם. אני אגב, לא מאמין בזה. בנוסף, אני קונה בשתי ידיים ומסכים לכל מילה שנתושקה כתבה רק שאני לא מבין מה הקשר של זה לרוחניות. אריה

davyav

New member
תודה רבה ariegur :)

תודה רבה שעניתה לי. לפי תשובה שלך הבנתי שאתה לא מאמין בקיומם של עולמות לא גשמיים. יש לי הצעה בשבילך תבדוק!!! אי אפשר להאמין או לא להמין למשהוא באופן עיוור. תניח שעולמות האליוניים קיימים תלמד חוקיות הייקום על-פי התפיסה הרוחנית ותנסה לממש את העקרונות שלמדת. אם זה עובד זה יעבוד אם לא אז לא! הרבה אור ואהבה דוד

ariegur

New member
השלכה מאחד לכולם

דוד, אתה לומד מה זו רוחניות, משקיע מאמצים בכיוון זה וחווה חוויות אישיות. האם אתה רשאי להסיק מסקנות כלליות מחוויות אישיות שלך ? לדעתי לא - ורק על הקטע הספציפי הזה של האפשרות להשליך מהפרט אל הכלל יש אינסוף תיאוריות. אריה

davyav

New member
היי ariegur!

שלום ariegur! אתה צודק 100 אחוז.זה ניסיון שלי ,הוויה שלי ותוצאות שלי. אך תוצאות האלה מבוססות על חוקי הייקום אחרת לא הייתי מגיע למשהגעתי .בעצם אם מציאות הרוחנית לא הייתה קיימת אז כמובן גם חוקיה לא היו קיימים ואז הניסוי שלי היה נכשל. איך אתה יכול לדעת אם הניסיון שלי מבוסס על משהוא אמיתי או שזה ניסיון מקרי של יחיד לא משקף דבר? תבדוק! הרי האדם מתעקש לא לראות כאשר הכל כתוב על הקיר באותיות גדולות יכול להמשיך להתעקש לא לראות. תנסה ,אתה בטוח תגלה הרבה דברים מעניינים. הרבה אור ואהבה דוד

Natushka

New member
תגובה לתגובה, אריה גור

שלום גור אריה! אתה אוהב את השינוי בשם? אם לא אז אפסיק. מה שכתבתי לדוויאב הוא בדיוק מה שהתכוונתי: זו הרוחניות!! אם ניקח את מה שאתה טוען שבנאדם הוא סך תהליכים כימיים וחשמליים אז יוצא מכך שבאמת אנחנו רק מכונות שצריך לתחזק אותן ע``י אוכל, שתייה ועוד דברים שידאגו לתהליכים הללו וכיו``ב, ואז באמת לא משנה לי מה``מכונה`` הסמוכה לידי וכל השאר לא חשוב. (אני מגזימה בכוונה) אבל הקשר שלנו למשהו גדול יותר, הטבע, הקשר שלנו לאדם אחר, שיהיה זר גמור,הוא מה שעושה אותנו רוחניים יותר ופחות מיכניים. להיות אנושי במלוא מובן המילה היום זה תכונה נדירה, אתה לא חושב?? וזה פועל יוצא של הרוח שמפעמת בתוכנו.

ariegur

New member
מכונה למכונה

צר לי, אך איני מאמין בדברים האלה. כל אדם פועל מתוך אינטרסים שמניעים אותו. היחס בין אדם לאדם מתקיים בהכרח כי אנחנו ``סוג של חיות`` שחיים בחברותא. ברור לך לחלוטין שאינך יכולה להתקיים לבד ולכן יש לך צורך פנימי לחיות בהרמוניה עם בני אדם אחרים הנמצאים בסביבתך. אני מאמין שכך הדברים קורים - ולא נראה לי שאפשר לשכנע אותי אחרת בויכוח שנוגע להיגיון ולשכל. אריה

davyav

New member
תודה רבה Natushka :)

היי נטושקה! תודה רבה שענית לי.אהבתי מאוד את תשובתך . הייתי רוצה לשאול אותך 2 שאילות לגבי משכתבת. 1)כתבת שלא קיימת אמת 1 מוחלטת.מכך המסקנה היא שאין שום דבר קבוע באולם שלנו.ולפי כך הוא לא יכול להיות אולם מסודר אלה אולם נתון לכאוס תחת השפעה של כוחות לא קבועים שונים.האם אולם של כאוס זו רעיה רוחנית נכונה לדעתך? 2)נניח שבן-אדם מתיחס בסובלנות לאחרים.הוא לא פוסל אחרים ,נותן מקום לדעות אחרות.האם האדם הזה השיג את המודעות רוחנית במלוא?מה על אדם לעשות על-מנת להתקדם ברוחניותו? הרבה אור ואהבה דוד

Natushka

New member
שלום דוויאב!

תודה רבה. בנוגע לשאלתך על הכאוס והתוהו ובוהו: לא התכוונתי לרמוז שיש כאוס ותוהו ובוהו וצר לי אם דבריי הובנו כך. התכוונתי לומר שמיגוון הדעות והאמונות שקיים בעולם, נובע מכך שאנחנו אנשים מגוונים וגם שונים זה מזה במובן החיובי: כל אחד תורם את ההארות שלו ואם הכוונה הבסיסית שמונחת בדברים היא לעזור ולתרום לנו להיות אנשים טובים יותר ושהעולם יהיה מלא אהבה ולא שנאה כמו שיש היום, אז זה טוב ומבורך. בנוגע לשאלה השנייה שלך: רק אתה יכול לדעת ולהרגיש מבפנים את אתה רוחני! אף אחד לא צריך לבוא ולקבוע שאתה לא רוחני מספיק כי לא עשית X דברים או האמנת ב Y אמונות, אז נכשלת ב``מבחן הרוחניות``!. רוחניות היא דבר ענק, גדול והיא לא נחלת יחידי סגולה בלבד. לדעתי כמו שהאדם הוא יצור פיזי עם צרכים ארציים, יש לו גם צרכים רוחניים וצורך להתעסק בדברים שקשורים לנשמה. צריך רק למצוא את האיזון בין חומר ורוח, גשמיות ורוחניות וזה לא פשוט. אור ואהבה נתי.

Tal_Ya_Tal

New member
`רוחניות` היא… ;-)

היי דויאב, קודם כל, נתושקה ענתה לך מאד יפה ובצורה מקיפה, כך שלא נותר לי, אלא להוסיף יותר לגבי המסגרת של הדברים. המושג `רוחניות`, כמו הרבה מושגים אחרים בתחום הזה, הפך זה מכבר למילה שחוקה וחסרת תוכן, שמשתמשים בה ללא הרף ובעקר מוציאים אותה מהקשרה. כולנו ישויות רוחניות קודם כל. ישנם רק אנשים שלמדו להתעלם מן הצד הזה שלהם ופתחו רק את הצד המעשי-רציונלי. התעלמו מההיפופיזה הימנית במוחם ומפעילים רק את ההיפופיזה השמאלית שלהם. כתוצאה מכך, נוצר חוסר איזון, הגורם ללחץ, שנובע מתחושת הנפרדות והרצון לשלוט, להשיג, לכבוש, ספקנות ואמונה רק ביכולת האישית ובהישגים אישיים. כיום , גם ה`רוחניות` נגועה בזה. היות ש`רוחניות` הפכה לטרנד, כולם מדברים, לומדים ועושים `רוחניות`. ובעצם, מה שמתפתח שם זה בעיקר ה`אגו`- תחושת הנפרדות: ``אני עושה רייקי ומרפא סרטן`` ``אני מתקשר/ת`` ``אני רואה הילות`` ``אני עושה מסעות אסטרליים`` ``אני יושב במדיטציה יום שלם``. ``אני עושה יוגה``. אני ואני ואני ואני…. זאת רוחניות.?!?!?! לכן המושג מודעות רוחנית מועדף בעיניי. מפני שאנחנו קודם כל ישויות רוחניות. רק המודעות לכך חסרה לחלק מאתנו. ואל זאת עלינו להיפתח. מי שבוחר בדרך הרוחנית, אין זאת אומרת שעליו לעזוב הכל וללכת לשבת על איזה הר בהימלאיה ולמדוט את כל שארית חייו. ההפך הוא הנכון. מי שבוחר בדרך הרוחנית, ממשיך לעשות את מה שעליו לעשות בעולם הזה, בלב שלם, מתוך התכוונות פנימית ותשומת לב (מדיטציה). להיות אחראי למעשיו ולהבין שהוא זה היוצר את ה`מציאות` שלו. להיות מודע שכל מה שהוא עושה, משפיע על זולתו וכתוצאה מכך גם על עצמו. לזכור שבכל אחד מאתנו שוכן הניצוץ האלוהי. לכן, קורצנו מאהבה. אהבה היא טבע הבריאה שלנו. ה ``Buddha Nature`` שלנו. כאשר אנו עולים על דרך רוחנית, אנו נעשים מודעים אט אט לכך, שהותרנו את החיים שחיינו עד עתה, מאחורינו לעד! (חיים של: `אכול ושתה כי מחר נמות` חיים של: `אחריי המבול`). שוב אין העולם השכלתני, על אמצעי ההגנה וההשרדות שלו, מספק את הצרכים שיכולים לשמש אותנו. יש לנו צורך למצוא דרך חיים שונה. דרך חיים, שבה הרצון האישי, עולה בקנה אחד עם הרצון של העצמות המודעת. של התבונה האינסופית. כאשר אנו פוסעים בנתיבי הרוח, אנו מודעים לכך, שאנו חיים את ההוה בלבד. שכל רגע ורגע, הוא הרגע האחרון, היחיד ,הבלעדי והבלתי אמצעי. על כן, עלינו לחיות את הרגע. את ההווה, את הנצח. לחוות הכל מכל דבר שנקרה בדרכנו ועדיין להישאר מנותקים , ללא מעורבות רגשית ומחשבתית. נוכל להסתמך רק על עצמת החלטותינו. עלינו להבין הבנה מושלמת, שהחלטותינו הן בחירותנו ולקחת אחריות עליהן. מרגע שבחרנו, אין דרך חזרה. אין חרטה או הטלת אשמה. ההחלטות הן סופיות. בשל ידיעת עובדת הנצח, שמתקיים בזמן הווה בלבד. אין זמן אחר. עצמת ההחלטות המוחלטות, מאפשרת לבחור ללא חרטה. היות שהבחירה נעשית מתוך חיבור אל העצמות המודעת. ויחד עם זאת, תמיד ישנה אפשרות לבחור שוב. החיבור לעצמות המודעת, אין פירושו דו שיח פנימי. נהפוך הוא. זוהי התמסרות לאהבה ושכחה של האותיות והמילים. שחרור ממחשבות. במקום מחשבות, מתקבלות תחושות של צבעים, צורות, כוכבים, גלקסיות וכו`. זהו מצב של התכנסות אל תוך דממה חרישית. ללא קול. שהייה בקרב שלווה והרפיה מכל מחשבה. בסופה של הדממה החרישית, מופיע חותם האור (הניצוץ). לעתים הוא רק ניצוץ אך לפעמים, הוא אור עצום. L&L TALYA

למעלה