שאלות לי

asaf2000

New member
שאלות לי

1. האם מותר לגבר לתלוש שערות מהגבות? 2. דיסק שהופץ בחנויות ואח"כ המפיץ קבל הוראה מרבו שלא להפיצו יותר מסיבות שאינן הלכתיות ולכן לא יהיה לו רווח מהדיסק הזה יותר, האם מותר להעתיק אותו? 3. האם מותר להכניס מכשיר סלולרי או מחשב נייד לשירותים בזמן שעל המסך מופיע שם השם המפורש? (לא האם ראוי או לא אלא האם מותר) תודה.

1. בין הגבות נראה לי שמותר, אם זה

באמת מציק נפשית אני חושב שיש היתר כל עוד אתה לא משתמש בתער כדי להוציא את אותם שיערות, כמובן. שאר הגבות אני חושב שלא משום איסור "לא תלבש" אבל יכול להיות שאני טועה. 2. אם אפשר לדבר עם בעל הדיסק ולקבל ממנו אישור והיתר לצרוב את הדיסק. זה מה שאני הייתי עושה כדי לצאת "נקי" מכל העניין. 3. לא ראוי ולדעתי אסור. בדיוק כמו שאסור להיכנס עם דף קודש לשירותים.

asaf2000

New member
תגובה

1. אני צריך להיות בטוח. 2. אי אפשר. אני רוצה לדעת האם במקרה כזה אסור או מותר. 3. כתב במחשב אינו נחשב כתב לכן גם מותר לכתוב את השם ולמחוק אותו, השאלה היא האם כשהוא רשום על המסך והוא בשירותים זה מותר בגלל שזה לא נקרא כתב?

תשובה

2. אם מדובר בדיסק שלשיטת רב אחר מותר להפיץ, הרי שברגע שאתה צורב אתה גוזל את בעל החנות, או המשווקים שכבר השקיעו את כספם ופרנסתם תלויה במכירתו, ולכן הדין אינו שונה משאר דיסקים שרוב הפוסקים אוסרים את צריבתם.

כן אבל יכול להיות שהמפיץ כבר שילם

פיצויים לחנויות וכו'. הוא מדבר על מקרה שהפסיקו להפיץ אותו וגם בחנויות הוא כבר אינו קיים. ז"א שהוא לא יכול לגזול את בעל החנות. אין לו שום אפשרות לקנות את הדיסק. הוא יכול רק להעתיק אותו. הדיסק לא קיים יותר. לדעתי, אם זה לא פוגע אישית במפיץ, אז אין בעיה כל עוד הוא עצמו מסכים.

למעלה