שאלות לימין ולשמאל - ! ! !

שאלות לימין ולשמאל - ! ! !

אני מבקש בכל לשון של בקשה לענות ברצינות לשאלות מבקש מכל אחד בפורום לענות בבקשה. שאלות נייטרליות 1- למה צבע כתום יש למתנגדי ההתנתקות ? 2- למה צבע כחול יש לתומכי ההתנתקות ? שאלות לימין
1- למה הסיסמא "נעצרת-ניצחת", האם אתם יודעים איזה סבל זה לשבת בכלא ? 2- שמעקלים את הבית מהוצאה-לפועל, למה אתם לא עוזרים ותומכים בו, הרי זה גם החלטת חוק ? 3- שאתם חוסמים את הכבישים, ידעתם שאתם מעצבנים אך ורק את הנהגים, איך אתם רוצים שהם יתמכו בכם ? 4- למה אתם מציעים טרנספר לערבים, ידעתם שגם הם נולדו פה ? 5- למה אתם "בוכים" ששוטרים נותנים לכם מכות בהפגנות, הרי אתם באים בכוונה להפגנות ולהתלהם עלייהם ? 6- כמו שאמרו לכם ששטח זה הוא ישראלי בהחלטת ממשלה ברגע שבאתם להתיישב בגוש ובצפון השומרון, כרגע אומרים לכם שזהו שטח לא ישראלי, איך תגיבו ? 7- לא הבנתי למה אתם אומרים "אמרנו לכם" ברגע שיש פיגוע (אני מגנה בכל תוקף פיגועי טרור) מעבר לתחומי הקו-הירוק ? 8- למה אתם מקללים את כוחות הביטחון, בלעדייהם הייתם מצליחים לחיות בגוש ובצפון השומרון ? 9- האם באמת יש לכם את האמונה שארץ ישראל היא לעם ישראל ע"פ תורת ישראל ? 10 - האם ידעתם שההחלטה של ההתנתקות היא החלטת השילטון העליון של ארה"ב כדי להוכיח לעולם שישראל היא זאת החפה מפשע ? שאלות לשמאל
1- האם ידעתם שההתנתקות בעצם נותנת עידוד לטרור, כי בעצם הם "ניצחו" ע"י פיגועים ? 2- האם יש לכם אמונה שבאמת לאחר ההתנתקות יהיה שלום ונוכל להיפרד מהפלסטינאים ? 3- האם המקרה של הנסיגה מלבנון - הר-דב - חוות שבעא לא יוכל לחזור במקרה של ההתנתקות הנ"ל ? 4- מה דעתכם שצה"ל אמור לבצע משימה שהיא בעצם משימה של משטרה ? 5- למה אתם מכנים את עצמכם "מטה הרוב" האם זה כדי להסתיר שאתם הוא המעט ? 6- אם היה תכנית התנתקות לערביי ישראל, האם הייתם מגיבים כמו ההתנתקות כעת ? 7- למה המשפט הנ"ל "יוצאים מעזה-חוזרים לציונות" ? 8- האפ אתם בתור אזרחי מדינת-ישראל הייתם מוכנים לוותר על הבית הפרטי שלכם למען השלום ? 9- איך אתם אומרים שחייבים לכבד החלטת ממשלה שמצד שני הרוב מהשמאל עושים הפגנות נגד הגדר בבילעין, אבל זו גם החלטת ממשלה ? 10 - מה אתם אומרים כעת על אריק שרון שהוא מנהיג הימין ולא השמאל ? מצ"ב קובץ על עמדתי בעניין

תשובות שלי..

1. הסיסמא, מן הסתם, על מנת לעודד את אלו שנעצרים. 2. החלטות מדיניות הרות גורל כאלו לא כל כך משתוות.. 3. מסכימה איתך - לכן גם לא חסמתי. 4. כי בינהם יש מידי הרבה מחבלים, והם אויבים, ואין לנו אפשרות לחיות כאן ביחד. זו עובדה. 5. בוכים, כי מכות זה כואב.. רוב האנשים באמת לא בוכים - כי הם מוכנים לזה.. אבל אף אחד לא מתאר לעצמו שיקרעו לו את הפרצוף. 6. "שטח זה ישראלי" - ציונות, "שטח זה לא ישראלי" - לא ציונות.. אבל מאחר וזה שטח ישראלי, וגרים שם אנשים - קשה לי עם ההחלטה הזו של לגרש אותם משם. 8. לא מקללים את כוחות הביטחון, להיפך - בבית הכנסת שלי עשו להם שלושה (!) "מי שברך" בשבת הזו.. מנסים להעסיק אותם בפעולות אחרות על מנת שלא יצטרכו לקחת חלק במהלך הנוראי הזה. 9. כן, באמת. 10. לא, ואני גם לא קו\\רואה איך זה יוכיח את זה. יום נעים!

תשובות שלי...

שאלות נייטרליות 1- למה צבע כתום יש למתנגדי ההתנתקות ? בגלל שבאנגלית שני מילים: כת=לחתוך ום= בית....שילוב של שנהם= להוציא מהבית....חחחח סתם, סתם... 2- למה צבע כחול יש לתומכי ההתנתקות ? בגלל שהם חרמנים בטרוף ומחלקים סרטים כחולים סתם ככה על הכביש... שאלות לימין 1- למה הסיסמא "נעצרת-ניצחת", האם אתם יודעים איזה סבל זה לשבת בכלא ? תתפלאו אבל שמעתי כמה וכמה סיפורים על שוטרים שבאו לעצור מישהו והיה לו חולצה שהיה כתוב "נעצרנו- ניצחנו" והוא לא עשה לו כלום! 2- שמעקלים את הבית מהוצאה-לפועל, למה אתם לא עוזרים ותומכים בו, הרי זה גם החלטת חוק ? מה? 3- שאתם חוסמים את הכבישים, ידעתם שאתם מעצבנים אך ורק את הנהגים, איך אתם רוצים שהם יתמכו בכם ? אני מסכים עם הטענה הזאת...אני נגד חסימת כבישים, ואני יגיד יותר מזה- אני חושב שרוב מתנגדי ההתנתקות הם גם נגד החסימות... 4- למה אתם מציעים טרנספר לערבים, ידעתם שגם הם נולדו פה ? ארץ ישראל- לעם ישראל- ע"פ תורת ישראל... 5- למה אתם "בוכים" ששוטרים נותנים לכם מכות בהפגנות, הרי אתם באים בכוונה להפגנות ולהתלהם עלייהם ? מי בוכה???? 6- כמו שאמרו לכם ששטח זה הוא ישראלי בהחלטת ממשלה ברגע שבאתם להתיישב בגוש ובצפון השומרון, כרגע אומרים לכם שזהו שטח לא ישראלי, איך תגיבו ? תסתכל ותראו...זה בדיוק מה שקורה בארץ עכשיו... 7- לא הבנתי למה אתם אומרים "אמרנו לכם" ברגע שיש פיגוע (אני מגנה בכל תוקף פיגועי טרור) מעבר לתחומי הקו-הירוק ? שאלה לא ברורה... 8- למה אתם מקללים את כוחות הביטחון, בלעדייהם הייתם מצליחים לחיות בגוש ובצפון השומרון ? השאלון לא מעודכן בכלל.... יש שיר חדש..."אוהבים את צ"הל, אוהבים את צה"ל" 9- האם באמת יש לכם את האמונה שארץ ישראל היא לעם ישראל ע"פ תורת ישראל ? אם ראיתם את התשובה בשאלה מס' 4 אז כנראה שכן... 10 - האם ידעתם שההחלטה של ההתנתקות היא החלטת השילטון העליון של ארה"ב כדי להוכיח לעולם שישראל היא זאת החפה מפשע ? לא...וזה גם לא נכון... זה נכון שארה"ב קשורה למהלך אבל לא בשביל להוכיח לעולם שאנחנו חפים מפשע... שאלות לשמאל 1- האם ידעתם שההתנתקות בעצם נותנת עידוד לטרור, כי בעצם הם "ניצחו" ע"י פיגועים ? 2- האם יש לכם אמונה שבאמת לאחר ההתנתקות יהיה שלום ונוכל להיפרד מהפלסטינאים ? 3- האם המקרה של הנסיגה מלבנון - הר-דב - חוות שבעא לא יוכל לחזור במקרה של ההתנתקות הנ"ל ? 4- מה דעתכם שצה"ל אמור לבצע משימה שהיא בעצם משימה של משטרה ? 5- למה אתם מכנים את עצמכם "מטה הרוב" האם זה כדי להסתיר שאתם הוא המעט ? 6- אם היה תכנית התנתקות לערביי ישראל, האם הייתם מגיבים כמו ההתנתקות כעת ? 7- למה המשפט הנ"ל "יוצאים מעזה-חוזרים לציונות" ? 8- האפ אתם בתור אזרחי מדינת-ישראל הייתם מוכנים לוותר על הבית הפרטי שלכם למען השלום ? 9- איך אתם אומרים שחייבים לכבד החלטת ממשלה שמצד שני הרוב מהשמאל עושים הפגנות נגד הגדר בבילעין, אבל זו גם החלטת ממשלה ? 10 - מה אתם אומרים כעת על אריק שרון שהוא מנהיג הימין ולא השמאל ?

בבקשה תשובותיי

שאלות נייטרליות 1- למה צבע כתום יש למתנגדי ההתנתקות ? כי מנסים לחקות את מה שהיה באוקראינה. 2- למה צבע כחול יש לתומכי ההתנתקות ? - צבע המדינה והרצון לשמור על המדינה. שאלות לשמאל 1- האם ידעתם שההתנתקות בעצם נותנת עידוד לטרור, כי בעצם הם "ניצחו" ע"י פיגועים ? זו טענה לא נכונה, אם היו מנצחים, אז האנשים מתוך היישובים היו בורחים, אבל לא כך... הרצון לשולם וההבנה כי השטח מיותר הם שמובילים את התוכנית הזו. 2- האם יש לכם אמונה שבאמת לאחר ההתנתקות יהיה שלום ונוכל להיפרד מהפלסטינאים ? נוכל להפרד? לא בטוח אבל אני יודע שכל פיגוע או ניסיון יוכל לקבל תגובה חד משמעית צבאית ונוקשה מבלי שחצי עולם ישאג עלינו שאנו עם כובש. 3- האם המקרה של הנסיגה מלבנון - הר-דב - חוות שבעא לא יוכל לחזור במקרה של ההתנתקות הנ"ל ? ממש לא, שם זה דבר ממש אחר- בין מדינה למדינה שנשלטת בידי טרור. 4- מה דעתכם שצה"ל אמור לבצע משימה שהיא בעצם משימה של משטרה ? צה"ל לא מבצע את המשימה בכלל, הוא יוצר את המעגלים ההקפיים, המשטרהוכוחות הביטחון המיוחדים הם המפנים. 5- למה אתם מכנים את עצמכם "מטה הרוב" האם זה כדי להסתיר שאתם הוא המעט ? זה ממש לא נכון, העובדה היא שגם הממשלה, הכנסת ובית המשפט אישרו את התכנית ולפי דעתי רוב הכנסת הם ימניים. 6- אם היה תכנית התנתקות לערביי ישראל, האם הייתם מגיבים כמו ההתנתקות כעת ? ערביי ישראל יושבים בשטחים שמוגדרים מכל בחינה ובעיקר בינ"ל שטחי המדינה ולכן אין סיבה שזה יקרה. 7- למה המשפט הנ"ל "יוצאים מעזה-חוזרים לציונות" ? חוזרים למדינה המקורית הציונית ולא למדינה כובשת 8- האפ אתם בתור אזרחי מדינת-ישראל הייתם מוכנים לוותר על הבית הפרטי שלכם למען השלום ? למען כל אינטרס לאומי הייתי מוותר בכאב לב על ביתי. 9- איך אתם אומרים שחייבים לכבד החלטת ממשלה שמצד שני הרוב מהשמאל עושים הפגנות נגד הגדר בבילעין, אבל זו גם החלטת ממשלה ? יש הבדל בין להפגין הפגנה ולהביע התנגדות, ותראה כמה שמאלנים קיצוניים בודדים נמצאים בבילעין לעומת התנגדות אקטיבית ופורעת חוק של הימין ובעיקר הימין הקיצוני. 10 - מה אתם אומרים כעת על אריק שרון שהוא מנהיג הימין ולא השמאל ? אני אישית כאיש שמאל בחרתי בשרון כי הוא היה הכ מתאים, היום ראש ממשלה כבר לא נבחר בגלל דעותיו ומפלגתו אלא בשל התאמתו האישית לתפקיד.

z dead

New member
שאלות לשמאל

ש': האם ידעתם שההתנתקות בעצם נותנת עידוד לטרור, כי בעצם הם "ניצחו" ע"י פיגועים ? ת': את מדינת ישראל לא צריכה לעניין התעמולה של החמאס,אנחנו עושים מה שטוב בשבלנו,ומה שטוב בשבלנו זה לא להכנס למצב של מלחמת גרילה. ש': האם יש לכם אמונה שבאמת לאחר ההתנתקות יהיה שלום ונוכל להיפרד מהפלסטינאים ? ת': ייתכן שכן וייתכן שלא,מה שבטוח שמאחורי גדר קל יותר לשמור על חיי חיילים ותושבים,ושוב,לא נמצאים במצב של מלחמת גרילה,מצב בו אף צבא של מדינה לא ניצח אי-פעם. ש': האם המקרה של הנסיגה מלבנון - הר-דב - חוות שבעא לא יוכל לחזור במקרה של ההתנתקות הנ"ל ? ת': עדיפים חוות שבעא והר דב מאשר רצועת בטחון בה נהרגים עשרות חיילים מידי שנה,במקרים קיצוניים צה"ל תוקף את החיזבאללה גם מתוך לבנון,מעבר לכך שהרשות הפלסטינית אינה לבנון ויותר קל לתמרן תקיפה בתוך אטונומיה מאשר בתוך מדינה. עובדתית - לאחר הנסיגה מצה"ל נהרגו כ5 חיילים במשך כמה שנים טובות. לפני הנסיגה מת כל יום חייל,השוואה של לבנון וגוש-קטיף מזמינה שאלה של למה לא להתנחל בלבנון,גם לבנון הינה חלק מא"י השלמה. ש': מה דעתכם שצה"ל אמור לבצע משימה שהיא בעצם משימה של משטרה ? ת': במידה ואין כוחות משטרה מספיקים אז יש לערב את הצבא,מעבר לכך שמי שמבצע את הפינוי בפועל זו המשטרה והצבא רק מאבטח את השטח. ש': למה אתם מכנים את עצמכם "מטה הרוב" האם זה כדי להסתיר שאתם הוא המעט ? ת': מאותה סיבה שמתנגדי ההתנתקות מכנים עצמם "מטה הרוב" תעמולה גרידא. ש': אם היה תכנית התנתקות לערביי ישראל, האם הייתם מגיבים כמו ההתנתקות כעת ? ת': טרנספר של ערבים הינו טיהור אתני של ממשלה יהודית למיעוט מוסלמי,הפינוי הינו הערכות מחדש - תהליך שכמעט כל מדינה מתוקנת עברה במהלך ההיסטוריה שלה. ש': למה המשפט הנ"ל "יוצאים מעזה-חוזרים לציונות" ? ת': לא היתה אף פעם התיישבות יהודית ברצועת עזה,לכן התיישבות באיזורים שלפי ההיסטוריה היהודית אינם שייכים לנו במקום להתיישב באיזורים שכן שייכים לנו אינה ציוניות. ש': האם אתם בתור אזרחי מדינת-ישראל הייתם מוכנים לוותר על הבית הפרטי שלכם למען השלום ? ת': לו הייתי מקבל פיצויים מן המדינה? כן. מעבר לכך שאני לא בניתי את ביתי בשטחי מחלוקת. ש': איך אתם אומרים שחייבים לכבד החלטת ממשלה שמצד שני הרוב מהשמאל עושים הפגנות נגד הגדר בבילעין, אבל זו גם החלטת ממשלה ? אותם מפגינים אינם "שמאל" הם קוראים לעצמם "אנרכיסטים נגד הגדר" הרי כל תכנית גדר ההפרדה היא יוזמה של חיים רמון ועמרם מצנע שקשה להגדירם כאנשי ימין,עד היום ההתנגדות הנחרצת ביותר לגדר היתה של אנשי הימין מחשש לקביעת גבולות 67'. ש': מה אתם אומרים כעת על אריק שרון שהוא מנהיג הימין ולא השמאל? ת': תכנית ההתנקות של שרון באה כדי להמנע מהסכם עתידי עם הפלסטינים,לפחות לפי וייסגלס...אז איזה מין מנהיג שמאל הוא אריק שרון? מעבר לכך..שגם במצע של המערך ז"ל לא דובר על התיישבות בשטחים הכבושים ובוחרי המערך בחרו במפלגה על מצע אחר לגמרי,גם אז לא נעשה משאל-עם ולא נערכו בחירות אלא רק לאחר 3 שנים.

השאלה שלי

למה אתה מדבר שטויות? כפר דרום הגן על ירושלים בגופו במלחמת השחרור ופייטנים יהודים גרו בעזה עצמה עד תרפ"ט ואתה אומר שלא גרנו באיזור בכל ההיסטוריה?

z dead

New member
....

לא היתה בהסטוריה היהודית התיישבות בחבל עזה...זה שכמה "פייטנים" גרו שם מספר שנים מספר שנים לא הופך את זה להתיישבות.

noamgk

New member
כמה פייטנים?

בעזה הייתה קהילה יהודית ענקית! בית הכנסת בעזה היה מהגדולים שהוקמו בארץ, מה שמעיד על קהילה רחבה ומפותחת (הערבים הרסו אותו, כמובן, כדי שתמימים כמוך יאמינו שלא הייתה התיישבות בעזה). בפרעות תרפ"ט התושבים נאלצו לברוח ולהשאיר הכל מאחוריהם. הערבים הזקנים הזהירו אותם לפני הפרעות, כי הם לא רצו לפגוע ביהודים (לעומת הצעירים) - הם היו חברים שלהם. ליהודים לא היה נשק, ולכן הם בכלל לא חשבו להשיב מלחמה. אני מציע לך לדבר כשיש ביסוס לדבריך, ולא לפלוט דברים שאתה רוצה להאמין בהם. סתם המלצה.

z dead

New member
אז לפי התאוריה שלך...

בגלל שכמה שנים היתה קהילה יהודתית בעזה,אז לפלסטינים מגיעים כל שטחי המדינה לא? לא מוזכרת בתנ"ך שום התיישבות יהודית בעזה... אם אתה רוצה להתבסס על עשרות שנים של התיישבות אז תן את כל השטחים לערבים.

noamgk

New member
מה אתה רוצה?

אין לי תאוריה, ואני לא רוצה להתבסס על כלום. בסך הכל תיקנתי פליטת פה מיותרת שלך שנבעה מבורות. תגיד תודה על המידע וזהו

z dead

New member
שום טעות...

כמו שאמרתי...זה שהיתה התיישבות של שנים ספורות או במקרה הטוב עשרות שנים לא הופכת את עזה לחלק מא"י...עזה אף פעם לא היתה. לפי הגישה שלך כל שטחי המדינה שייכים לפלסטינים. לבנון ועירק הן יותר חלק מא"י השלמה מאשר עזה...למה לא התיישבו המתנחלים בלבנון?

noamgk

New member
אתה רוצה להמשיך ככה עוד הרבה?

אני מסביר לך שלא באתי להוכיח כלום, מה לא הבנת?! אין לי פה גישה בכלל, אז למה אתה מדבר איתי עליה? בסך הכל הסברתי לך שהיה יישוב יהודי בעזה, והוא כלל קהילה גדולה ומפותחת (בניגוד למה שאמרת). כדי להצדיק את ישיבתי בארץ ישראל יש לי טיעונים אחרים, תודה רבה.

z dead

New member
שוב...

אמרתי,עוד מההתחלה...ואתם החלטתם משום מה להגיב לתשובות שלי מאיזשהי סיבה...חבל עזה אינו כלול בא"י השלמה והלא שלמה. זה שאח"כ הכנסתם את העובדה שחיו עשרות שנים בלבד יהודים בחבל עוד לא אומר שמה שטענתי לא נכון. וכנגד הטענה שלכם טענתי סה"כ שגישה כמו שלכם גורסת שלפלסטינים מגיעים מאה אחוזים מן המדינה...זה הכל. לא התווכחתי איתך,הסברתי.

noamgk

New member
אתה מסרב להבין.

אני לא קשור לדיון הזה בכלל, רק הערתי לך על מה שאמרת. אמרתי, ואחזור על זה שוב: כדי להצדיק את ישיבתי בארץ ישראל יש לי מספיק טיעונים אחרים.

z dead

New member
הערת...

על משו שלו היית קורא את השרשור כולו היית מבין שאין טעם להעיר :) "ישיבתי בארץ ישראל יש לי מספיק טיעונים אחרים" עזה זה לא א"י :)

למעלה