שאלות לורדה

אין לי רעיון לנושא..

ואני אומנם לא וורדה.. אבל הנה התשובה שלי. אני אענה רק על סעיפים 2 ו4. 2. יש בארץ דבר כזה, אך זה לא כזה נפוץ כמו במקומות אחרים. משתמשים לרוב במריחואנה אצל חולי גלוקומה, סרטן, ואיידס על מנת להקל כאבים ולעודד תאבון אצל חולי סרטן ואיידס. (אני גם שמעתי שזה גם עוזר בעניין של דלקת פרקים אך אין לי מושג בנושא.. אני לא רופא). ישנם מספר משרדי עורכי דין בארץ שעובדים בזה.. הרשיון שניתן הוא לגידול עצמי אך ורק של מספר מוגבל של צמחים (מקבלים זאת על ידי עתירה לבג"צ). 4. האיש שידברת עליו אשר היה עצור הוא דובר המפלגה רחביה ברמן(כמו כן מנהל פורום סמים קלים בנענע), והוא היה יכול לעשות פה עבודה הרבה יותר טובה ממניי.. בכל אופן לפני לא הרבה זמן הערעור שלו התקבל והוא סיים מעצר בית של שנתיים וקיבל מספר גבוה(לא זוכר בדיוק) של שעות שירות. המפלגה נוקמה מכמה סיבות, 1. לאשר שימוש פנאי של סם המריחואנה לבוגרים. 2. לאשר שימוש של מריפואנה(מריחואנה רפואית). 3. סוג של מאבק למלחמה בסמים, הם מאמינים בתאוריית מיזעור הנזק ולא אכיפה נוקשה. 4. יש עוד לא מעט סעיפים במצע שלהם.. לעוד מידע אפשר לפנות לאתר שלהם, לקרוא את המצע של המפלגה או פשוט לשאול בפורום שלהם. www.ale-yarok.org

זהבה נ

New member
במברגר זה ממש לא מעניין אותי ../images/Emo70.gif

לפנות למפלגה הזו לא עכשיו לגם לא בעתיד. הבנת אני נגדם ובגדול... אם הם רוצים לעבור על חוקי המדינה שיעברו. ואם הם רוצים לשנות חקיקה שישנו (אגב הם ניסו ולא הצליחו בוועת הסמים בכנסת אני ישבתי שם). בשבילך אני מציעה לך לשמור על הבריאות הנפשית והפיזית שלך!!! שתצליח. זהבה - פורום זכויות הורים

זהבה נ

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo63.gif מה יהיה אתך../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo128.gif

לא רוצה יותר להתיחס !!!

הא אופס.. טוב עדיין אם אני לא טועה

קראתי כתבה לא מזמן על כך שרק היושב ראש שלה היה נוכח ברוב הישיבות..(חשבתי שההצעה עברה לכנסת ושם היא ירדה...)

זהבה נ

New member
היא לא תעבור תהיה בטוח שאם זה תלוי

בי אפעיל את כל מכבש הקשרים שלי בכדי שזה לא יתקבללא עכשיו ולא אף פעם, כי יש יותר מתנגדים מאשר תומכים, כך שזה לא חשוב כל כך שאומרים "זה עוד יהיה חוקי כמו במדינות מתוקנות" לתת דוגמה את אמסטרדם בשבילי זה לא מספיק. אתם צריכים להבין שמצב רוח עושים עם דיבור עצמי ולא עם דימויי עצמי נמוך כי כל המשתמשים ואני מתכוונת ל "גראס" והקלים "כמוהו" לא עושים דימויי עצמי יותר טוב אחרי שה"סטלה" עוברת. זה פשוט לא משכנע. זהבה פורום זכויות הורים

ההצבעה על מריחואנה רפואית

נערכה במליאת הכנסת ולא ב"ועדת הכנסת למלחמה בנגע הסמים", כך שהביקורת על שיעור ההשתתפות הנמוך בהחלט במקומו, למרות שהוא לא חריג ביחס לשיעור ההשתתפות בהצבעות בנושאים אחרים, חלקם לא פחות חשובים. ולזהבה: אני לא מכיר אותך ולא יודע מה מידת ההבנה שלך בתחום, אבל אין שום קשר בין אמסטרדם לעניין המריחואנה הרפואית. אמסטרדם והולנד כולה הן דוגמא למדיניות של מזעור הנזק וביטול ההפללה של שימוש עצמי בקנביס לצרכי הנאה. לעומת זאת, ההצבעה שלא עברה בכנסת עסקה באישור לרופאים לרשום קנביס <דגש>לחולים<סדגש>. יש הרבה מאד חומרים שאסורים לשימוש סתם כך, אבל מותרים לשימוש על ידי חולים באמצעות מרשם. וגם בתרופות הללו עושים שימוש לרעה, ואין דרך למנוע את זה לחלוטין, אבל זו בכל זאת לא סיבה למנוע מאנשים תרופה. כל מי שמתעקש למנוע שימוש בקנביס מחולה סרטן, או איידס, או פיברומיאלגיה מגלה קהות חושים לדעתי. בואי תסבירי לי למה מותר לרשום לבנאדם שסובל מכאבים מורפיום, וקודאין, ופרקודן, ופרקוסט, שכולם נגזרות של האופיום וחלקם עוד יותר חזקים מהרואין, וכולם יכולים לשמש את הנרקומן המצוי כתחליף למנה היומית שלו, ואסור לרשום קנביס? למה?

אני עדיין רוצה תשובה, ברשותך

מן הסתם היו נימוקים כבדי משקל שגרמו לך לגבש את התנגדותך הנחרצת להתרת השימוש הרפואי בקנביס, ואני מבקש לדעת מה הם.

זהבה נ

New member
אז ככה מצטערת שלא ראיתי את השאלות../images/Emo42.gif

מאתמול ולכן לא עניתי לך אינני מתחמקת מהסבר דעותיי ולא בורחת משום אחריות. בביקורי בועדת הסמים בכנסת הייתי עדה לנסיונות של איסור שימוש בתרופה אשר ניתנת לילדים אשר סובלים מקושי נוירולוגי מסויים ויכולה לעזור להם להגיע לביצועים ככל שאר בני גילם, ללא שימוש באותה תרופה יש חשש שאותה אוכלוסיה של ילדים תדרדר עד כדי נשירה מלימודים. אז ראיתי אך ח"כים מופעלים על ידי קבוצות לחץ ואיך הם חותמים על הצעות חוק ללא קריאה של תוכן מתווכחים עם רופאים עלנושאים שאין להם מושג בכלל, וגם כמה ח"כים שעובדים יפה מאוד וביסודיות. לדעתי צריך לעמוד על המשמר ולשים לב בדרך כלל בכל נושא. ללא קשר לחקיקה כל שהיא, אבל חובה עלינו לשים לב לחקיקה כי הח"יכם שנמצאים בכנסת לא תמיד מבינים בנושאים שאותם/בהם דנים, במילים ספורות אנני סומכת עליהם במאה אחוז כי גם הם בני אדם והמניעים הפוליטיים שלהם לפעמים עולים על מניעים אידאולוגיים. התנגדותי נובעת : 1 לא ראיתי אף נפגע סמים קשים שהתחיל ישר מהסמים הקשים הוא תמיד התחיל קודם בסמים הקלים.אני יודעת זאת משיחותי במרכז גמילה שבו התנדבתי. 2 יש חשש גדול מאוד(שלי) שכאשר יהיה חוקי "הסמים הקלים" זה יהפוך להיות כמו בסיגריות (הודתי בעבר שאני חוטאת ומעשנת סיגריות) להיות זמין ובכל מקום, ותלמידים רבים יראו בכך אישור להתחיל, תראה מה קורה עם "דבק מגע" "טיפקס" וכדו , האם אתה חושב שזה יהיה יותר טוב??? 3 בנושאי הנימוקים הרפואיים, את זה אני משאירה לרופאים שיודעים יותר טוב ממני וממך מה לתת ולמי לתת, התרופות שציינת קודם בחלקם הןתרופה שלא רופא רגיל יכול לתת לי אולך מרשם אלא רק פסיכיאטר או נוירולוג, ואם זה כך אז אולי יש בניינו גם אנשים חולים שזקוקים לתרופות האלה ולא אני וגם אתה לא נקבע על גורלם לכאן או לכאן ואל הייתי הופכת אנשים חולים למשתמשים או עוברי חוק. האם אתה כן??? זהו בינתיים אם שכחתי משהוא תזכיר לי כי אני הולכת לשתות קפה, אינני מתחמקת משום שאלה או בקשה להסבר. זהבה - זכויות הורים

אוקיי יש לי שאלה..

1. כמה נפגעי סמים קשים ראית שלא התחילו אף עם טבק או אלכוהול? 2. הנתונים, אפילו שהם לא ידועים לי, לא כל כך גבוהים של נערים שמסניפים דבק. אם אני טועה תתקני אותי. וכמו כן, דבק מגע ניתן לקנות בכמעט כל חנות בכל המדינה ובכל גיל. זה לא יהיה המצב עם הגראס, אשר אם יהיה חוקי יהיה חוקי רק לגידול של בגירים או מכירה במקומות מורשים אשר מיועדים לכך ואם הם רוצים להשאר מחוץ לכלא ולשמור על העסק שלהם הם ישמרו עליו נקי(כולל לא מכירת אף סם אחר, פיקוח ממשלתי, ואיסור מוחלט של מכירה לקטינים). 3. רופאים תומכים בהחלטה הזאת! ישנם מספר לא קטן של אונקולוגים (אם אני צודק בשם.. ) שממליצים לחולים שלהם לנסות גראס על מנת להקל את הכאבים אפילו שזה לא חוקי. אבל מה שקורה, במקרה וזה אכן עוזר, שכל האנשים האלו שסובלים כל כך במחלות שלהם נחשבים ישר כעבריינים לכל דבר רק בגלל שהם צורכים תרופה. התרופות הללו עדיין ירשמו רק לאלו שנזקקים לכך על ידי רופאים מיוחדים ולא כל רופא משפחה, בדיוק כמו מורפיום וכל שאר התרופות הללו. דבר שמעלה את ההפללה האוטומטית של לפחות 500 אלף צורכי הסמים קלים בארץ.

הנחותייך שגויות, וכך גם מסקנותייך

אני מאמין לך שאת לא מנסה להתחמק מתשובה, אבל ממש לא הבנתי את תשובתך. 1) המכון הלאומי לרפואה בארה"ב קבע, כמו אינספור מחקרים אחרים, שאין **שום דבר** בקנביס שגורם לאנשים לצרוך סמים אחרים. טיעון תיאוריית השער הוא פגום מיסודו גם כשמדובר בשימוש לצרכי הנאה. העובדה היא שרובם המכריע של המשתמשים בקנביס (מעל 90 אחוז) **אינם** "עוברים" לסמים קשים. יתרה מזו, האמירה שכל הנרקומנים החלו בקנביס היא פשוט לא נכונה. נכון שרובם השתמשו בקנביס לפני שהשתמשו בסמים קשים, אבל עוד לפני כן הם שתו אלכוהול ועישנו טבק. אז מה פה סם השער? המממם? אולי הטבק, שמרגיל את האדם לחיות עם התמכרות? אפילו צרכן קנביס יומיומי לא מגלה חצי מהתסמינים של מעשן טבק שאין לו מה לעשן. שיעור הנרקומנים שעישנו סיגריות לפני שהחלו להשתמש בסמים קשים גבוה משיעור אלה שהשתמשו בקנביס. הניסיון למנוע לחלוטין שימוש לרעה בסמים הוא חסר סיכוי. עובדה. כרגע המדינה שלנו מוציאה על זה מאות מיליוני שקלים בשנה, רודפת מאות אלפי בני אדם, ושיעור השימוש רק **עולה**. 2) קנביס אינו מהווה סם שער בגלל תכונותיו, אלא בגלל כריכתו באיסור חוקי יחד עם שאר הסמים. עם אדם צעיר מנסה קנביס ורואה שאנשים כמו ורדה בר רק שיקרו לו כל הזמן, שזה לא אסון אפילו בשימוש קבוע, שמספר האנשים שנפגעים או עוברים לשימוש בסמים אחרים הוא נמוך מאד, שבהחלט אפשר לצרוך קנביס בקביעות ולתפקד היטב - אז למה שהוא יאמין לכם שסמים אחרים הם באמת מזיקים? זה כמו המשל הנדוש על הילד שצעק זאב. כמו כן, היות ששימוש בקנביס מתקבל בסלחנות (אם לא באישור גלוי) בקרב פלח די נכבד מהאוכלוסיה (ולא ניכנס פה לדיון של אם זה בסדר. זה ***המצב***), הרי שכל ההרתעה הפסיכולוגית, הן ממעבר על החוק והן מהתעסקות במשהו מסוכן, אובדת כשהוא מתלבט אם לחצות את הקו בין קנביס לסמים אחרים. הרי אמרתם לו שהכל אותו דבר. זאת אומרת שאם זה (קנביס) לא נורא - וזו המסקנה אליה מגיעים רובם המכריע של המשתמשים - הרי שיש להניח שגם בנוגע לסמים אחרים אתם משקרים. כמו כן, כל עוד הקנביס לא חוקי, הרי שהצרכנים נאלצים לקנות אותו מגורמי עולם תחתון, שיש להם אינטרס מובהק למכור סמים אחרים, שהרווח עליהם גדול לאין שיעור מזה שעל הקנביס. אז לסיכום: לא הקנביס הוא שמסייע למעבר לסמים אחרים, כי אם כריכתו באותו איסור חוקי כמו אותם סמים אחרים. 2) כמו שאמרתי, זה פשוט לא נכון שכל הנרקומנים "התחילו" עם גראס או אפילו השתמשו בו לפני התמכרותם. ידועים מקרים רבים של אנשים שהתמכרו למשככי כאבים בעקבות תאונה. האם את מתנגדת לשימוש בכל סוגי משככי הכאבים הנמצאים בשימוש כיום? אני רוצה תשובה של כן או לא על השאלה הזו. הרי להתיר שימוש רפואי במופריום ובפרקודן ולא להתיר שימוש רפואי בקנביס זה בעצם להגיד "אני לא מרשה לך להקל על מכאוביך במשהו שלדעתי עלול להוביל אותך לרעל - אבל ברעל עצמו אתה יכול להשתמש בלי בעיה"? 3) את משאירה לרופאים לקבוע? הרופאים **רוצים** לרשום קנביס, והחוק הוא זה שלא נותן. ממש לא הבנתי את השאלה שלך אם אני רוצה להפוך אנשים חולים למשתמשים או עוברי חוק. *אני* זה שלא רוצה שהם יצטרכו לעבור על החוק ובנוגע ל"משתמשים" - קנביס זו תרופה, ובהחלט הייתי רוצה שמי שרוצה וזקוק לכך ישתמש בה. בחופשיות. הניסיון לבוא לאנשים שחולים במחלות כמו איידס, סרטן, פיברומיאליגה וכו´ ולהגיד להם "אנחנו לא רוצים שתתמכרו", בעוד שמשככי הכאבים שכן מותרים לשימוש במרשם הם ממכרים פי כמה - זו צביעות מקוממת. 4) האמירה שלך, שרק פסיכיאטר או ניורולוג יכולים לרשום את נגזרות האופיום השונות המשמשות לשיכוך כאבים היא לא נכונה עד אימה.

זהבה נ

New member
לאביר הירוק ../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo120.gif

גם אני לא מכירה אותך. וכאן בעולם הוירטואלי לא חייבים להכיר אחד את השני, למרות שאני רואה שאינך משתמש בשמך האמיתי אלא בניקניים. נכון שמת לב מהר מאוד שאין לי ידע מנסיון של שימוש, אני לא השתמשתי ואל אשתמש בשום סם, הזכרתי קודם בדיון שנערך כאן ביום חמישי שאני אזרח ששומר על החוקין לכן גם אף פעם לא ניסיתי שם סם. אנ מאמינה שמצב רוח עושה האדם לעצמו עם דיבור עצמי זה דבר שבונה את הגוף ולא הורס כמו הסמים. את דעותיי על הח"כים כבר הזכרתי בהודעה הקודמת. וגם את הנושא הרפואי. אני מבקשת לשאול אותך מדוע אתה נותן לעצמך ליפול לתוך העולם הזה של "סמים" ולהתעסק עם כל הג´יפה של הסוחרים והסמים לא חשוב אם הם קלים??? זה מטריד אותי שאדם כמוך (למרות שאני רק מכירה אותך מהתכתבויות כאן) שעל פי תרבות הדיון שאנו מנהלים כאן אפשר בהחלט להבין שאתה אדם בעל יכולות ביטויי מעל לממוצע, מדוע אתה צריך את זה בכדי להנות,להרגיש, טוב??? לא חבל לך על עצמך? האם אתה לא אוהב את עצמך? למה בכלל אתה זקוק לזה, לעזזל? האם ניסית להפסיק ?? תודה על תשובותך הכנות עד כה ואני מקוה שגם על אלה תענה בכנות כמו קודם. זהבה - פורום זכויות הורים

../images/Emo13.gif אז ככה:

למה? מסיבה פשוטה: זה נעים. זה עושה לי טוב. זה מהנה. למה את שותה קפה? למה את אוכלת גלידה או חומוס? למה את רואה דברים מסוימים בטלוויזיה? לגבי סוחרים: אכן, עולם ג´יפה הוא, אבל למזלנו יש גם סוחרי קנביס שמתעסקים רק בזה והם שונים מסוחרי הסמים הקשים. רבים מהם אנשים טובים ויקרים שאין שום בעיה "להתעסק" איתם. לגבי אהבה עצמית: אני מאד אוהב את עצמי, וכל מי שמכיר אותי יעיד על כך. למה אני זקוק לזה? אני לא. אני **רוצה** את זה. יש הבדל. למה אני רוצה את זה? אני יכול לתאר לך במלים, אבל לא תהיה לזה משמעות רבה. דומה הדבר לתיאור משגל באוזני סריס (או נזיר מלידה, לצורך העניין). האם ניסיתי להפסיק? עשיתי הפסקות רבות. האחרונה בת למעלה משנה. ברור שעולם המושגים שלך לגבי קנביס הוא תוצאה של שטיפת המוח הרשמית. אני לא מכור ואני לא נרקומן. מאז שנעצרתי (לפני קרוב לשנתיים) לא עישנתי, וזה לא מנע ממני לתפקד במלוא מאת האחוזים. פשוט לא יכולתי ליהנות ממשהו שאני אוהב. מדוע אני צריך את זה כדי להרגיש טוב? שוב, מכיוון שאין לך מושג מה ההרגשה אז קשה להסביר, אבל תשובה אחרת, עם כל הכבוד, תהיה מה זה עניינך, למען השם? למה אני צריך לתת לך דין וחשבון על האופן שבו אני מבלה את זמני? ברור שזה מטריד אותך שאדם כמוני הוא "סטלן". הרי כל ההסברה הרשמית נועדה לגרום לך להאמין שמי שנוגע בקנביס הוא בנאדם עם בעיות, בנאדם שלא מתפקד, בנאדם שיכולת הלימוד וההבעה שלו נפגמות, בנאדם שמוצדק להיכנס לו לחיים ולהגן עליו מפני עצמו. והנה מדבר איתך בנאדם שסותר את כל ההנחות האלה. זו בדיוק הבעיה. השקרים האלה הם מה שמביא אותך לתמוך במלחמה הזו. כבר מתייבש לי הפה רק מלהקליד את זה, אבל תסתכלו על הולנד, למען השם! כבר רבע מאה שיש בהולנד לגליזציה דה-פאקטו. אז מה, הולנד התפוררה? (לא בפעם האחרונה שבדקתי ב-CNN) אנשים לא עובדים בהולנד? (דווקא כן, שיעור האבטלה בהולנד הוא מהנמוכים באירופה) לא לומדים? (הלוואי על תלמידי ישראל הישגיהים של התלמידים ההולנדים). לא חיים כמו בני אדם? (קר ושטוח שם, אבל עדיין הלוואי עלינו). למה אתם לא מוכנים להתמודד עם העובדות? לגבי כל האמירה ש"מצב רוח עושה האדם לעצמו" - זו היתממות. את לא שותה אלכוהול באירועים? או שזה לא סם? כשכואב לך הראש, האם את עושה מדיטציה עמוקה כדי לרפא את עצמך, או לוקחת אקמול? או שאקמול זה לא סם? כשאת קמה בבוקר וצריכה להגיע לעירנות במהירות, האם את שותה קפה? או שאת חושבת שקפה זה לא סם? אחד הדברים הנפסדים ביותר במדיניות הסמים הוא ההפרדה המלאכותית בין "סמים" (דהיינו סמים האסורים על פי החוק) לבין חומרים אחרים, שהם סמים באותה מידה ולעתים קרובות הרבה יותר מסוכנים, אבל איש אינו מכנה אותם סמים מפני שהם מותרים על פי החוק ולא רוצים להתבלבל בינם לבין השטן הגדול, אבי כל חטא, הדבר הזה שאנחנו חייבים להילחם בו עד כלות - ה ס מ י ם הכו בסמים והצילו את המולדת! )-] אז זהו, שאף אחד לא הולך ונלחם בצמח קנביס או בערוגת פרחי פרג. המלחמה בסמים, כפי שהיא מתנהלת כיום, היא מלחמה בבני אדם. תזכרו את זה.

כלומר את נחושה בדעתך להתנגד

לנו, אבל מסרבת לדבר איתנו. אני לא חושב שזו גישה בריאה, אבל זו ללא ספק בעיה אישית שלי.

זהבה נ

New member
אתה רואה שלא כך הדבר../images/Emo63.gif

מצטערת על העיקוב במתן תשובותיי ושאלותיי ומקוה שאתה תשיב לי. אינני מתחמקת בשום פנים ואופן לא. ואני גם תמיד מוכנה ללמוד מכל מי שמוכן להסביר לי בצורה תרבותית אניגם תמיד מוכנה להסביר את דעותיי. זהבה - פורום זכויות הורים

ורדה בר

New member
אני כבר שואלת שאלות

לזהבה שלום, קשה להסביר לנערים שכבר התחילו בשימוש, אך אני -דרך הסיפור האישי, מנסה להבהיר להם שאחד מתוך עשרה ייפגע ואף אחד לא יודע מי. כמו רולטה רוסית. אחרי שנתיים אפשר לדעת.... קשה לי להאמין לסיפור על קצינת המבחן ונראה לי כי האמא שמעה את זה רק מפי הילדה. וכל המשתמשים בסמים הם שקרנים. הרפואה משתמשת במריחואנה (גראס) לחולים סופניים כדי להקל עליהם את סיום חייהם. ברפואה יש גם שימוש במריחואנה בצורת כדורים לחולים שאינם סופניים אך חולים במחלות כרוניות שאין יודעים איך לטפל בהן. כיוון שאני באה ממקום אחר לשיחותיי עם הנוער-לא כמייצגת את הממסד, אלא דרך הסיפור האישי, אני מרגישה שזה מתקבל אחרת. ברור מה דעתי על מפלגת "עלה ירוק". כל חברי המפלגה הם משתמשים בסמים ומכיוון שעל פי חוק הם עבריינים, הם רוצים שזה יהיה חוקי. קשה לי להאמין שפנייה לא-סם לא נענית ברצינות. אני מקווה שאינך טועה- כמו רבים אחרים, שחושבים שהרשות הממלכתית למלחמה בסמים ואגודת אל-סם- חד הם. פסיכיאטרים? זה נכון. רובם לא מבינים בנושא ואסור לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר מבלי לוודא שהוא מומחה בטיפול בנפגעי סמים. הנזק רב על התועלת. זה לא נכון שלא עושים דבר בעניין. אני מסכימה שלא עושים מספיק

זהבה נ

New member
האם יש באחת המחלקות הפסיכיאטריות ../images/Emo35.gif

בבתי החולים בארץ מומחים לנושא סמים??? ואם יש אז באיזה מבתי החולים , אני שמעתי על "פרדסיה" הממשלתי. האם אכן??? זהבה - פורום זכויות הורים

ורדה בר

New member
האם יש באחת המחלקות

הרבה מומחים אין, אך הם עוברים השתלמויות ויש עוד מתמחים. בפרדסיה אכן יש, וגם בבאר יעקב. אולי היום גם בגהה. הלוואי היו מקימים מחלקות מיוחדות לנוער נפגע סמים, כי המחלקות הרגילות לא ממש מתאימות. הם לא פסיכוטים במובן הרפואי. אך הם באמת חולים והתופעות הן של מחלות נפש.

למעלה