שאלות להחברים

שאלות להחברים

בביקורי בל"ג בעומר בירושלים, חולק לי הכרוז הרצ"ב. ואני שואייל (סליחה על הבורות) מה זה רש"י פי' ד"א? (ד"א - דף אלף? של מה?) האמנם אומר רש"י שאיפור נשים הוא מן הדברים שגרמו לחורבן בית המקדש? מאיפה הוא לקח את זה? מה זה עיישי"ה? מהו תרגום יב"ע סו"פ ומאיפה הוא מסיק שאיפור של נשים גרם למבול? מהו גאו"צ? מה זה בלאאמו"ר (נשמע לי צרפתית אבחל לך תדע), ומה זה מהרי"צ? כיצד יכול מישהו שהוא זצוקל"ה לחתום על הכרוז? ומה זה פרו"ח שבכותרת?

שלמה ל

New member
תרגום:

לא פר"ח- ער"ח= ערב ראש חודש. ןברש"י פרש- דבר אחר:...=פרוש נוסף עיש"ה=עיין שם היטב יב"ע=תרגום יונתן בן עוזיאל סוף פרשת בראשית גאו"צ=גאון צדיק בלאאמ"ור=בן לאדוני אבי מורי מהר"יצ= אולי מורנו הרב יוסף צבי זצו"קל= האב נפטר, הבן חתם

נראה מה אצליח לפענח:

הגאוה"צ= הגאוני הצדק רש"י פ"י ד"א= רש"י פירוש דבר אחר= הפירוש השני של רש"י לפסוק הנ"ל. תרגום יב"ע= התרגום לארמית של יונתן בן עוזיאל גאו"צ= גואל צדק? צ"ל גוא"צ? עיישי"ה= עיין שם= לך תקרא את המשך הפסוק. לא מבינה את שתי האותיות האחרונות. בלאאמו"ר= בן לאבינו, אדוננו, מורנו ורבנו (שהוא כבר זצוק"ל, בניגוד לבן החי) מהרי"צ= מורנו הרב יעקב צבי או יצחק צבי או יהודה צבי או כל שילוב אחר של שני שמות שעולה על דעתך. (ניתן לקרוא לו גם הגרי"צ= הגאון רבי וכו'.)

תוד"ה לחכמ"י בד"צ תרב"ע

המקום יזכה אתכם בבריות גופא ובנהורא מעליא ובנחת מכל צאצאיכם ; וימלא כל משאלות לבכם לטוב.

מוגג

New member
למה לא תעיין שם?

דבר אחר. כן. מנבואת ישעיהו. עיין שם.. תרגום יונתן בן עוזיאל סוף פרשת בראשית. מהתיאור של לקיחת בנות האדם על ידי בני האלהים. גאון צדיק. בן לאבינו אדוננו מורנו ורבנו. זה הבן שלו. פרנסיה וחכמיה. חלק ממה שכתבתי נכון. השאר ניחוש.

למעלה