שאלות לד"ר דסקלו

שאלות לד"ר דסקלו

ביום שלישי הקרוב בין השעות 19:00-20:00 יתארח בפורום ד"ר שמעון דסקלו שיענה על שאלות בנושא הביוץ והכניסה להריון בכלל, ועל בחירת מין היילוד באמצעים טבעיים בפרט. ד"ר דסקלו הנו מומחה למיילדות וגינקולוגיה, ורופא בכיר במחלקת נשים ויולדות בב"ח מעייני הישועה.

mayaya

New member
שאלה לד"ר דסקלו ../images/Emo101.gif

שלום, אני בת 27 עם שחלות פוליציסטיות, אני ובעלי מנסים כמעט שנה להכנס להריון. החודש עברתי הזרעה שלישית, שכולן כללו השבחה בתוספת זריקת פרגניל ואיקקלומין (אני נוטלת 4 חודשים בערך איקקלומין).משום מה אני לא נקלטת , אתה יכול לשער אולי מה השלב הבא? האם כדי לעשות הפסקה קלה בין כל ההזרעות הללו? תודה!

קרןקרן

New member
שאלה לד"ר דסקלו ../images/Emo95.gif

איזו דיאטה עושים לבת ואיזו דיאטה עושים לבן? האם יש מתכון מסויים שכותב בדיוק מה לאכול לפי סדר יום מסויים? כמה זמן לפני שרוצים להכנס להריון? האם יש סיכונים בריאותיים בדיאטה מסוג זה? ומהם אחוזי ההצלחה? תודה מראש

../images/Emo13.gifשאלונת

האם לעודף משקל <30ק"ג> יש בעיה להכנס להריון והאם זה אפשרי? <מבלי להרזות> ואיך יודעים מתי מתרחש ביוץ כשהמחזור לא תמיד סדיר? תודה,,,,,

הוא ענה לך מתחת...

ואני מצטטת: "עודף משקל אינו מפריע לכניסה להריון אלא אם הוא קשור להפרעה הורמונלית מומלץ לעשות פרופיל הורמונלי בתיאום עם רופא נשים."

DrDascalo

New member
עודף משקל

כאשר המחזור לא סדיר הביוץ קורה בין 9 ל14 יום לפניי הווסת מאחר ואת לא יודעת מתי תקבלי ווסת מומלץ לעשות מעקב US החל מיום 12 לווסת. שיטה נוספת היא שימוש בערכת אובלוק. עודף משקל אינו מפריע לכניסה להריון אלא אם הוא קשור להפרעה הורמונלית מומלץ לעשות פרופיל הורמונלי בתיאום עם רופא נשים.

DrDascalo

New member
דיאטה לבן ולבת

כאשר מתכוונים לתכנן את מין העובר ישנם מספר צעדים שאחד מהם הוא הדיאטה, כאשר משלבים את כולם הסיכויים ע"פ הספרות הינה כ-75%. לבנות רצוי להעלות את כמות בסידן והמגנזיום(דברי חלב), ולבנים את כמות המלחים(הרבה בשר ומלוח...). דיאטות מדוייקות ניתן למצוא באינרטרנט, באתר- SEX DETERMINATION ברוב המיקרים דיאטה בלבד אינה מספיקה על מנת להשפיע על מין העובר. לא ידוע על סיכונים בריאותיים לדיאטה מסוג זה.. שיהיה לך בהצלחה :)

DrDascalo

New member
שחלות פוליציסטיות

הטיפול הראשוני בחוסר פיריון על רקע של שחלות פוליסיציות הינו טיפול באקקלומין בתוספת הזרעות. נהוג לטפל עד חצי שנה במידה ועדיין לא הושג הריון עוברים לטיפולים מתקדמים יותר כמו זריקות של חומרים הגורמים לביוץ יתר. ישנם מיקרים בהם הפסקה בטיפולים גורמת להריון ספונטני.

DrDascalo

New member
ביוץ והשרשה

ההשרשה אינה תלויה בביוץ, אלא בהפריה. אישה מבייצת אבל אם לא תהיה הפרייה לא תהייה השרשה. במיקרים בהם הבייצית הופרתה ההשרשה ברחם תתרחש תוך כ-7 ימים, כיומיים אחר כך תהייה בדיקת הריון חיובית..

כמה זמן אחרי ההשרשה מתחילים להתרחש

שינויים פיזיולוגים בגוף שניתן להרגיש אותם?(ומהם אותם שינויים)

מוקה27

New member
ועוד משהו בעניין...

האם יתכן שמרגישים תחושות של "התרחשות" בבטן לאחר הפריה או שזה יותר פסיכולוגי? יכול להיות תחושה של דקירה חדה בזמן ההשתרשות?

DrDascalo

New member
השרשה

לא ניתן להרגיש את ההרשה יש נשים שמרגישות את הביוץ.. אך זה קורה כשבוע קודם...

האם יכול להיות מצב של ווסת (דימום)

ללא ביוץ? אם כן, האם זה מעיד על מצב לא תקין של מערכת הרבייה?

מהו אורך החיים של הביצית ושל הזרע

ו(פעם אחת ולתמיד) מי אמור לחכות למי על מנת שתתקיים הפרייה תקינה?

DrDascalo

New member
אורף החיים של הביצית ושל הזרע

ביצית שחורגת מהשחלה חיה עד 48 שעות במידה ובתקופה זו לא הופרתה תמתיני לחודש הבא... הזרע יכול לחיות בחצוצרות או באגן האישה עד 5 ימים. לא חשוב מי מגיע ראשון לדייט, העיקר שזה יקרה ב48 שעות שבהם הבייצית פנויה...

שתי שאלות בנוגע לתגובה שלך:

לנו ידוע שאורך חיי הזרע הוא 72 שעות=3 ימים. האם חמשת הימים שציינת הם הנורמה או מצב קיצוני? ועוד שאלה- מומחה לפוריות שהייתי אצלו אמר שעדיף שהזרע יחכה לבייצית כי ככה "הטובים שורדים". האם יש הגיון בזה?

DrDascalo

New member
חיי זרע

אורך החיים של הזרע בגוף האישה הוא עד 5 ימים, וזה תלוי באיכותו של הזרע. מעבר הזרע בגוף האישה הוא כמו מעבר מיכשולים לכן זה נכון שרק "הטובים שורדים"

למעלה