שאלות לדיון...

שאלות לדיון...

הי בנות, ההתעסקות של הימים האחרונים בהפשרות, הפריות, וחלומות על הריון ותינוקות... גרמה לי לחשוב הרבה (כן, זה מעייף כמו שזה נשמע). חשבתי שאם כבר אז ננסה לחשוב ביחד. מדובר בכמה שאלות אבל הן בטח קשורות בסוף...אשמח לשמוע את מי שרוצה להרים את הכפפה. כמה שאלות, קצת מבולבלות... אתן מוזמנות: 1. אופטימיות זהירה : איך אתן חיות עם הסתירה של לשמור על אופטימיות, ובמקביל "שומרות" על עצמיכן בתהליך הזה. 2. אמונה תפילות ונרות/ קמעות/ רבנים/ קברי צדיקים/ מעגלי נשים/ אוהל אינדיאני/ איגלו אסקימוסי: או בקיצור - מה אתן עושות בעיניין, איפה עובר הגבול... עד כמה אתן שותפות בלעזור לקוסמוס או שומרות על שפיות רציונלית? 3 גברים ממאדים ונשים מתפוז, או זוגיות ופונדקאות: מה עושה הפונדקאות ובכלל התהליך הזה לזוגיות שלכם? האם זה מקרב, מקשה...איך משפיעות דרכי ההתמודדות השונות והשלישיה הזאת שנוצרת על הזוגיות? טוב...אז אחרי כל השאלות אני אנסה לענות... 1. הסתירה הזו מחרפנת אותי. מודה. אני מנסה להיות הכי קולית בעולם. מנסה לשמור על עצמי ולדעת שיכול להיות גם קשה ומסובך ומצד שני... בגלל האמונה שלי שלאופטימיות והמחשבה החיובית יש משקל עצום - אני מזכירה לעצמי כל הזמן להאמין בניסים...(מה שמעביר אותי מיד לסעיף הבא). 2. כמו שאמרתי - לדעתי לאמונה יש כוח עצום. אני לא דתיה ואפילו רוב חיי הייתי דיי אפיקורסית. אבל האמונה שלי היא משהו שקצת מתפתח לאחרונה. יש עלי איזה שהוא לחץ, בעיקר מהמשפחה "אולי נלך לרב X....". אז לא בטוחה שזה תופס אותי, אבל דיין לא אומרת לגמרי לא. מה שהרבה יותר מדבר אלי - זה איזה שהוא חיבור לכוח פנימי (מקווה שאנ לא נשמעת לא שפוייה, אז אמשיך - ) לאמונה, לכוח של הדברים הטובים. אני מאמינה בלדמיין את האמא שאהיה והמשפחה שתהיה לנו ופשוט להזמין את זה...ובמסגרת הזו - אני פתוחה קצת להצעות...(נניח למעגל נשים..) 3. הזוגיות. ואוו... זה מסובך וחשוב. אנחנו כל הזמן מנסים לשמור על השפיות והביחד בתוך כל העומס הזה. אני חושבת שהקושי הכי גדול הוא שדווקא במשברים, ההתמודדות שלנו כל כך שונה - הוא כמובן אלוף בלהדחיק (כנראה ששימש מודל לפרויד כשכתב על זה). אני (בטח ניחשתם) חושבת/ כותבת/ מציירת/ מדברת.... הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו כשאני מנסה להזכיר לו "תזמין.." (לא. הכוונה היא לא להזמין סטייק עסיסי מהמסעדה). ואני כ"כ שם... ולמרות הכל - היתה לנו שיחה כזו מרגשת הערב. כשהבנו כל אחד את המקום של השני. צחקנו על זה ביחד. התחבקנו ... מקווה שזה לא ישחוק אותנו. מקווה שגם כשנגיע לרגע המופלא הזה - להריון ולהורות.. נצליח לשמור ולפנק את הזוגיות שלנו ככה. טוב יקירותיי, אל תשאירו אותי לבד עם ההשתפכות הזאת. מחכה לקרוא מה אתן חושבות... לילה טוב!

אתי1000

New member
נשמע כל כך מוכר

בדרך כלל אני שותפה סמויה בפורום הזה, אבל לא יכולתי שלא לענות על השאלות : 1. אין ספק שזה אחד הדברים הקשים בתהליך, לשמור על אופטימיות, אבל אני יודעת שחובה לשמור על אופטימיות כדי לצאת בחתיכה אחת ולא מפורקות כי בסך הכל התהליך הזה זאת התחלה של משהו מופלא שדורש הרבה כוח, וצריך לשמור עליו. 2. כן נכון, לאמונה יש כוח עצום אך בשלב זה בחיי אני מסתפקת בלהדליק נרות שבת ולדבר ישירות עם "המקור" (אני לא דתייה), בגלל מצבי הבריאותי כבר הייתי אצל מליון רבנים ונתנו לי שני מיליון קמעות, ואפשר לומר שקצת נמאס לי מזה אז כרגע אני מתחברת לדבר הכי פשוט ותמים, וכמובן אני מאמינה זה אחד הדברים לאחוז בהם ולקבל כוח. 3. הזוגיות, למזלי הגדול, יש לי בעל מדהים. כל כך תומך, כל כך מבין, לוקח את הדברים בצורה הגיונית והכי הכי עוזר זה שהוא אופטימי כל כך. וכמובן ברגעי משבר הוא תמיד זה שמעודד, לפעמים נראה לי שהוא מחזיק את עצמו ולא מראה לי כדי שאני לא ירגיש יותר רע, אבל גם לו יש את הרגעים שלו (נדיר מאוד) ואני שם בשבילו. אבל אחנו יחסית להרבה זוגות פה זוג די צעיר ואולי הזמן יהפוך את הדברים ליותר קשים (מקווה שלא). בוקר טוב ויום נפלא לכולן.

שאלות כלבבי

גמני לא כל-כך כותבת כאן, אבל אנחנו כנראה (תלוי בעבודה של ההבנזוג) נגיע למפגש הקרוב, אז זו הזדמנות לצאת קצת מהקונכייה.. , 1. זה המקום לספר שיש לי מחלה כרונית תורשתית ושאני חירשת ושאני עכשיו בשיקום ארוך וקשה במטרה לחזור ללכת. כך שבלי קשר לפונדקאות - אופטימיות זה כלי הישרדותי בשבילי..ועם הזמן, לימדתי את עצמי לאזן ולא להתאכזב יותר מדי אם דברים לא מסתדרים כרצוני, או במהירות בה אני רוצה שהם יסתדרו. 2. אני עוסקת במדיטציה ורוחניות ודמיון מודרך מגיל 10 ויודעת עד כמה מחשבה יוצרת מציאות ועד כמה אמונה עצמית היא חשובה. הדת היהודית לא משחקת כאן תפקיד עבורי.. 3. בגלל כל מה שכתבתי לעיל, הזוגיות שלנו עברה ועוברת המון מבחניםף מהם אנחנו יוצאים מאד חזקים..

שאלות מרתקות, ומעסיקות מאד!

גם אני, כמוך, עסוקה כל הזמן במחשבות, לבטים, תהיות ושאלות הנוגעות לתהליך כולו, להתמודדות עימו ולהשפעות השונות שלו עלינו ועל חיינו. (ככל שאני עסוקה טכנית בדברים אחרים כמו טיפול בילדים, משק הבית, עבודה וכו' - לא מצליחה להתנתק מהמחשבות והעיסוק המתמיד בנושא הפונדקאות. כנראה זה אישו גדול מדי בנקודה זו של חיי). לגבי השאלות שהעלית: 1. האופטימיות, בעיניי, היא הדרך לשמור על עצמנו בתהליך. שהרי ברגע שנאבד אותה... אין טעם להמשיך הלאה. מעבר לכך, אני מנסה להסתכל אחורה וקדימה לסרוגין - אחורה כדי להחזיק את עצמי. אחורה - כדי לראות כמה צעדים כבר עשינו, כי הדרך ארוכה כל כך, וקדימה - אל המטרה ואל קו הסיום שהולך ומתקרב ככל שמתקדמים. 2. אמונה, כדתיה, אני מרגישה שיותר קל לי עם הנקודה הזאת. אני לא מאמינה בקמיעות ולחשים, לא מדליקה נרות בקברים ועוד כאלה. אבל כן מאד מאמינה שיש אבא גדול ואוהב למעלה, שמחזיק אותנו, מנחה אותנו ואף יביא אותנו להגשמה המיוחלת. וכמובן - אני מתפללת, בודאי. בכל שבוע בהדלקת נרות, בכל פעם שאני מפרישה חלה, ובכל יום. האמונה שלי היא שאנחנו מוגבלים ביכולתנו, כלומר תפקידנו לעשות את ההשתדלות המוטלת עלינו על הצד הכי טוב שאפשר, אבל את השאר - אלוקים עושה וייעשה עבורנו. 3. זוגיות, צדק מי שאמר שגברים ונשים לא הגיעו מאותו כוכב... כמובן שהזוגיות מיטלטלת לאורך כל התהליך (כמו בחיים בכלל) אבל אני מאמינה ומרגישה שכשיש כבוד הדדי האחד לצרכיו ולאופיו של השני, זה פשוט עובד. גם אצלנו הצורך שלי לדבר, להוציא, לפרוק - חזק מאד, ואילו החצי מסוגל לשמור בבטן, להסיח את הדעת בדברים אחרים וכאלה. אבל הוא מכבד את הצורך שלי (כמו למשל החיבור לפורום הנפלא הזה, ההשתתפות במפגשים וכו'). מעבר לכך יש לי תמיכה מלאה, כתף חזקה מאד להשען עליה, וזה מה שמחזיק אותי. אני מאלה שסבורים שהתהליך מאד מחזק את הזוגיות, מקרב, ובונה. (כמובן שיש נקודות של חילוקי דעות וחיכוכים, אך זה לא שונה בעיניי מכל התמודדות אחרת בחיים המשותפים). מקווה שזה ישאר כך גם בהמשך התהליך וחלילה חלילה לא יפגע.

MAMALY

New member
כמה תשובות../images/Emo98.gif

1. לשמור על אופטימיות? הממ משתדלת להיות כמה שיותר בקשר טוב עם הפונדקאית זה מרגיע אותי שכייף ומחייכים ויש אוירה טובה וקשר רציף ומעסיקה את עצמי כמה שיותר בבעיות היום יום מאשר ברעיון כולו אחרת אתחרפן (אני מספיק מחורפנת על הועדה ) 2. לגבי שאלה שתיים - קשקוש מארץ הקשקושים תרשי לי להתעלם מהשאלה הזו כי באמת אין לי כוח נפשי. (נא לא לקחת אישית זו העמדה שלי) 3. היות שגם אני וגם החצי שני ציניים מרושעים
אם כי אני יותר בחרדות ממנו, הוא צוחק עלי כשאני מתחילה עם התסריטים והציטוט הנבחר "אם יהיו בעיות תקראי לי ולכי תעשי קפה" יעני אני אטפל בצרות את בפנסיה, ותעשי קפה כדי שתהיי עסוקה בענינים חשובים כמו "בעלך צמא" ולא בחרדות חסרות ביסוס. אחרי שנות נסיון קשות בטיפולי פוריות למדתי לדעת שהוא צופה בעניין מהצד וכשצריך אותו הוא מתייצב במלא הדרו (יש הדר שחבל"ז) כמה שפחות מבלבלת לו ת'מוח כשאני אצטרך אותו הוא תמיד יהיה זה מספיק לי הידיעה הזו. טיפ - לקבל את השוני בין בני הזוג בשביל התמרחות על הנושא הזה (וצריך התמרח לפעמים על כל המחשבות המעיקות )יש חברות. אין להם כוח לגברים כמו לנו.... הם לא חושבים כמונו, שום שואה לא מתרחשת בעולמם המתוק הם צריכים אוכל סקס ולהרגיש "סופר מן" ...

התשובות שלי../images/Emo140.gif

1.אופטימיות זהירה : איך אתן חיות עם הסתירה של לשמור על אופטימיות, ובמקביל "שומרות" על עצמיכן בתהליך הזה. אופטימיות לפעמים נראית לי שייכת לאחרים...
אני טובה יותר בלהיות אופטימית לגבי כולם/ן ופחות לגבי עצמי... למרות שיש לי רגעים שאני מתמלאת אופטימיות קצת יותר מידי..... <בהשפעת שיר מרגש שממלא את נפשי באופטימיות, או
ב ממתק טעים שנותן לי להאמין שיהיה טוב יותר ואצליח. ובמיוחד מההצלחות שאני קורת בפורום- זה הכי מחזק וממלא אופטימיות ובאותו רגע אני אומרת- יווווווווווו זה מדהים!!!! יש סיכוי שזה יקרה לי???
<מקווה מאוד שכן>.
2. אמונה תפילות ונרות/ קמעות/ רבנים/ קברי צדיקים/ מעגלי נשים/ אוהל אינדיאני/ איגלו אסקימוסי: או בקיצור - מה אתן עושות בעיניין, איפה עובר הגבול... עד כמה אתן שותפות בלעזור לקוסמוס או שומרות על שפיות רציונלית? לצערי אני 8 שנים בתהליך שלהביא ילד לעולם... אז ניסיתי כמעט הכל- תפילות, רבנים, רפואה אלטרנטיבית, קוסמים למינהן <שרלטנים>, כל מיני מרקחות שהדודות שלי הביאו לי <"את חייבת לנסות ולשתות עד הסוף את הריבה המגעילה הזאת, זה בטח יעזור לך!
- עזר לי יותר לקבל בחילה קשה
>. מעגל נשים- אף פעם לא מזיק ואפילו מחזק מאוד. קבוצת תמיכה גם מחזקת .<למרות שאני חיזקתי את האחרות שם והרגשתי לצערי בעלת נסיון>. קורא בקלפים, בקפה, בעין, טארוט גרפולוגיה, נתנאל הכהן ועוד.... כמה כסף שפכתייייי
עכשיו בענייני אמונה ודת- כמובן שלא צריך להיות דתי בכדי להאמין וכל אחד באמנותו יחיה. אני חילונית ומאמינה באלוהים למרות שאני כועסת עליו ישירות בכל פעם שלא מצליח לי... ויודעת לברך ולומר תודה שכן מצליח כל דבר. היו תקופות מרובות שקראתי תהילים והרבה וזה הרגיע אותי ונתן לי להכנס לפורפורציות ולרגיעה, אבל לצערי בכל פעם שאני לא מצליחה.. אז אני זונחת את התהילים וכועסת
למקווה אני אוהבת ללכת גם ומנסה בזמן טיפולים לטבול ולהתפלל שם- יש שם אנרגיות עצומות ואינטימיות הכי גדולה עם הגוף שלך לטעמי
. נרות שבת אני משתדלת, ובזמן של עוברים במעבדה או ברחם אז יש לזה עוד מימד מרגש של תוספת של נר לעוד כמה נשמות טובות
. שמחת וצערי פגשתי הרבה רבנים כל תקופת הנסיונות ואני רק יכולה להגד שכמו שיש חילונים שרלטנים אז לצערי יש גם רבנים <שגיליתי שאן להם בכלל "הכשר" להיות רב. אני מאמינה שה' שבשמיים ירצה שיהיה לי ילד אז יהיה
, לי נשאר רק להאמין או לא. בגדול אני חושבת- כל מה שעושה לך טוב ולא מזיק אז סבבה
3 גברים ממאדים ונשים מתפוז, או זוגיות ופונדקאות: מה עושה הפונדקאות ובכלל התהליך הזה לזוגיות שלכם? האם זה מקרב, מקשה...איך משפיעות דרכי ההתמודדות השונות והשלישיה הזאת שנוצרת על הזוגיות בקשר לזוגיות- מכיוון שבן זוגי היקר לא משתגע על ילדים באופן כללי ולא חולם עליהם כל רגע כמוני אז אני מושכת בחוטים... הוא משתף פעולה
ההתמודדות שלנו לא קלה מאחר ועברנו הרבה טיפולים ואובדנים של עוברים ובגדול אני בשוקק לפעמים שאנחנו יחד עם כל הצער הזה והקושי, אבל מי שיודע הכי לחבק, לעודד ולפנק אותי בתקופות הקשות האלו זה אהובי
. מה שעוזר לנו זה לדבר ולדבר ולדבר ולדבר ולא לשמור בבטן לרגע! להוציא חופשי את הרגשות ולבכות אף פעם לא מזיק, רק משחרר ולא להתבייש לקבל עזרה ואהבה ממי שאוהב אותנו באמת. - אנחנו לא מסכנים, פשוט קשה לנו לא באשמתנו
והכי חשוב- לא להרגיש לרגע שהזוגיות היא מובן מאליו!!! ומובן שאני בשבילו והוא בשבילי. ברגעים הקשים האלו כל כך חשוב לומר לבן זוג כמה הוא אהוב ורצוי בחיים שלנו ולעמוד לטוב ולרע מאחוריו. אהבה לא מספיקה בשביל להחזיק זוגיות עם טרגדיות וקשיים בה... צריך הרבה רצון ובנייה בשביל להרגיש רצוי ואהוב בתוכה. טוב נשפכתי יותר מידי
בהצלחה לכולנו!!!!!

מיטל72

New member
התשובות שלי

אנחנו זוג שמתחיל השבוע את התהליך הענקי הזה מקווים שיעבור מהר אני בד"כ גם משתתפת סמוייה אך השאלות עניינו אותי מאוד אז ככה: 1) אופטימיות-אני בד"כ אישה מאוד אופטימית בחיים בכול מצב אחרי כל מה שעברתי בחיים תמיד הייתי אופטימית אז אני מאמינה שגם בתהליך הזה אהיה אופטימית בטוח שיהיו עליות וירידות ברמת האופטימיות אך ננסה להיות הכי אופטימים שאפשר להיות. 2)אני לא דתייה אבל מאוד מאמינה , בגלל מה שעברתי הייתי אצל הרבה רבנים ואני מאמינה בזה . 3) זוגיות- את הניתוח החלפת מסתאם בלב עשיתי 3 חודשים לפני החתונה ( זה היה כבר ניתוח 4) ובעלי (אז בן זוגי) היה איתי כל הזמן ותמך בי וגם שאמרתי לו שסור לי להיכנס להריון הוא לא נלחץ הוא ישר הציע שנלך על פונדקאות או אימוץ אז כמו שאתם מבינים יש לי בעל מדהים שתומך ואוהב וככה עברנו הכול ומקווה שנעבור גם את התהליך הענקי הזה . לדעתי התהליך הזה אמור רק לקרב בינינו מקווה שכך יהיה.

איזה כיף שיש לנו אותנו...

הי בנות ולילה טוב, קראתי את התשובות והתרגשתי. בעיקר מרגש לגלות שכמה שהסיפור הזה הזוי לפעמים... אנחנו לא לבד. יש לנו את הבן זוג. האיש. החצי...- הפרטנר המקסים הזה שעובר איתנו את הדרך הקשה הזו. בלי שאלות וקיטורים - פשוט כי ברור שעוברים ביחד הכל. (טוב נו, אני יודעת שאתה קורא את זה... אז כן - אוהבת אותך!) יש לנו את הפונדקאית המקסימה שהתקשורת, הנתינה והמטרה המשותפת קשרו אותנו לתמיד. יש את מירבי שבלעדיה הכל היה מסובך ... יש (או לא..) את האמונה... וגם... כן - יש את עצמנו - חזקות ואמיצות. ובנשמתנו - ממש אמהות! אז להתראות מחר,

למעלה