שאלות לגבי CBT

כיטון

New member
שאלות לגבי CBT

לפני כ-3 שבועות חשתי שיש לי מספיק כוחות והתחלתי טיפול CBT. הבעיות שלי לפני התחלת הטיפול הם מהקל לחמור (גם ברמת הקושי וגם ברמת ההפרעה לחיים שלי): טקסים, בדיקות, מחשבות טורדניות, רשימות, פחד משינויים, פחד מאנשים והמון המון המנעויות (בטח שכחתי כמה דברים
). הדברים הטובים שקרו מאז: טקסים - נעלמו (כמעט) בדיקות - הכמות ירדה מאד הדברים הרעים שקרו מאז: כוחות - יש לי הרבה הרבה פחות. מחשבות טורדניות - יש לי הרבה הרבה יותר. מצד אחד, הטקסים נעלמו. מצד שני, כבר הצלחתי בעבר הרבה פעמים להעלים את הטקסים והם תמיד חזרו שוב לאחר תקופה של כמה חודשים. אולי הם יחזרו שוב? מצד אחד, הטיפול התמקד לבינתיים בעיקר בדברים הפחות קשים ופחות מפריעים. מצד שני, אולי התחלתי לקבל קצת כלים בצד הקוגניטיבי של הטיפול שאולי יסייעו בדברים הקשים יותר (להזמין את המחשבות/החרדות במקום לברוח מהם ; לזהות את הקומפולסיה ; להבין מה המחשבות שהובילו אותי להרגשה הנוכחית וכו')? הדברים הרעים היו די צפויים מבחינתי. גם בעבר עיסוק ב-OCD היה גורם לי להחמרת המצב ולאיבוד כוחות. זו הסיבה העיקרית בגללה חששתי להתחיל את הטיפול. בסוף, החלטתי להתחיל את הטיפול כי הרגשתי שאני בנקודת זמן בה יש לי הרבה כוחות ויש לי סיכוי להתמודד יותר עם קשיים גדולים יותר. אני חושש שהשעון מתקתק והכוחות יסתיימו עוד לפני שהטיפול יגיע לדברים הקשים והחשובים באמת.
ועכשיו לשאלות (למי ששרד עד כאן
): הטיפול איטי מדי? מקובל להתחיל דוקא בדברים הקלים והפחות חשובים? כדאי להמשיך בטיפול? כמה זמן אמור להימשך טיפול CBT? <"אין דבר קל יותר מלהפסיק לעשן. עשיתי זאת כבר מאות פעמים" , מארק טוויין
>

אמא11

New member
היי כיטון ויום טוב../images/Emo13.gif

לגבי מה שמקובל - זה תלוי בגישה של המטפל וביכולות שלך. יש אנשים שהם כל כך עמוק בסבל וקשה להם מאד, ואצלם מתחילים בדרך כלל מהקל אל הכבד, וגם לא תמיד - יש מטפלים שישר צוללים לדברים הקשים. אין חוק אחד. אולי תתיעץ עם המטפל לגבי קצב ההתקדמות ובחירת הנושאים והוא יסביר לך את השיקולים. בזמנו קראתי שמשך הטיפול המקובל הוא שלושה -ארבעה חודשים.יש גם מטפלים שממליצים למטופל שסיים טיפול,לבוא אחת לחודש או אחת לחודשיים ל"טיפול חיזוק". או לחזור לטיפול כאשר מתחילים להרגיש שזה תוקף שנית. בעיקרון אתה רוכש בטיפול כלים ואלה אמורים להשאר איתך. כיטון, במקביל לטיפול אולי כדאי שתתחיל לעשות, לא כטיפול אלא סתם בחיים, דברים שמשמחים אותך /דברים שאתה אוהב. דברים כאלה יכולים להטעין אותך באנרגיות שדרושות להמשך הטיפול. שיהיה בהצלחה רבה בהמשך!!! תמי

למעלה