שאלות לגבי CB500F

adam1985

New member
שאלות לגבי CB500F

האם האופנוע הזה הובא בייבוא סדיר לארץ? כמה הוא היה נפוץ פה בתקופה ההיא? אני שואל בעיקר בשביל לדעת מה הסיכוי למצוא חלקים משומשים בשבילו בארץ... האם יש לו מכלולים זהים עם אופנועים נוספים מלפני 20-30 שנה או אפילו מהתקופה האחרונה? אני מתלבט בקשר לפרוייקט שיפוץ של אחד כזה. תודה מראש לעוזרים!!!

gilwalla

New member
אתם לא מדברים על אותו כלי...

הכלי של אבא הוא ה-CB500 משנות ה-90 הדו צילינדרי.

adam1985

New member
זה מה ששערתי...

גם לא רלוונטי לי האמינות של דגם זה או אחר, אני רק רוצה לדעת איפה אני עומד מבחינת חלקי חילוף לCB הישן הזה...

gilwalla

New member
אתה יכול לנסות בפורומים שונים של אספנות..

יש גם אופנועים ישנים למכירה. כמה קישורים:

gilwalla

New member
אתה יכול לנסות בפורומים שונים של אספנות..

יש גם אופנועים ישנים למכירה. כמה קישורים:

C O L T

New member
זה עסק של עשירים. או בעלי זמן ונגישות לCNC

חלקים משומשים לא סביר שתמצא. בארץ בטח לא, EBAY אולי אבל גם לא יהיה קל כנראה. לא נראה לי שהיה נפוץ ממש אי פעם. פרוייקט שיפוץ זה עניין יקר כמעט תמיד, יקר ולא משתלם, לעניות דעתי. אם הוא במצב סביר והשיפוץ לא מורכב ויקר מדי, אולי אפשר לנסוע איתו עם ביטוח אספנות, אני גם לא בטוח שזה יהיה כלכלי, אבל כיף בטח. סך הכל אופנוע לא עתיק מדי, עם מכלולים סבירים. אפשר לשים חלקים רבים מאופנועים אחרים בכלל, נגיד פרונט קומפלט ממשהו מודרני יותר, יותר פשוט לעשות התאמות מאשר לשפץ את הישן. כמובן אם השיפוץ הוא בעצם שחזור וברוח המקוריות, אז אין בכלל דילמה. אבל אם לא אכפת לשנות קצת, הרבה יותר קל וזול להחזיר אופנוע כזה לחיים. עיקר הסיבוך יהיה במנוע, אז בדוק היטב מה מצבו ומה שבור שם.

adam1985

New member
לא עשיר, בלי גישה לCNC אבל זמן יש בשפע...

אני לא התנסתי עד אכשיו עם קניות מחו"ל אבל אני הבנתי כבר שבמוקדם או במאוחר אני יהיה חייב לקפוץ למים בנושא הזה. בדקתי בEBAY ויש שם את רוב החלקים שיכול להיות בהם צורך בשיפוץ (אפילו חלקים לאוברול למנוע עליון עם הגדלה ל600 סמ"ק) בנוסף בדקתי בכמה אתרים לחלקי אופנועים וגם שם היו בערך 70% מהחלקים (חדשים)... אין לי עניין לשמור על 100% מקוריות באופנוע במקרים שיהיה אפשר להשתמש בחלקים מאופנועים שונים... נאמר לי על ידי הבעלים שהמנוע תקין, אני יצטרך להרכיב את האופנוע ואז לראות אם זה באמת המצב... לפי הטעם שלי יש משהו מיוחד מאוד באופנועים האלה
תודה רבה קולט!!!

למעלה