שאלות לגבי קורס

bogoio

New member
שאלות לגבי קורס

שלום, אני חייל לפני שחרור,בכוונתי לעשות קורס פסיכומטרי לקראת הבחינה באוקטובר.ידוע לי שניתן לקבל וואצר מהצבא על מנת לעשות קורס מוזל,אשמח לקבל פרטים לגבי הקורס: 1)באיזה מכונים ניתן לעשות את הקורס? 2)מה מומלץ (מכון)? 3)מה ההבדל בין הקורס שעושים דרך הוואצר לקורס רגיל? 4)אילו חומרי תרגול מקבלים מכל מכון(ספרים,חוברות,MP3,תרגול באתר וכו')? 5)מה ההבדל בין קורס חד שבועי לדו שבועי? (הם באותו מחיר משום מה) 6)שאלה אחרונה וממש לא קשורה...בהנחה שבכמותי והמילולי אני טוב אבל באנגלית חלש מאוד ,יש מצב לגרד את ה700?(אני יודע שזו שאלה כללית מאוד,אבל אולי תעזרו לי ליהיות אופטימי
) תודה מראש

nills1

New member
לגבי אנגלית

אהלן. לגבי כל השאלות שלך לגבי קורסים: אני מנוע מלענות היות שאני עובד באחד מבתי הספר. לגבי עניין האנגלית: אם אתה מתכוון לגשת במועד אוקטובר, יש לך עוד המון המון זמן לפני המבחן. לפיכך, אתה יכול לעשות שינוי מהותי ברמת האנגלית שלך עד אז. אני מפנה אותך לכתבה בבלוג שלי בנושא של שיפור אנגלית: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=875211 קח בחשבון: חצי שנה זה המון זמן בשביל לשפר אנגלית. הייתי מתחיל לעבוד על זה מעכשיו. אגב, אפשר לגרד את ה-700 גם עם אנגלית חלשה, אבל אני ממליץ לא לבנות על זה, משום שאז תדרש לרמה כמעט מושלמת במילולי וכמותי, וזה יותר קשה ממה שנראה לפני הקורס. לכל שאלה נוספת, פנה אלי בבלוג. בהצלחה! אופיר.

bogoio

New member
תודה רבה+שאלה נוספת

דבר ראשון תודה רבה על התגובה. דבר שני... הבעיה העיקרית שלי באנגלית היא אוצר המילים המועט שלי,כיצד ניתן לשפר את אוצר המילים בצורה הטובה ביותר (ניסיתי ספרים אך עקב הצורך לתרגם מילים רבות הקריאה הפכה למייאשת). בנוסף איזה מילון מומלץ ללימוד מילים? בהנחה והייתי יודע את כל המילון בע"פ הייתי יכול ליהיות רגוע לגבי חלק האנגלית בבחינה?

4667

New member
קודם כל אל תקח ספריג'ון גרישם

וכאלה. תתחיל בספרים קטנים כאלה של הבגרות בבצפר או אפילו פחות. הם קצרים ויש פירושי מילים גם. לא צריך ישר ללכת על ספרים מלאים וקשים. כל מילה שאתה לא מכיר תרשום ותחפש במילון. ככה תכיר את המילים האלה ותוכל גם לזהות באיזה קונוטציות הן מתקשרות למשפט.

bogoio

New member
אבל פה גם הבעיה...

אם אני אקח ספרים קלים ההתקדמות תיהיה איטית ואני לא אספיק לשפר לרמה הנדרשת עד אוקטובר...

4667

New member
יש לך 7 חודשים עד אוקטובר.

זה הרבה זמן. אתה מחפש פיתרון פלא להשתפר באנגלית ואין כזה פיתרון. תתחיל בקטן, אם ילך טוב תעלה ברמה של הספרים. תתחיל לראות תוכניות באנגלית, לראות סרטים באנגלית לקרוא באינטרנט באנגלית וכו'. ככה מתקדמים. אי אפשר ללמוד שפה בחודש ואי אפשר לזכור אוצר מילים באנגלית בע"פ כי הוא הרבה יותר גדול מהמילים בעברית. זה ידע הרכש.

תשובות

1. אני למדתי בלחמן דרך הוואצ'ר. נדמה לי שגם באנקורי אפשר דרך וואצ'ר. 2. לא מכיר מכונים אחרים, אבל הייתי מרוצה מלחמן. בכל מקרה כדאי לך לבדוק, מי הכי קרוב אליך לבית. 3. ההבדל בין הקורס בוואצ'ר לקורס רגיל הוא בעיקר המחיר. ממה שקראתי בפורום אין הבדלים גדולים ברמות בין המכונים השונים. שוב אני לא מכיר מכונים אחרים, אבל הקורס שעשיתי היה ברמה גבוהה. 4. בכל המכונים (למיטב ידיעתי) מקבלים את כל הספרים והחוברות שצריך. שזה כולל ספרי תרגול, ספרי חזרה מבחנים, מילונים. אני גם חושב שלכל מכון יש תרגול באינטרנט, אבל כדאי שתשאל. 5. קורס חד שבועי - שיעור עם מדריך פעם בשבוע בימי שישי למשך 3 חודשים ובנוסף תרגולים באמצע השבוע. זו ההמלצה שלי, כי יש יותר זמן לעשות שיעורי בית, יותר זמן לעכל את החומר. קורס דו שבועי - שני שיעורים בשבוע ובנוסף תרגולים למשך חודשיים. קורס דחוס יותר ועמוס יותר. מתאים למי שלא יכול לפנות יותר מחודשיים ללימודים. 6. אם לא תטעה בשני הנושאים אחרים, ותתחיל ללמוד כבר מעכשיו אנגלית, יש לך סיכוי. אבל צריך לעבוד קשה. אני מציע לך להתחיל ללמוד כבר עכשיו מילים בעברית ובאנגלית וגם לקרוא ספרים באנגלית. אם חברים שלך כבר עשו קורס, קח מהם ספרים ותתחיל לפתור שאלות. ככה תהיה מוכן יותר לקורס ולמבחן.

bogoio

New member
תודה

לקידום יש וואצר דרך הצבא?(זה המכון שהכי קרוב לי) יש עדיפות לעשות את הקורס במועד מסוים (כלומר יותר סיכוי לציון גבוהה)?

4667

New member
אל תיגש לקידום.

נוראי שם. כשאני ביררתי לקורסי חיילים הקידום אמרו לי שהקורס הוא 70 שעות לעומת 180 בלחמן ו200 באנקורי.

bogoio

New member
יש הבדל

יש הבדל בין הקורס קידום של תיכנוסיטים לזה של החיילים? (מחברים שעשו לפני הצבא שמעתי דווקא דברים חיוביים על הקורס)

4667

New member
עשיתי קידום תיכון

וזה היה מתחת לכל ביקורת. וגם לגבי קידום חיילים שמעתי דברים לא טובים וזה עולה קנה אחד עם הבירורים שעשיתי לפני שנרשמתי. לטעמי לא כדאי. אלא אם זה קידום אישי, שזה כבר קורס ברמה גבוהה. אבל לוואוצ'ר ? לא קידום.

bogoio

New member
אוקי אז מה אתה ממליץ?

וכשאתה אומר שקידום היה מתחת לכל ביקורות...למה אתה מתכוון?

4667

New member
פעם בשבוע

מרתון לא מושקע יחס לא משהו. אני עשיתי באנקורי ואני מרוצה אבל היה לי מדריך סבבה. זה תלוי גם במדריך.

למעלה