שאלות לגבי פיזו 306

• פותח הנושא fufm
  • פורסם בתאריך

fufm

New member
שאלות לגבי פיזו 306

שלום אני מחפש רכב וכעת הוצא לי פיזו 306 שנת 2001 1600 סמ"ק אוטומטי שהיה בעבר רכב חברה השאלות שלי לגבי הרכב הן האם 175000 קילומטר שעבר הרכב מביאים אותו כבר לקראת סוף חייו ? באיזה קילומטרא'ז בערך מחליפים גיר או חלקים שונים אחרים ? האם טיפולים וחלפים לרכב הנ"ל הם יקרים או זולים ? האם הרכב סחיר ? האם הרכב אמין ? תודה מראש על התגובות

enigo

New member
אפשר, לא בטוח שכדאי

לרכב המוזכר יש תיבת הילוכים אוטומאטית שלא נחשבת למוצלחת במיוחד - מעט עצלנית ופוגמת בביצועים. זו אומנם לא ה-AL4 המושמצת (שלא בצדק, לדעתי), אבל ב-175,000 ק"מ היא מתקרבת לסוף ימיה (כמו רב התיבות האוטומאטיות). קח בחשבון שהחלפה עולה אלפי שקלים. מעבר לכך מדובר ברכב נוח מאוד, מהנה לנהיגה, פשוט וזול לטיפול ובעל שפע של חלקים תחליפיים ומפירוק. אז למה לא בטוח שכדאי? כי יש היצע לא קטן של מכוניות כאלו שלא היו בחברה ועם ק"מ סביר יותר. ומכיוון שהמחירון לא גבוה במילא, חבל להתפשר.

ניצם

New member
אניגו!

טעות בידיך!התיבה ב306 1.6 היא al4' ב1.8 ישנה תיבת הילוכים אחרת שאגב אמינה יותר.לא ניתן להשיג 1.8 בשנת 2001.

enigo

New member
וואלה? הייתי בטוח שהתחילה רק ב-307

אבל אם אמרת אמרת. מעניין ד"א לבדוק אם התיבה הוחלפה, ואם כן באיזה ק"מ. אם אני זוכר נכון כמה טענות שהועלו כאן (גם ע"י כבודו) אז זו אמורה להיות כבר התיבה השלישית או הרביעית בחיי הרכב... בכל מקרה, השורה התחתונה שלי נשארת בעינה (וכמובן שבכלל עדיף ידני).

ניצם

New member
רק לידע כללי.

התיבה הזאת הופיעה לראשונה בדגמי ה1.6 של ה306 והקסרה,במנועי 16 שסתומים של הקסנטיה ובדגם המחודש של ה406 בשנת 2000.

enigo

New member
כנראה שזה כבר לא יהיה לידע כללי ../images/Emo10.gif

כמו שזה נראה עכשיו, המכונית הבאה כבר תצטרך להיות אוטומאטית. במודל 2000 וצפונה גיר ידני (שלא ברכב דיזל או מסחרי) זה דבר נדיר כמו יושרה אצל פוליטיקאי.

למעלה