שאלות לגבי עלויות:

mishmish20

New member
שאלות לגבי עלויות:

אני מתכננת את הטיול שלי בדצמבר- לבנגקוק ומשם לניו זילנד ולאוסטרליה. האם מישהו יכול לעזור לי בעניין מחירי לינה, מזון, תחבורה ציבורית, פעילויות/אטרקציות (כמו כניסות למוזיאונים, צלילה חד פעמית, צניחה וכו') בכל אחד מהמקומות? אני מחפשת באינטרנט עכשיו, ואשמח לקבל הערכות ו/או המלצות ו/או קישורים.. הייתי למשל בהרצאה של "למטייל" ואמרו שלינה ומזון פלוס מינוס תחבורה (אני לא זוכרת) בנ"ז יוצא כ-1000 NZD לחודש. חוצמזה, הסתכלתי באתר של BBH ומחירי מיטה בחדר משותף הם בממוצע 20 NZD שזה כבר כ-600 NZD. אני לא כל כך יודעת מה עלויות המזון, אבל לפי החישוב שניתן, זה יוצא שאוכל ליום הוא כ-13 NZD. זה הגיוני?

13245

New member
מחירים לגבי מלבורן

במלבורן אפשר לישון בבית עם עוד ישראלים בשמונים דולר אוסטרלי כרטיסיה לשבוע ימים לתמבורה הצבורית יעלה עשרים ושתים דולר אוסטרלי לגבי האוכל המסעדותזולות כחצי מחיר מהארץ וכמובן אפשר לגשת לסופר ולהכין ארחות בבית זה כמובן יעלה יותר זול מומלץ לחפש עבודה בקהילה היהודית אפשרי לקנות אופנים וזה יכול גםלחסוך המלצה קטנה תנסי להגיע בחודש מרץ למלבורן כי יש דרישה לעבודים לקראת פסח

shirygo

New member
לגבי ניו זילנד

1. כרטיס סטודנט לא כל כך עוזר בהנחות, אם כי באוסטרליה מעניק הנחות ברכבות, אוטובוסים ומוזיאונים. מדובר על כרטיס סטודנט בינלאומי שמפיקים באיסתא ולא על זיופים, הם רגישים לעניין ולא מעניקים הנחות (במוזיאונים כן, לא בנסיעות) על הכרטיס המזוייף. 2. לגבי לינה: יש 3 אםשרויות: א. לעשות כרטיס HIT עבור 70$ (רישום) ואח"כ כל לילה עולה לך בין 0-15$. אני אישית לא עשיתי את ה-HIT, אבל יתרונות: מחיר. חסרונות, חובה אוטו, כי מצוי במקומות שקשה להגיע אליהם בתחבורה ציבורית ובנוסף זה רק עם ישראלים, שלדעתי חלק מהטיול זה גם לטייל עם זרים, זו גם חוויה (כי ישראלים יש בישראל). ב. BBH - אני עשיתי את זה, מס' גדול של אכסניות ברחבי ניו-זילנד בכל המקומות הקטנים והגדולים. יוצא לך (תלוי במקום בערים הגדולות תמיד יקר יותר) בין המחירים הנ"ל 16-22. המלצה, אם יוצא לך להגיע ל-TIMARU, שאין שם משהו מיוחד, אבל נמצא על החוף המזרחי, אז אם את עוצרת שם, יש שם את ההוסטל השווה מכל, שייך ל-BBH ונקרא: TORU TORU WHA כאן. חסרון: הכרטיס תקף לניו-זילנד בלבד, בעוד ש-YHA תקף גפ לאוסטרליה. יתרון: אווירה חמימה, מגוון רב של אנשים מארצות תשונות, ה-YHA הוא באווירה קרה יותר ויש פחות הוסטלים שלהם. זו דעתי האישית, יש שיחלקו עלי. ג. YHA - ראי מה שכתבתי ב-BBH יתרונות וחסרונות. בניו-זילנד פה. תוכלי לראות מחירים מדוייקים באתרים. 3. לגבי נסיעה בניו-זילנד: א. לקנות רכב ולמכור בסוף הטיול - אין לי מושג לגבי עלויות ופרוצדורה, לא עשיתי זאת. ב. לשכור רכב - משתלם אם את מטיילת לזמן קצר ועם עוד שותפים. ג. לעצור טרמפים - אני יודעת שיש אנשים שעושים את זה ואומרים שזו המדינה"הבטוחה בעולם לטרמפים", אישית, אני לא היעיתי רוצה להיות נתונה לחסדי אחרים. ד. לקנות PASS של חברת האוטובוס INTERCITY שיש לה תחנות רבות בשני האיים. יתרון: תחנות רבות ויחסית ה-PASS שלהם זול יותר מהחברות שאכתוב עליהן בסעיף הבא. חסרון: יש לה תחנות קבועות ואת צריכה להגיע אליהן בכוחות עצמך עם כל הציוד. כנ"ל יש עוד חברה, אבל היא פועלת באי הדרומי בלבד: ATOMIC SHUTTLE. ה. 3 חברות עיקריות שמוכרות PASS כראות עיניך, את בוחרת תאת הסלול המתאים לך מבין אלו שמוצעים שם (את גם יכולה לבחור PASS באינטרסיטי ואטומיק שאטל כמובן). א. MAGIC - לא נסעתי איתם אבל משיחות עם נוסעים (כי מסלולי הנסיעות הם חופפים פחות או יותר). הם נשמעים בסדר גמור, דייקנים וכו'. ב. STRAY BUS - מה שאני עשיתי - אני ממש לא ממליצה עליהם באי הצפוני, ממש התאכזבתי. באי הדרומי נהניתי, כי המסלול שלהם טוב, המדריכים משוגעים ומצחיקים, אבל הם משתמשים באוטובוסים ישנים, הם הרבה פעמים מאחרים, פעם התקשרתי שיאספו אותי מאיזה מקום (אתה מתקשר יוימים לפני) חוץ מזה אישרתי עוד פעם ביום שלפני ואמרו לי לחכות בין 13:00 ל-13:30 ויאספו אותי ב-13:30 התקשרתי שלא אספו אותי והם אמרו לי שאני אקח אוטובוס של אינטרסיטי והם ישלמו לי. צרחתי עליהם כמו שלא צרחתי על אף אחד בימי חיי, והנהג עשה פרסה וחזר לאסוף אותי. בגלל זה אני ממליצה על MAGIC שיוותר מודעים לערך: "שירות לנוסע". באי הצפוני בתי המלון שהם עוצרים שם מחורבנים בריבוע וצר לי על השפה, אבל זה עוד משהן עדין יחסית למה שהם. ג. KIWI EXPERIENCE מי שבן 18 וחפץ בהמוני בני 18 מלאי הורמונים סביבו זה המקום. בהצלחה.

למעלה